Laan van Minsweerd moet veiliger, comfortabeler en groener Laan van Minsweerd moet veiliger, comfortabeler en groener

Laan van Minsweerd moet veiliger, comfortabeler en groener

Laan van Minsweerd moet veiliger, comfortabeler en groener
Foto: Google Earth
De gemeente Utrecht heeft aangekondigd dat de Laan van Minsweerd gaat worden aangepakt. Zo wil de gemeente zorgen voor een comfortabele fietsroute in twee richtingen, veiliger verkeer op de Laan van Minsweerd en minder geluidsoverlast voor de bewoners.

De gemeente Utrecht heeft aangekondigd dat de Laan van Minsweerd gaat worden aangepakt. Zo wil de gemeente zorgen voor een comfortabele fietsroute in twee richtingen, veiliger verkeer op de Laan van Minsweerd en minder geluidsoverlast voor de bewoners.

De fietsroute langs de Laan van Minsweerd is ‘oncomfortabel’, stelt de gemeente. Het fietspad is smal en er ontbreekt een goede afscheiding van het autoverkeer.

Volgens het Mobiliteitsplan 2040 moet ook de Laan van Minsweerd aantrekkelijker worden voor fietsers. Het fietspad moet breder, zodat het de komende twintig jaar de groei van de stad kan opvangen.

Geluidswal

Daarbij zeggen de buurtbewoners last te hebben van het verkeer. Ze zijn een initiatief gestart om iets tegen de geluidsoverlast bij de afrit te doen. Hun aanvraag bij het Initiatievenfonds is vorig jaar al goedgekeurd. Het plan is om een groene geluidswal te gaan maken.

Door de aanpassingen aan het fietspad en de geluidswal kan het mogelijk wel drukker worden voor het autoverkeer, geeft de gemeente aan. De wachtrij vanaf de Waterlinieweg richting de Stadionlaan kan op drukke momenten iets langer worden.

Budget

Voor de transformatie zijn verschillende subsidies en bijdragen bij elkaar gelegd, waaronder de bijdrage uit het Initiatievenfonds. Samen zorgen deze voor een budget van 130.000 euro. Volgens de gemeente moet de Laan van Minsweerd nog voor het einde van het jaar vernieuwd zijn.

13 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  huh?
  De bewoners klagen over overlast van het verkeer maar de oplossing is meer overlast van het verkeer?

  Dat fietspad is (na de 30km/u weg met klinkers), slechts 60 m lang. Maar moet van de gemeente verbreed worden vanwege het ideale hersenloze fietscomfort op >28km/u. Dus de weg wordt smaller of de bomen (bestaande groene geluidswal) moeten worden gekapt. Het gevolg is hoe dan ook nog meer langer stilstaande auto’s in de file op de waterlinieweg tijdens drukte.

  Lijkt mij nogal gevaarlijke en overlast gevende oplossing voor een beetje fietscomfort.
  Waar de gemeente trouwens ook totaal de hand niet voor omdraait om de bestaande gezonde bomen voor te kappen omdat ‘fietsers daar last van hebben’.

 2. Paul

  Welke wijk is die weg ?

 3. Yoshua

  @paul, straatje tegenover Gerrit Rietveld huis.
  Volgens mij schildersbuurt.
  Bij nummer 1 is Joods monument weet ik van mijn kindertijd.

 4. W.

  @ Paul

  De wegkwijtwijk.

 5. Erwin

  @paul: google maps is een toffe app

 6. Wim

  Dit betekent dat het dubbele voorsorteervak een enkele wordt. Dat betekent dan weer dat de wachttijd voor het stoplicht verdubbelt. En dat leidt tot een permanente file op de Waterlinieweg. #utrechtonbereikbaar

 7. Ger

  onzinnig fietspad van 60 meter opheffen en dat stukje door de wijk fietsen is een meer praktische oplossing dan het toevoegen van stilstaande auto’s die meer uitstoten

 8. Natte Otter

  Mijn god. Wat een stelletje amateurs. Binnen de ring jaag je al het verkeer richting de ring en vervolgens maak je het onmogelijk om er af te komen. Gezellig met zijn allen stilstaan op de waterlinieweg, met bijkomende gevaarlijk situaties op de rechterbaan waar in ene mensen stil staan om af te slaan.

 9. Johan

  @ Natte Otter

  Neen, dit is geen amateurisme. Dit is doelbewust beleid om de auto buiten de stad te houden.

 10. Johan

  Wat ik dan wel weer grappig vind is dat deze autopestmaatregel verkocht wordt met het argument dat er een goede afscheiding tussen fietspad en autoverkeer ontbreekt. In de rest van de stad worden deze afscheidingen juist overal verwijderd en worden fietsers en auto’s door elkaar gehusseld.

 11. Scherpschutter

  @Johan 13:04

  Jij begrijpt hem Johan. Zo is het.

 12. Elly Strik

  Blijft de mogelijkheid om daar met de auto de wijk te verlaten bestaan? Als die verdwijnt zal de druk op het kruispunt bij de Van Ostadelaan/ Jan van Scorelstraat/Bosboomstraat behoorlijk toenemen. Wordt daar rekening mee gehouden?

 13. Hans

  Fijn dat Johan en Scherpschutter het goed begrijpen. Want inderdaad het autoverkeer binnen de stad moet zoveel mogelijk teruggedrongen worden omwille van de leefbaarheid. En dat is precies wat er de komende jaren steeds meer zal gebeuren. Wen er maar aan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).