Laatste week voor Hudson’s Bay in Utrecht Laatste week voor Hudson’s Bay in Utrecht

Laatste week voor Hudson’s Bay in Utrecht

Laatste week voor Hudson’s Bay in Utrecht
De Hudson's Bay en de Primark in Hoog Catharijne
Na een mislukte poging om Hudson’s Bay in Nederland een succes te maken is dit de laatste week dat het warenhuis in Utrecht open is. Na slechts een paar maanden sluit de winkel zondag. In andere steden blijven de vestigingen tot eind van het jaar open.

Na een mislukte poging om Hudson’s Bay in Nederland een succes te maken is dit de laatste week dat het warenhuis in Utrecht open is. Na slechts een paar maanden sluit de winkel zondag. In andere steden blijven de vestigingen tot eind van het jaar open.

De Utrechtse vestiging opende op 21 maart 2019 in het voormalige pand van V&D in winkelcentrum Hoog Catharijne. Het gebouw was daarvoor gerenoveerd om de komst van het warenhuis mogelijk te maken.

Het Nederlandse succes van Hudson’s Bay bleef echter uit. In september maakte de keten bekend alle filialen te sluiten. De Utrechtse zaak is de eerste die dicht zal gaan. Zondag is de laatste dag dat het winkelend publiek welkom is.

Zoektocht

Nu Hudson’s Bay weer vertrekt is de zoektocht naar een nieuwe invulling al begonnen. In het gebouw zit ook nog de Primark en tevens is er ruimte gereserveerd voor Jumbo Foodmarkt, maar de leegte die Hudson’s Bay achterlaat is niet gemakkelijk gevuld.

Er zal waarschijnlijk niet snel een nieuwe huurder opstaan die alle vierkante meters wil afnemen. De eigenaar van het gebouw heeft daarom een vergunning aangevraagd om te kijken of het mogelijk is om een deel van de ruimte om te bouwen tot kantoren.

Een woordvoerder van IEF Capital, de eigenaar van het pand, laat weten dat ze alle verschillende mogelijkheden aan het afwegen zijn. Daarbij ook de transformatie naar kantoorruimte. De plannen zijn dan ook nog niet definitief.

9 Reacties

Reageren
 1. anna

  Misschien de huurprijs redelijk maken en wat kleine ondernemers ruimte geven. Voor eerlijk, duurzaam ondernemen. In plaats van de zoveelste gigant.

 2. Adriaan

  @Anna: op die toplocatie lage huren? Niet reel!

 3. Remko

  La Place terug op de bovenste verdieping, dat moet toch uit kunnen?

 4. Koel Hoofd

  Kantoorruimte van maken vol flexplekken.
  Iets anders is er toch niet mee te doen.

 5. wollie

  de vestigingen in amsterdam en bred moeten van de rechter nog twee jaar open blijven. herinneren we ons nog de spooksupermarkt in soesterberg?

 6. peter

  Gebruik alleen de etage op de begane grond (d.w.z. passage) als winkeloppervlakte en maak alles daarboven betaalbare (!!!) appartementen voor starters.

 7. cas

  @ Wollie, zo’n bedrijf is wel slimmer dan een uitspraak van een rechter. Die is gewoon heel snel dicht hoor. Dan kan het weer aan een ander worden verhuurt.

 8. Katja

  Verbouwen naar lofts ?

 9. wollie

  @cas, uitspraak gelezen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).