Lachgasverbod in Utrecht treedt zaterdag in werking | De Utrechtse Internet Courant Lachgasverbod in Utrecht treedt zaterdag in werking | De Utrechtse Internet Courant

Lachgasverbod in Utrecht treedt zaterdag in werking

Lachgasverbod in Utrecht treedt zaterdag in werking
In vier Utrechtse gebieden is het vanaf zaterdag verboden om in de openbare ruimte lachgas te gebruiken. Het lachgasverbod wordt na een jaar geëvalueerd.

In vier Utrechtse gebieden is het vanaf zaterdag verboden om in de openbare ruimte lachgas te gebruiken. Het lachgasverbod wordt na een jaar geëvalueerd.

Eerder werd gezegd dat er op vijf plekken in Utrecht een lachgasverbod zou komen. De gemeente heeft besloten om twee gebieden in Overvecht die naast elkaar liggen samen te voegen. Dit is gedaan om handhaving makkelijker te maken.

Naast het gebied in Overvecht komt er ook een lachgasverbod in de omgeving van het Sportpark Wesley Sneijder, Lombok-Oost en Kanaleneiland-Noord. In deze gebieden wordt volgens de gemeente momenteel veel overlast ervaren door het gebruik lachgas.

Verplaatst

Volgens de gemeente is het mogelijk dat de overlast van lachgasgebruikers verplaatst door het verbod. Daarom wordt het verbod na een jaar geëvalueerd. Dan wordt bekeken of het probleem zich heeft verplaatst.

Het CDA in Utrecht zet zich al langer in om de overlast van het gebruik van lachgas tegen te gaan. Op voorstel van deze partij heeft de Utrechtse gemeenteraad het vorig jaar mogelijk gemaakt om gebieden aan te wijzen waarbinnen het verboden is om lachgas te gebruiken of te bezitten.

Ook op landelijk niveau wordt gekeken of het gebruik van lachgas aan banden gelegd kan worden. Zo wordt onderzocht of er een verbod kan komen op recreatief gebruik van het middel.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Op de ASW wemelt het van die dingen, maar een verbod, ho maar.

 2. Hetty

  Dat plaatselijke lachgasverbod is een lachertje. Ze kunnen het beter voor heel Utrecht verbieden, dus ook op de ASW. Het is bewezen gevaarlijk in het verkeer, dus waarom geen algeheel verbod voor de hele stad Utrecht?

 3. JdV

  Oh gelukkig. Verbieden, dan bestaat het probleem niet meer. Want handhaven is een makkie, de politie heeft zoals we allemaal weten alle andere belangrijke zaken opgelost dus kan vol inzetten op handhaving. Yeah right. Symboolpolitiek, meer is het niet.

 4. Koel Hoofd

  Bullshit om de buhne zoet te houden, handhaving is niet haalbaar.
  Het was ooit alleen te krijgen voor specifieke bedrijven die het nodig hadden voor de productie. Toen waren er geen lachgas probleem. Maar de overheid moest zonodig ook dit liberaliseren en toen kwamen er de lachgas overlast met dodelijke gevolgen.

  Terugdraaien van dat vrijgevingsbesluit is heel eenvoudig, maar leidt tot politiek en ambtelijk gezichtsverlies. Dus nu wordt er dit maar gedaan om de politieke gezicht smet vrij te houden. Dus de overlast blijft, de gezondheidsschade wordt erger en ook het aantal doden als gevolg van lachgas zal toenemen.

 5. HArry

  Dat is fietsen zonder licht of append ook.

  Domme wetjes houden het alleen niet netjes.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).