Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen opgeknapt - De Utrechtse Internet Courant Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen opgeknapt - De Utrechtse Internet Courant

Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen opgeknapt

Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen opgeknapt
De landgoederen Oud en Nieuw Amelisweerd en Rhijnauwen worden opgeknapt. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zullen tot april duren.

De landgoederen Oud en Nieuw Amelisweerd en Rhijnauwen worden opgeknapt. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en zullen tot april duren.

De landgoederen zijn aangemerkt als rijksmonumenten en trekken jaarlijks ruim een miljoen bezoekers. De gemeente Utrecht is eigenaar van het gebied.

Eind 2018 is aannemer Van de Haar gestart met de herinrichting van de tuin Rhijnauwen. Er komt onder meer een droge slotgracht, nieuwe bestrating, nieuwe wandelpaden en extra beplanting. Naast het landhuis komt bovendien een nieuw terras, omdat het oude terras met vlonders naast het poortgebouw verdwijnt. De werkzaamheden hier duren volgens planning tot maart.

De aannemer vervangt op Amelisweerd de bruggen en de trap in het Engelse werk. De leuningen van de nieuwe bruggen zijn geïnspireerd op het Chinese behang van landgoed Oud Amelisweerd.

De landgoederen zijn tijdens de werkzaamheden moeilijker bereikbaar. Kijk hier voor omleidingen en bereikbaarheid tijdens werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Dan is nu natuurlijk wel de vraag of je een snelweg wel mag uitbreiden als je daarvoor een stukje rijksmonumentaal landgoed moet slopen!

 2. Frits

  @Gerard Brugmans,
  Als het erop aankomt gaan de mooiste gebieden naar de klote voor het welbehagen van de automobilisten.

  Zelfs een snelweg langs het Wilhelminapark stond op de planning, om de binnenstad goed bereikbaar te maken

 3. JdV

  @Frits. Mooi zo, zou tijd worden dat die snelweg er inderdaad eens een keer komt.

 4. Adriaan

  Als ik over de andere maatregelen lees ben ik benieuwd wat men in 3 maanden aan rooiwerk voor elkaar krijgt. Wie weet zet men wel heel veel personeel in…. Door nul onderhoud door de eigenaar is het park dichtgegroeid met opslag, lees nu volwassen esdoorns en andere troep. Allemaal weghalen die rommel! En stommels tot 20cm onder maaiveld wegfrezen. Zijn er volgens mij vele honderden, zo niet duizend…. Dan wordt de oude aanleg weer zichtbaar. Het is een park, geen oerwoud. Dan eens rustig kijken en jonge bomen bijplanten, wel een beetje formaat graag: minstens 20-25 cm. formaat (= omtrek in cm op 1 m hoogte), dan ziet het er over 5 jaar helemaal te wouws uit.
  Rooien is bij mij geen verboden woord. Snoeien doet groeien of zo…. Succes! Ik kom vanzelf weer eens kijken. Heerlijke plek. Goed dat er nu actie is. Gefinancierd uit de afkoopsom van het rijk voor verbreding A27 als ik het wel heb…. Uit verlies winst!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).