Lange files tussen Utrecht en Amsterdam vanwege brandende vrachtwagen Lange files tussen Utrecht en Amsterdam vanwege brandende vrachtwagen

Lange files tussen Utrecht en Amsterdam vanwege brandende vrachtwagen

Lange files tussen Utrecht en Amsterdam vanwege brandende vrachtwagen
Bron: Twitteraccount Rijkswaterstaat.
Op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam zijn flinke files ontstaan. Oorzaak is een brandende vrachtwagen die bij het tankstation langs de snelweg stond.

Op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam zijn flinke files ontstaan. Oorzaak is een brandende vrachtwagen die bij het tankstation langs de snelweg stond.

Vanwege de brand is de weg in beide richtingen afgesloten geweest. Op webcambeelden van Rijkswaterstaat waren dikke rookpluimen te zien. Veiligheidsregio Utrecht zegt dat er meerdere brandweerauto’s zijn uitgerukt waaronder een schuimblusvoertuig.

Inmiddels is de brand geblust, en de snelweg en het tankstation weer vrijgegeven. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Automobilisten die vanuit Utrecht naar Amsterdam reizen wordt aangeraden om te rijden. Raadpleeg voor actuele informatie de website van Rijkswaterstaat.

7 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Mooie esthetische foto!!
  Auto’s netjes opgesteld in rijtjes te wachten totdat de 5 compleet lege banen weer worden vrijgegeven.
  Dat had met fietsers nooit gekund…

 2. wollie

  met fietsers had je hier in rijen van 25 kunnen staan

 3. Wouter

  @Koel Hoofd: klopt, die mogen niet op de A2

 4. Pierre

  TIEN rijbanen afgesloten voor EEN brandende auto. Wat een paniekvoetbal weer….

 5. Frits

  @Koel Hoofd
  Netjes opgesteld achter een politieauto, ja. Automobilisten trekken zich in de regel namelijk niet veel aan van een rood kruis. Om een paar automobilisten te laten stoppen, zijn maar liefst vijf politieauto’s nodig.

  Met fietsers had een verkeersregelaar volstaan.

 6. Koel Hoofd

  @ Frits
  Fietsers zijn anarchisten die elke verkeersregel aan hun laars lappen, verkeershufters dus.
  Automobilisten krijgen daarvoor boetes en kan zelfs het rijbewijs worden ontnomen. Dus er zijn minder hufterige automobilisten dan hufterige fietsers.
  Je argment is dus puur emotioneel en niet gebaseerd op rationele kennis.

  @Wollie
  Die 25 rijen fietsers hadden niet stil gestaan maar waren om die paar politieautos heen gefietst om vervolgens wel stil te staan om naar de sensatie van de brand te kijken. 🙂

 7. wollie

  @koelhoofd de lieden die zich zo gedragen staan een kilometer terug met hun lekke swapfiets op de vluchtstrook 😉

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).