Lange rijen op Jaarbeursplein in Utrecht door geplande werkzaamheden NS Lange rijen op Jaarbeursplein in Utrecht door geplande werkzaamheden NS

Lange rijen op Jaarbeursplein in Utrecht door geplande werkzaamheden NS

Lange rijen op Jaarbeursplein in Utrecht door geplande werkzaamheden NS
Archiefbeeld
De geplande werkzaamheden aan het spoor hebben gezorgd voor lange rijen op het Utrechtse Jaarbeursplein. Vanaf daar vertrok vervangend busvervoer voor de reizigers tussen Utrecht en Geldermalsen. De werkzaamheden moeten na vandaag klaar zijn.

De geplande werkzaamheden aan het spoor hebben gezorgd voor lange rijen op het Utrechtse Jaarbeursplein. Vanaf daar vertrok vervangend busvervoer voor de reizigers tussen Utrecht en Geldermalsen. De werkzaamheden moeten na vandaag klaar zijn.

Volgens vele klagende reizigers was het busvervoer voor de vele forenzen tussen Utrecht en Geldermalsen niet toereikend. Een van hen noemt het busvervoer op Twitter ‘onacceptabel’: “Je staat zo een uur buiten te wachten op een bus. Dit kan echt veel beter!”

Ook duiken er op sociale media verschillende foto’s en video’s op van meterslange rijen voor de NS-bussen. Reizigers zijn er niet over te spreken. Maar waarom er niet meer bussen zijn, kan NS niet vertellen. 

“Waarom er niet meer bussen zijn gaan rijden is mij helaas niet bekend, maar ik vermoed dat de meivakantie met name een rol speelt in de beschikbaarheid van bussen”, schrijft een medewerker van NS online.

 

 

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. isabelle

  NS lijkt er alles aan te doen om het nemen van de trein te ontmoedigen.

 2. Baliekluiver

  Die reactie van de NS Online medewerker spreekt boekdelen. Net zoals Schiphol is NS een bedrijf dat veel teveel met zichzelf bezig is reizigers als hinderlijke bijvangst ziet.

 3. Scherpschutter

  Mensen, mensen, wat doen jullie jezelf toch aan…Er is geen enkele reden om jezelf zo grondig te haten dat je jezelf dagelijks een straf als het OV oplegt. Hou van jezelf en koop die comfortabele auto. Je bent het waard.

 4. Confusius

  Raar he, nu het toerisme weer helemaal terug is van weggeweest.

 5. JEG

  Ik heb dezer dagen vier keer van de NS-bus gebruik gemaakt, zonder enig probleem. Toegegeven, dat was niet in de spits. Maar juist in de spits waren er ook files op de A2, waardoor de bussen vertraging opliepen en in plukjes tegelijk aankwamen. NS deed m.i. aardig zijn best: er waren zelfs diverse bussen uit Slovenië (!) ingezet. Hopelijk gaat het van de zomer ook goed, als hetzelfde traject er vier weken uit ligt…

 6. Yo

  @ Wat moet de NS dan doen? Het is ProRail (ander bedrijf) dat deze werkzaamheden MOET doen (noodzakelijk onderhoud) en dat plant men in de vakantie, beter dan in de reguliere ochtendspits lijkt mij? Er zijn juist vele (misschien wel miljoenen) Nederlanders dees week op vakantie (zie drukte Schiphol) en dus niet in Nederland of aan het werk. Gaat men in de nacht werken dan lopen EN de kosten uit en is er een groot risico op het uitlopen van de werkzaamheden (op kosten van de belastingbetaler).

  De meeste mensen die hier op dit moment last van hebben zijn dagjesmensen die moeite met plannen hebben. Richting zuiden kan vanuit Utrecht omgereisd worden via Rotterdam of via Arnhem/ Nijmegen. Vanuit Den-Bosch kan er via Breda over de HSL richting Schiphol/ A’dam of naar Den Haag gereisd worden bijvoorbeeld, mocht je verder dan Utrecht willen. Kwestie van plannen. Het HOEFT dus niet per sé met de bus. Je hebt dan wel een langere reistijd, maar die heb je ook als je in de dagelijkse files komt vast te staan. Deze werkzaamheden zijn zeer lang van te voren aangekondigd. In de zomer trouwens weer. vanaf morgen zijn er geen werkzaamheden meer. Het is gewoon even incalculeren geblazen.

 7. Katja

  Dankzij corona weten we nu hoe we in een rij moeten staan. Hèhè, eindelijk fatsoen.

 8. Yo

  Wat een stennisschopper die Niels Bourgonje.

  Nee, er konden niet meer bussen ingezet worden.

  1) Die zijn er niet, want in gebruik.

  2) Zoveel chauffeurs zijn er niet constant.

  3) Dat wordt onbetaalbaar.

  4) Reizigers moeten maar gewoon ook eens geduld hebben en zich vooraf informeren over de reis. Dan weet je dat het vandaag langer gaat duren. Geduld is nog altijd een schone zaak. Uberverwende pampergeneratie. Watdafok.

  5) Er is vast nog wel een punt of wat te maken.

 9. Koel Hoofd

  Blij dat ik auto rij.
  Het is wel een bijzondere vorm van sadomasochisme om tegenwoordig nog met het OV te willen reizen.

 10. Binnenstadbewoner

  Nooit zo’n NS bus nemen. Ze rijden als een slak door het verkeer omdat ze eerst het drukke centrum uit moeten en dan weer een ander druk centrum in, mogelijke files en stoplichten, zitten snel vol en duurt te lang voordat ze eindelijk eens vertrekken.

 11. Pee

  Dan ben je voor mij niet helemaal goed als je in zo’n rij gaat staan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).