Lange rijen voor sluitende coffeeshops in Utrecht na nieuwe maatregelen coronavirus | De Utrechtse Internet Courant Lange rijen voor sluitende coffeeshops in Utrecht na nieuwe maatregelen coronavirus | De Utrechtse Internet Courant

Lange rijen voor sluitende coffeeshops in Utrecht na nieuwe maatregelen coronavirus

Lange rijen voor sluitende coffeeshops in Utrecht na nieuwe maatregelen coronavirus
Foto's: Robert Oosterbroek en Bas van Setten
Er zijn lange rijen bij de coffeeshops ontstaan in Utrecht na de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Het kabinet maakte zondag aan het begin van de avond bekend dat alle horeca dicht moest, en veel Utrechters wilden nog even naar de coffeeshop.

Er zijn lange rijen bij de coffeeshops ontstaan in Utrecht na de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. Het kabinet maakte zondag aan het begin van de avond bekend dat alle horeca dicht moest, en veel Utrechters wilden nog even naar de coffeeshop.

Het zorgde bij veel coffeeshops voor lange rijen, zoals op de Voorstraat, maar inmiddels zijn er ook veel mensen teleurgesteld omdat ze niet op tijd aan de beurt waren.

De nieuwe maatregelen van het kabinet zijn ingrijpend. Zo zijn vanaf maandag alle scholen gesloten en ook de horeca gaat dicht vanaf zondag 18.00 uur. Ook alle cafés en restaurants moesten halsoverkop sluiten.

21 Reacties

Reageren
 1. GeenStijl@Utrecht😉

  Ach een tevreden wietroker is geen onruststoker 🤪👍😂

 2. Kadoendra

  De vele mensen die teleurgesteld zijn omdat ze niet op tijd aan de beurt waren kunnen maandag bij de growshop een growsetje gaan kopen en daarna hoeven ze nooit meer in de rij bij een coffeeshop te gaan staan.

 3. Bromsnor

  Hilarisch 😀

 4. Katja

  Sjongejonge….kun je nou echt een paar weken niet zonder ? Dan ben je verslaafd.

 5. wollie

  lekker dicht op elkaar ook… na het supermarktgehamster wéér een mooie dag voor het virus.

 6. Cor Nelis

  Hoezo, zijn we niet verslaafd….

 7. MJPD

  Gelukkig afgelopen week de maandstash al aangevuld. Met amper 30 minuten respijt krijg je dit soort toestanden. Wel afstand houden, he, oh nee toch niet. Gouden tijden breken aan voor scooterrijdertjes.

 8. Reaguurder@Utrecht

  In de kanaalstraat kun je zat softdrugs scoren zonder in de rij te staan 🤔

 9. Mijn naam is Haas

  Dit soort rijen zorgt juíst voor verspreiding, wáárom niet gewoon afhaalpunt van de coffeeshop maken zodat mensen druppels gewijs hun jonko kunnen scoren.

 10. Used to be a smoker, now I am just a joker.

  Nu komt de aap uit de mouw! De mensen die hier in de rij staan moeten zich even af gaan vragen of dit wel echt noodzakelijk is, verder lekker zelf weten natuurlijk. Smoke up!

 11. Koel Hoofd

  Straathandel zal welig gaan tieren?
  Pakkans 0

 12. Angelique

  Niet hamsteren, mensen, nergens voor nodig. We zeggen wel 2 van tevoren dat de winkel dicht gaan. Maar hamsteren is echt overbodig hoor! Veel mensen hadden zo te zien liever wel gehamsterd!

 13. Kadoendra

  @Wollie

  “na het supermarktgehamster wéér een mooie dag voor het virus”.

  Ik hoop overigens dat die Albert Heijn hamsters het wel allemaal gaan overleven……..

 14. MJPD

  @Katja
  Wacht maar wat er gebeurt als de slijterijen plots dicht moeten. We hebben volgens u schijnbaar ook veel toiletrolverslaafden?

 15. Crowley

  Wat een idiote maatregel is dit. Dat de horeca dichtgaat is zeer begrijpelijk, maar ook de afhaalpunten sluiten werkt de illegaliteit en allerlei onzin in de hand. Want dat is toch uiteindelijk de hele reden dat we hier coffeshops hebben. Gezien de lange rijen is er veel vraag, en die gaat ook de komende weken vervuld worden maar nu door het criminele circuit. Als de winkels open blijven kunnen ze ook wel een afhaalpuntje bij de coffeeshops openhouden lijkt mij.

 16. wollie

  @kadoendra de hamsterraars staan morgen weer in de buurtsuper elkaar aan te steken. dan is de chips op en het blikvoer nog onaangeroerd…

 17. Cico

  Bespaar de verontwaardiging voor ernstige zaken. Want al die mensen die in de rij staan…. zitten nu thuis stoned in quarantaine en besmetten geen ouderen/zieken. Beter wiet hamsteren dan eten of toiletpapier hamsteren

 18. Berend

  Dan hadden ze aardig wat op voorraad! En anders goed inzichtelijk waar de aanvoer vandaag kwam.

 19. Wouter

  Nou en als mensen eraan verslaafd zijn of de komende tijd gewoon hun jointje willen roken. Als morgen de verkoop van tabak en alcohol stopt dan staat half Nederland ook in de rij.

  @Angelique: Dat is nogal een kromme vergelijking. Coffeeshops en horeca dicht is nogal wat anders dan supermarkten (primaire voedselvoorziening) sluiten en dat laatste zal ook niet gaan gebeuren.

 20. Ton

  Zielig & dom !

 21. Cees

  Kijk naar die foto’s! Vind je het gek dat de besmetting in Nederland maar doorgaat? Meeste plaatsen in de wereld is 1.5 meter afstand van elkaar een eis. Ga zo door Nederland en iedere weer 100 doden erbij?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).