Leer Utrecht kennen met ‘U-Spy’ - De Utrechtse Internet Courant Leer Utrecht kennen met ‘U-Spy’ - De Utrechtse Internet Courant

Leer Utrecht kennen met ‘U-Spy’

Leer Utrecht kennen met ‘U-Spy’

Onder de naam ‘U-Spy’ is in Utrecht een nieuwe ‘real-life adventure game’ gelanceerd. De game wordt door de makers omschreven als de Nederlandse versie van een mix van de ‘Da Vinci Code’ en ‘Mission Impossible’. Met een mobiele telefoon en internet beleeft de speler een avontuur waarbij hij wordt getest op intelligentie, creativiteit en doorzettingsvermogen. Door middel van videoboodschappen krijgt de spion opdrachten die de speler steeds verder in het verhaal betrekken. Er worden nog deelnemers gezocht!

U-Spy is een productie van het Utrechts artistieke gamebedrijf Monobanda in opdracht van de Gemeente Utrecht en Taskforce Innovatie Regio Utrecht. Het is het resultaat van de eerste pilot van het innovatietraject Smart Experience Actuator (SEA), dat de inzet van gaming in de toeristische sector onderzoekt. Passend hierin gaat de speler werken als spion voor een internationaal spionnennetwerk. De eerste missie is in dienst van de heer Fresinger, een vreemde welgestelde man die op zoek is naar de waarheid achter een oude familielegende. De opdrachten leiden uiteindelijk naar een omvangrijke en belangrijke Utrechtse schat. ‘U-Spy’ is niet alleen een spionnenspel, maar ook een leuke kennismaking met Utrecht. De game is bedoeld voor iedereen die in Utrecht woont of er komt, maar de geheimen van de stad nog niet kent. Een fascinerend verhaal leidt de bezoeker langs verborgen historische locaties in de binnenstad

Het spel is geschikt voor zakelijk publiek zoals medewerkers van bedrijven en zelfstandige professionals. Maar het kan ook gespeeld worden door bewoners en bezoekers. ‘U-Spy’ is te spelen tijdens een (lunch)pauze, in een namiddag of op een vrije dag. Iedere missie is in ongeveer 30 minuten te spelen, de hele game in drie uur. De game kan met twee of drie personen gespeeld worden, maar alleen kan ook. De start van het spel is bij de vergaderlocaties van Seats2Meet (Moreelsepark 65, Hoog Catharijne) en Regardz La Vie (Lange Viestraat 351).

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).