Lees hier alle regels rond vuurwerk die dit jaar gelden in Utrecht Lees hier alle regels rond vuurwerk die dit jaar gelden in Utrecht

Lees hier alle regels rond vuurwerk die dit jaar gelden in Utrecht

Lees hier alle regels rond vuurwerk die dit jaar gelden in Utrecht
Oud en nieuw staat weer voor de deur en dit jaar mag er weer vuurwerk worden afgestoken in Utrecht. Er gelden echter wel regels; zo is het alleen toegestaan tussen bepaalde tijdstippen en ook zijn er gebieden aangewezen waar helemaal geen vuurwerk afgestoken mag worden. Daarnaast worden Utrechters opgeroepen om op nieuwjaarsdag de bezem te pakken en samen met buurtbewoners de straat schoon te vegen.

Oud en nieuw staat weer voor de deur en dit jaar mag er weer vuurwerk worden afgestoken in Utrecht. Er gelden echter wel regels; zo is het alleen toegestaan tussen bepaalde tijdstippen en ook zijn er gebieden aangewezen waar helemaal geen vuurwerk afgestoken mag worden. Daarnaast worden Utrechters opgeroepen om op nieuwjaarsdag de bezem te pakken en samen met buurtbewoners de straat schoon te vegen.

Tijdens de twee voorgaande jaarwisselingen gold er vanwege de coronamaatregelen in Nederland een vuurwerkverbod. Ondanks dit verbod werd er in Utrecht, met name vorig jaar, volgens de gemeente ‘massaal’ vuurwerk afgestoken.

Dit jaar geldt er op de meeste plekken in de stad geen verbod. Dat betekent dat consumenten vanaf 31 december 18.00 uur tot en met 1 januari 02.00 uur vuurwerk mogen afsteken. Wel zijn er vuurwerkvrije zones ingesteld. Dit is gedaan in parken, plekken waar dieren verblijven en andere natuurgebieden. Bekijk hier alle vuurwerkvrijezones in Utrecht.

Kopen

Dit jaar kan er op 29, 30 en 31 december vuurwerk worden gekocht bij een aantal officiële verkooppunten. Vuurwerk kan bijvoorbeeld ook in het buitenland worden gekocht, mits het aan de eisen van de Nederlandse wet voldoet. Per auto mag 25 kilo vuurwerk worden vervoerd. Vuurwerk bestellen en thuis laten bezorgen is alleen toegestaan wanneer het om de categorie ‘fop- en schertsvuurwerk’ gaat.

Illegaal vuurwerk is, zoals de naam al doet vermoeden, te allen tijde verboden. “De handel en opslag van illegaal vuurwerk levert levensgevaarlijke situaties op. Vaak ligt het opgeslagen in woningen, schuren of loodsen. Voor het bezit, de verkoop en het afsteken van illegaal vuurwerk gelden hoge boetes”, aldus de gemeente. Mensen die hun vuurwerk onschadelijk willen maken kunnen dat volgens de brandweer doen door het in water te dompelen.

Afval

Voor en zo ‘veilige en schone’ jaarwisseling roept de gemeente op zo min mogelijk brandbaar materiaal op straat te plaatsen. Inwoners worden daarom gevraagd het vuilnis kort voor de ophaaltijd buiten te zetten, geen afval naast containers te plaatsen en de lege kliko weer binnen te zetten.

Tot slot worden Utrechters opgeroepen om op 1 januari de handen uit de mouwen te steken. “De best denkbare start voor 2023? Dat is een schone start natuurlijk. Slaap op 1 januari eerst lekker uit, eet de laatste oliebol op en app rond 12 uur ook de buren uit bed. Tijd voor een gezellig uurtje Nieuwjaarsvegen!”

Gekoppelde berichten

47 Reacties

Reageren
 1. Pierre

  Zin in na zo veel jaar geen vuurwerk. Morgen lekker de bestelling ophalen. Heel benieuwd wat de pup ervan vindt. Hoe eerder opgevoed met vuurwerk, hoe minder stress en ellende op latere leeftijd. Iedereen voorzichtig zijn en een hele goede jaarwisseling gewenst!

 2. Marianne

  Al weken, nee máánden, worden mensen en dieren geteisterd door ‘vuurwerkbommen’. Tunneltjes in de omgeving? Loop of fiets om, want een tunnel, daar moet een bommetje onder.
  Hoezo regels voor het afsteken van vuurwerk? We worden gegijzeld door gasten die het niets interesseert of honden er gek van worden, mensen zich een ongeluk schrikken en niet meer kunnen slapen als die ‘bommen’ ‘s nacht worden afgestoken. Staan vuurwerkfanaten er weleens bij stil dat als op één moment in het hele land vuurwerk wordt afgestoken, wilde vogels geen kant op kunnen? Dat ze enorme stress ondervinden en veel energie verbruiken die ze tijdens de koude winternachten zo hard nodig hebben? Ook kunnen niet alle vogels in het donker navigeren en botsen ze op gebouwen of hoogspanningskabels. Leuk hè, vuurwerk!

 3. Hoera

  @Pierre, geniet er van aangezien het de laatste keer wordt.

 4. Hans

  @ Pierre,

  gelukkig nieuwjaar gewenst!
  Heb een mooie avond!

  Is deze pup je eerste hond?

  Zo niet dan wist je waarschijnlijk al dat je met ‘vuurwerktraining’ droevig zat voor het beestje, weken van tevoren moet beginnen. Met cd’s of via streamingssites met nepgeknal. Wat een ellende. Ze gaan veel liever een stukkie wandelen, die honden. Maar okay, dan nog, na al dat getrain – kun je er inderdaad beslist ‘benieuwd’ naar zijn hoe je hondje op het echte geknal gaat reageren. Want honden blijven vuurwerk onverminderd ontiegelijk kloterig en angstaanjagend vinden. Ze snappen er de ballen van en zien de leukigheid er nooit never niet van in. Hun oren zijn namelijk vele malen gevoeliger dan die van ons. Dus veel sterkte gewenst voor je hond. En voor alle katten van de buren.
  Want: geen enkel beest vindt vuurwerk leuk of prachtig. Dat is voorbehouden aan bepaalde varianten binnen de groep van de diersoort die de mens is. Persoonlijk vind ik het een enorm vervelend verschijnsel maar ik ben bereid om het te verdragen zolang het uitsluitend tussen 18.00 en 02.00 uur wordt afgestoken. Kan ik daar op vertrouwen? Deal! Ben ik overigens de enige gek die het gestolen kan worden? Een open vraag. Daarbij komt nog eens dat ik iedereen oprecht van allerlei leukigheid gun. Dus ik zit er mee in de knoop. Ik lijk waarschijnlijk te erg op mijn hond, dat krijg je met honden en baasjes. Maar vooruit: ik wens iedereen een heel leuke en veilige jaarwisseling toe, het liefst met behoud van alle ledematen, in het bijzonder van de vingers. Als je er eentje kwijtraakt lijkt me dat al geweldig vervelend. Je hebt er niet voor niks 5 aan elke hand gekregen van Onze Lieve Heer en van je ouders. Laten we daarom ook meteen maar ‘bidden’ voor de ogen en oren en voor het leven van een ieder persoonlijk. In zonderheid dat van de vele bejaarden die onze stad rijk is en het leven van onze jonge kinderen natuurlijk.
  Tenslotte: petje af, bij voorbaat al, voor alle medewerkers op de Eerste Hulpposten,, het ambulancepersoneel, politie, brandweer, oogartsen en de schoonmaakploegen ‘s anderendaags. Etc.etc. Gezellige jaarwisseling wens ik u. En een rustige dienst zonder gedoe.
  Volgend jaar een leuke show ergens op een plein in combinatie met een algeheel landelijk verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk? Zou u dat zien zitten als hulpverleners? Dat is wel mijn vurige wens.
  Proost dan maar. Op 2023!

 5. Katja

  Regels ? handhaving 0.0. Er wordt al maanden geknald (dus illegaal), verbiedt die onzin. Explosieven in de handen van amateurs.
  Politie, ambulancemedewerkers en brandweer, sterkte maar weer.

 6. Wies

  Sluit me aan bij Hans die alles wat ik hiervan vind verwoord heeft. 🙂

  Op naar een mooie centrale vuurwerkshow met keiharde handhaving. Mijn wens voor 2023.

 7. Marieke

  Die vuurwerkvrije zones. Moet ik altijd een beetje om lachen. Misschien helpt het een klein beetje maar dacht je nou echt dat je het in zo’n park dan niet hoort of zo? Man man. Als ik in het verleden ‘s middags naar het Panbos ging met de honden, dan kon je van daaruit heel Utrecht horen alsof het onder beleg was en beschoten werd. Hier bij ons is het Tolsteegplantsoen vuurwerkvrij. Maar op de straten die daar direct omheen liggen, wordt natuurlijk gewoon afgestoken. Zo zinvol….

 8. Rietje

  Hou toch op.
  Al maanden gaat het tekeer.
  Regels.
  Ja dat zal helpen….
  Mooie wensen voor iedereen. Maak er een fijn nieuw jaar van.

 9. Realist

  @Hans. Ieder zijn pleziertje inderdaad. De meeste keren gaat het goed maar vaak genoeg gaat het ook mis en dan zit je met de gebakken peren, zo’n bijtwond is namelijk niet misselijk. Net als met vuurwerk zitten er aan het houden van een hond risico’s terwijl die weggemoffeld worden met welbekende quotes zoals ‘hij doet niets hoor’. Zielig voor de beestjes dat geknal maar hondenbezitters moeten niet doen alsof ze roomser zijn dan de paus.

 10. Hans

  Aanvullend:

  nog een heel goede reden om het stomme geknal per direct af te schaffen:

  https://nos.nl/l/2457942

 11. Scherpschutter

  Op naar een prachtig en gezellig knalfuifje, dames en heren! Geniet er nog maar even van dat er nog normaal en leuk vuurwerk wordt afgestoken. Na het vuurwerkverbod in 2025 kunt u alleen nog maar genieten van hoogst illegale explosieven met de minimale kracht van een handgranaat.

 12. Scherpschutter

  @Hans

  Als het geknal zou stoppen door een verbod dan had je wellicht het begin van een puntje, maar zoals we allemaal hebben kunnen zien is daar geen enkele sprake van. In tegendeel zelfs. Er werden alleen nog maar veel zwaardere bommen afgestoken…

  Overheidsverboden werken altijd contraproductief. Nirts werkt. Ze verbiedt harddrugs en er is meer harddrugs dan ooit tevoren. Ze verbiedt wapens, en ineens lopen alleen nog maar zware criminelen met wapens rond, vaak nog extremere dan tevoren. Hetzelfde geldt voor vuurwerk. Een overheidsverbod op vuurwerk leidt tot niets anders dan nog veel extremer vuurwerk en tot crimineel gemaakte bendes die er veel groffer aan verdienen.

 13. Hans

  @ Scherpschutter.

  “Na het vuurwerkverbod in 2025 kunt u alleen nog maar genieten van hoogst illegale explosieven met de minimale kracht van een handgranaat”.

  Zo is het maar net. Want, ja dat hopen we en we gaan ervoor! als de boel v.a. 2025 definitief verboden wordt zal het stukken makkelijker worden om de daders, die met hun explosieven lopen te stunten, op te pakken en te berechten. Dan ontstaat er namelijk eindelijk de duidelijkheid waar de meerderheid van de bevolking om vraagt: een totaalverbod. Dat wordt pas overzichtelijk voor politie en handhaving!!
  Ik wens u voor nu alvast een fijne jaarwisseling met mooie sterretjes, een lekker glaasje, een knabbeltje erbij, goede gezondheid ook daar in het hoge noorden! Cheerio!

 14. Natte Otter

  Hans, hoe makkelijk wil je het hebben? Het verbod is er al. Er is nu 2 jaar 11 maanden en 28 dagen geen vuurwerk verkocht. Al het vuurwerk dat afgestoken wordt is al illegaal. Alle echte knallen die je hoort is van uberhaupt illegaal vuurwerk.

  Hoe gaat een verbod van iets dat al verboden is, helpen? Er is tot morgen geen enkel punt dat verbetert met een verbod. Het is immers al verboden, dus je zou al kunnen handhaven. Er is geen vermenging met legaal vuurwerk dat wel afgestoken mag worden. Daar veranderd een algemeen verbod niets aan.

  Morgen mag legaal vuurwerk gekocht worden, maar dat is nogsteeds dan op een illegaal moment afgestoken. Dus ook dat is gewoon prima te handhaven.

 15. Scherpschutter

  @Hans

  Ja! Zo ging het met cocaïne tenslotte ook toen het verboden werd door de overheid. Alles onder controle… LOL

  Ongekend naïef.

 16. Wendy

  Scherpschutter schiet weer eens met losse flodders
  Iedereen een gelukkig en gezond 2023

 17. JdV

  Hans en vele anderen denken nog steeds dat als je iets verbied de overlast stopt. Wat moet het leven toch mooi zijn in de droomwereld van de hanzen cs. En wat zal de realiteit keihard terugkomen. Logisch dat er zoveel mensen psychische bijstand nodig hebben tegenwoordig. Eerst ga je zelf in sprookjes geloven en dan ontdek je dat sprookjes en dromen bedrog zijn. Sterkte hans en co. De echte wereld is niet leuk voor de woke sneeuwvlokjes onder ons.

 18. Hans

  @ Scherpschutter:
  “ Zo ging het met cocaïne tenslotte ook toen het verboden werd door de overheid. Alles onder controle… LOL”

  Ja? En? Moeten we het nog langer pikken dan? De overlast, de schade, de ellende?. De overgrote meerderheid van de Nederlanders heeft meer dan tabak van dat domme geknal wat al in oktober te horen is. Dus: het moet gestopt worden. En zo zal het gaan.

 19. Scherpschutter

  @Hans

  Vuurwerk afsteken in oktober is al verboden, Hans. Heeft niet echt geholpen he, dat verbod? LOL

  Dus ja Hans. Je hebt het te pikken. Vuurwerk is here to stay.

 20. Herman

  Vgende stap verbieden….
  En dan zijn we blij, zwarte Piet weg, geen vuurwerk, wat volgt?
  En ondertussen is er meer agressie, puinhoop geweld en God mag weten wat.

  We leven in een schijnheilige samenleving.

 21. Wendy

  @JdV
  Als er iemand in een droomwereld leeft ben jij het wel.Ach laten we verkrachting, tegen het verkeer inrijden,ouderen overvallen gewoon maar legaliseren.En als er iemand ” weken ” is ben jij het wel Fijne jaarwisseling

 22. Hans

  @JdV en Scherpschutter.

  Jawel beste heldere denkers,

  jullie analyses, als we die voor het gemak maar even zo willen noemen, vooruit – bevatten zo als altijd bij zwaar populistische opvattingen een heel klein pietepeuterig kerntje van waarheid , de rest is ruimschoots evident slordig denkwerk aangevuld met gelegenheidsargumenten. Die analyses dus, van u beide heren, bewijzen meteen wel geheel effectief het blote feit dat ongeveer 15% van de bevolking niet goed snik is. En dat zal altijd wel zo blijven. Neemt niet weg dat die overige 85% van min of meer normale Nederlanders het volste recht heeft er wat van te vinden en er wat aan te gaan doen ook. Het kan even duren maar het gebeurt! Het rookverbod in de horeca is het (streepje onder ‘het’) overtuigende bewijs dat wet-en regelgeving, want daar hebben we het hier over (een samenleving zonder dat duo treft u aan in bepaalde landen buiten Europa, zoek ze even op) wel degelijk naar volle tevredenheid werkt. Maar natuurlijk willen of kunnen jullie dat niet inzien omdat je vertrekpunt nu eenmaal het dogmatische ‘anti-overheid- in alles’ is. Zo zit dat. Blijf gezond en tel uw zegeningen m.b.t. die 85% die ook met u het beste voor heeft.

 23. JdV

  Zucht.

  Probleem: Maandenlange overlast van zwaar knalvuurwerk.

  Feit1: Gedurende 8.754 uur per jaar is het VERBODEN vuurwerk af te steken.
  Feit 2: Gedurende 6 uur per jaar is het TOEGESTAAN vuurwerk af te steken.
  Feit3: De verkoop, het bezit en het afsteken van zwaar knalvuurwerk is geheel VERBODEN in Nederland.
  Feit4: Siervuurwerk mag op 3 dagen worden verkocht en binnen een tijdsbestek van 6 uur worden afgestoken in NL. Al het andere is NIET toegestaan.

  Conclusie: Overlast van zwaar knalvuurwerk vuurwerk in de periode voorafgaand aan 31 december is geheel en al te wijten aan gebruik van verboden vuurwerk welke niet in Nederland is verkocht.

  Hoe gaat dan een verbod op de verkoop van legaal siervuurwerk wat op 3 dagen wordt verkocht bijdragen aan het terugdringen van de overlast gedurende de maanden voorafgaand aan oud en nieuw die wordt veroorzaakt door illegaal knalvuurwerk?

  Antwoord is dat dit uiteraard helemaal niets gaat bijdragen aan de oplossing van het probleem. Uitsluitend een oliedomme overheid en de hanzen van deze wereld denken dat dit een oplossing is.

 24. Scherpschutter

  @Hans

  Ik stel voor dat u JdV’s bijdrage even tot u neemt. Wellicht dat het dan eindelijk eens tot u doordringt; verboden werken niet en vuurwerk is here to stay.

 25. Cas

  Ik heb meer last van al die blaffende honden die ongevraagd aan je gaan snuffelen of springen. Poepen op de stoep en speelveldjes en als je dan zo’n beest een goede duw geeft krijg je nog een grote mond van het baasje…, en dat het hele jaar door. Die paar knallen zie ik als iets dat ze maar moeten accepteren

 26. Moniek

  Ik wacht op zodanig ernstige ongelukken, dat er eindelijk eens effectief wordt ingegrepen.

 27. JdV

  @wendy: Zucht. Verkrachting, tegen het verkeer inrijden en het overvallen van ouderen is verboden. Altijd al geweest ook. Dus doordat het niet mag is het probleem opgelost? Verdwenen?
  De voorgestelde oplossing van de overheid komt neer op het verbieden van fietsen omdat daarmee tegen het verkeer kan worden ingereden. Het verbieden van mannen omdat we dan geen verkrachtingen meer zouden hebben. En het opsluiten van ouderen omdat ze dan niet overvallen kunnen worden.
  Dus droom maar lekker verder en neem vooral nog meer nutteloze maatregelen.

 28. Koel Hoofd

  @Hans 28/12/2022 – 13:31
  In de jaren negentig dachten de getraumatiseerde vluchtelingen uit Joegoslavië ook dat ze met oud & nieuw weer in de hel van hun oorlog waren beland.
  Want toen mocht je de hele week zwaar vuurwerk afsteken! Niemand had empathie met die vluchtelingen omdat ‘het slechts vuurwerk’ is.

  Tegenwoordig hebben we al decennia lang ettelijke tienduizenden getraumatiseerde oorlogsvluchtelingen binnen onze grenzen rondlopen. En al die jaren vond niemand het erg dat hun trauma’s weer bovenkwamen bij oud & nieuw want ‘het is maar vuurwerk en duurt maar 6 uur, dus even tandjes op elkaar en rustig blijven ademhalen’.

  Empathie voor een ander houdt bij de Nederlander heel rap op wanneer het eigenbelang in het gedrang komt. Ga maar eens de komende dagen op TomTom kijken hoe lang de files rond Baarle Nassau worden. Daar gaan die Oekrainers ook niet blij van worden…maar die weten nog niet wat ze boven het hoofd hangt totdat het 31-12 klokslag 18uur is.
  Intussen denkt geen hond over hun trauma’s na want ‘ze zitten hier toch veilig’?

 29. Koel Hoofd

  Handhaving, vuurwerkverbod?
  Hou toch op mensen, dat is sinds 1985 (Schengen verdrag) al geen optie meer.
  Sinds 1993 (oprichting EU met expansiedrang) gaat het ook rap bergafwaarts met dat illegale vuurwerk.
  We hebben alle explosies het hele jaar door maar te slikken omdat noch handhaving noch een verbod kan werken in een land zonder grenzen in een grenzenloze virtuele wereld.

 30. Realist

  @Cad. Daarom is commentaar van hondenbezitters in feite nogal hypocriet. .

 31. Ken Uw Taal

  @ JdV, 28/12/2022 – 17:31

  Tweede persoon enkelvoud van verbieden is in de onvoltooid tegenwoordige tijd: ‘verbiedt’. Met een ‘t’ achter uw ‘verbied’, mijn beste.

 32. Kloek

  @ Moniek

  Jij vindt de ongelukken tot nu toe niet ernstig genoeg?

  Vaak omstanders/ bijstanders die blind worden, doof worden, ledematen kwijt raken (vingers, hand, voet), met brandwonden opgezadeld worden.

  Dus nog een keer: onschuldige omstanders, niet mensen die iets afsteken. Dan zijn er ook nog mensen die vuurwerk richting mensen gooien (bewust) of het bij mensen naar binnen gooien (bewust). Dat zijn dus feitelijk aanslagen op iemands leven (of je huis zou er maar door in brand vliegen).

  De reaguurders hebben gelijk dat al het vuurwerk dat vanaf oktober tot aan nu afgestoken is en illegaal gekocht/ geïmporteerd is en illegaal afgestoken wordt. Daar kan dus al op gehandhaafd worden. Gebeurd echter veel te weinig.

  Niet alleen met illegaal gekocht vuurwerk, wel vaak. In ieder geval wel vaak illegaal afgestoken vuurwerk. Op oudjaarsdag/ avond vallen er ook veel slachtoffers door legaal vuurwerk. Dat wordt nog wel eens vergeten. Dat pleit dus voor een totaal verbod.

  Vuurwerk afsteken is voor profs. En zelfs daar vallen slachtoffers.

 33. waldorff

  @Moniek,:de eerste vuurwerkdode is al gevallen, een jong kindje is zijn/haar hand (deels) kwijt omdat het vuurwerk opraapte en een vrouw moet een deel van haar hand missen omdat ze vuurwerk opraapte wat door een openstaand raam naar binnen werd gegooid-zomaar wat ‘highlights’ van de afgelopen week-en dan moet oud en nieuw nog komen…
  Hoogste tijd voor een Europees verkoop verbod van vuurwerk aan consumenten. Men bewijst al decennialang dat men niet normaal met vuurwerk kan omgaan en bovenal is vuurwerk onveilig (uit een artikel van gisteren op nu.nl: 1/5 van het consumentenvuurwerk is onveilig).

 34. Nina

  Hoor al de hele dag geknal en dat terwijl het niet mag worden afgestoken. Ook in de weken hiervoor al geknal gehoord.

  Het afsteekverbod werkt dus niet; dat is wel duidelijk. Net zoals een algeheel vuurwerkverbod niet gaat werken.

  Pittige knallen hoor ik ertussen en dat is illegaal vuurwerk dat niet te koop is in Nederland. Verkoopverbod gaat dus ook niet werken.

  Ik wens iedereen een mooie en veilige jaarwisseling.

 35. Don

  Blijft toch bijzonder dat “illegaal” vuurwerk in Belgie en Duitsland gewoon het hele jaar te koop is zonder dat dat daar tot het betuttelende gedoe leidt zoals in nederland. Hoe meer niet te handhaven verboden hoe leuker het wordt om juist wel te doen omdat mensen helemaal klaar zijn met de betutteling.

 36. De count

  Moniek, er gaan mensen aan dood. 99% door stupide gedrag. Ook daar helpt geen verbod/ingreep tegen…

 37. Herman

  Bij het leven hoort veel, lol, gelukkig, spanning, uitlaatklep enz. Ook ongelukken horen bij het keren net als de dood.
  Mensen hou toch op, we kunnen, willen en moeten niet alles willen regelen. De maakbare samenleving bestaat, gelukkig, niet.

 38. JdV

  @kenuwtaalnazi: jeetje. Alweer een taelvoud. Mag ik wellicht uw emailadres? Dan kan ik u voortaan mijn epistels mailen zodat u ze kunt redigeren. Dank alvast.

 39. Scherpschutter

  @Kloek

  “Op oudjaarsdag/ avond vallen er ook veel slachtoffers door legaal vuurwerk. Dat wordt nog wel eens vergeten. Dat pleit dus voor een totaal verbod.”

  Nonsens. Dat pleit juist voor de totale nutteloosheid van een totaalverbod , specifiek vanuit het perspectief van gezondheid. Er is namelijk niets aan de hand. Laten we nou weer eens even een beetje normaal gaan doen in Nederland, in plaats van als een stel rillende bange wezels overal maar bedreigingen en gevaar in te zien. Vuurwerk is ongelofelijk veilig!

  Er zijn 2500 steden en dorpen in Nederland. Gemiddeld zijn er met Oud & Nieuw slechts rond de 800 vuurwerkslachtoffers die licht- tot zwaargewond (of erger) raken. Per 3 steden in Nederland raakt dus niet eens 1(!) inwoner gewond….In twee van de drie steden in Nederland vallen statistisch gezien dus welgeteld 0(!) slachtoffers, ondanks duizenden mensen die afsteken. Dus waar hebben we het nou toch over…? Zijn dat nou werkelijk cijfers die ook maar iemand bang maken voor vuurwerk? LOL

  Vuurwerk is ongelofelijk veilig! Statistisch gezien is de kans groter dat je een leuke geldprijs pakt in de staatsloterij met Oud en Nieuw dan dat je gewond raakt door vuurwerk. Stop nu toch gewoon eens met uw leven te laten domineren door allerlei irrationele angsten. Of blijf even een paar uurtjes binnen met Oud en Nieuw, als u echt niet over uw panische wanen heen komt. Dan is de kans letterlijk groter dat u overlijdt door een komeet die uw huis binnen stort dan dat u gewond raakt door vuurwerk.

 40. Wendy

  @JdV……zucht…

 41. Kloek

  @ Scherpschutter

  Dat jij iets nonsens vindt en dat roeptoetert maakt het nog geen onzin.

  Hier de feiten (iig over 2019/2020):

  https://vng.nl/sites/default/files/2020-10/04._bijlage_ii_-_rapport_type_vuurwerk_en_letsel_bij_vuurwerkongevallen_2019-2020.pdf

  De percentages slachtoffers door legaal vuurwerk staan keurig vermeld.

 42. Len

  De uitzonderingen worden altijd uitgelicht, waardoor het lijkt alsof de uitzonderingen de status quo zijn.

 43. Moniek

  “Slechts” 800 slachtoffers. Beseft Scherpschutter wel hoeveel medici en ander ziekenhuispersoneel daar voor paraat moeten staan? Ogen, vingers, handen verwijderen, wat zonder meer te vermijden was geweest. Om maar niet te spreken over het leed dat de slachtoffers de rest van hun leven ondervinden.
  En nee, Kloek, ik ben zeker niet van mening dat het aantal ongelukken nog niet ernstig genoeg is. Ik wil alleen beweren dat “we” pas gaan ingrijpen als er door deze domme en primitieve “traditie” nóg meer ongelukken gaan gebeuren. Handel is handel, nietwaar?

 44. Berk

  Als het verboden is wordt het eens tijd dat de overheid gaat handhaven. Een paar astronautje heb ik geen moeite mee maar als je hoort wat voor bommen er worden afgestoken, echt niet normaal. Ben echt benieuwd hoeveel bonnen er worden uitgeschreven voor afsteken buiten oud en nieuw om

  En @Scherpschutter hoezo ben je vanuit Oost Groningen aan het reageren op de vuurwerksituatie hier? Ik snap dat het daar het zo stil en eenzaam is dat je wel eens wat reuring wil, maar kom dan achter je toetsenbordje vandaan en ga wat doen met je leven man

 45. Nina

  @ Moniek

  800 slachtoffers op 18 miljoen mensen.
  Dat is 0,004% van de Nederlandse bevolking.

  Door sporten zijn er veel meer slachtoffers te betreuren.

 46. buurtbewoner

  iedereen, zonder enige uitzondering, heeft zich aan alle geldende regels gehouden,echt fantastisch, wat een voorbeeldstad is Utrecht, Sharon for president

 47. Que

  @ Nina

  Die 800 mensen moeten allemaal op meestal of 31 december of 1 januari geholpen/ geopereerd/ geamputeerd worden of er moeten levens gered worden in het ergste geval. Dat is specialistisch werk dat alleen door specialisten uitgevoerd dient te worden. Zij moeten per ziekenhuis locatie vrijwel gelijktijdig/ in een kort tijdsbestek meerdere mensen helpen. Zoveel specialisten heeft een ziekenhuis locatie niet in dienst. Zeker niet in een nachtdienst. En waarom zouden ze eigenlijk die specialisten op deze nacht in dienst moeten hebben? Waarom zouden ze mensen die zichzelf leed aan doen eigenlijk moeten helpen? Het erge is natuurlijk dat er tussen die 800 mensen vele en vele onschuldige slachtoffers en omstanders zitten.

  Oud en Nieuw kost ons (als premie en bealstingbetalers) ook 10 miljoen euro aan schade die wij met ons allen moeten ophoesten. De schade wordt niet door slechts de daders opgehoest.

  je taalgebruik is in deze reactie opvallend identiek aan Schsperschutter.

  Schuttertje, jij boefje, zit je na jaren nu nog steeds onder meerdere alter ego’s te reaguren?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).