Leidsche Rijn Centrum gaat open; zo ziet het eruit | De Utrechtse Internet Courant Leidsche Rijn Centrum gaat open; zo ziet het eruit | De Utrechtse Internet Courant

Leidsche Rijn Centrum gaat open; zo ziet het eruit

Leidsche Rijn Centrum gaat open; zo ziet het eruit
Foto's: Robert Oosterbroek
De inwoners van Utrechts jongste wijk hebben er lang op moeten wachten maar Leidsche Rijn Centrum gaat officieel open. Er wordt nu nog hard gewerkt om de laatste werkzaamheden af te ronden, dinsdag is er een grote opruimdag en woensdag is dan de feestelijke opening.

De inwoners van Utrechts jongste wijk hebben er lang op moeten wachten maar Leidsche Rijn Centrum gaat officieel open. Er wordt nu nog hard gewerkt om de laatste werkzaamheden af te ronden, dinsdag is er een grote opruimdag en woensdag is dan de feestelijke opening.

Update: ondertussen is Leidsche Rijn Centrum geopend, lees en kijk hier verder.

De wijk Leidsche Rijn bestaat in 2018 precies 20 jaar, en de wijk heeft ook zo lang moeten wachten op een echt eigen centrum. Nu is het zover, althans een groot gedeelte van de winkels van Leidsche Rijn Centrum openen woensdag de deuren en tientallen bewoners hebben al hun intrek genomen in hun nieuwe woning. Helemaal af is het centrum nog niet, maar woensdag is wel de feestelijke officiële opening.

Het Brusselplein

Het echtpaar Donker is uit Montfoort komen fietsen om vandaag al een kijkje te nemen. “Het was wel even zoeken, want de bordjes kloppen nog niet allemaal. Maar we vinden het wel groots en prachtig. Als het helemaal af is komen we zeker weer kijken.”

Rogier Hendriks, commercieel directeur a.s.r. vastgoed projecten, is ook trots op het nieuwe centrum. Als hij op het Brusselplein staat zegt hij: “Dit is het hart van Leidsche Rijn. Als de 100.000 mensen in de wijk straks zeggen dat dit hun centrum is dan hebben wij ons doel bereikt.” Hendriks wijst om zich heen: “Het stadscentrum is zo mooi omdat alles hoogwaardig en met kwaliteit opgeleverd wordt, een goede selectie van winkels en horeca met zowel lokale ondernemers als ketens en we maken gebruik van veel innovatieve toepassingen.” In totaal is 38.000 m2 winkelruimte en 10.000 m2 kantoorruimte, en er zijn ongeveer 750 woningen.

De Jumbo Foodmarkt

Er is een grote lijst van bekende winkelketens die in het nieuwe stadscentrum komt waaronder Vapiano, Five Guys, Starbucks, H&M, Mango, Jack & Jones, Hema en een Jumbo Foodmarket. Ook komen er verschillende kleine zelfstandige zaken als Volendam Vishandel, Bar Iberico, Stomerij Kwiek-Klien, Hairstudio IM en bloemenmagazijn Johan. In totaal komen er zo’n 130 winkels.

Woensdag gaat het centrum officieel open; burgemeester Jan van Zanen, de dj’s van 538 on tour en de meidenband OG3NE komen onder andere langs.

Fotoverslag

(Robert Oosterbroek)

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. MichielK

  Eerlijk is eerlijk: dat ziet er helemaal niet verkeerd uit. Doet zelfs een beetje buitenlands aan.

 2. Herman

  Ziet er best mooi uit.
  Zal vast een succes worden, er wonen zat mensen rond dit centrum en die hebben allemaal voedsel, kleding en ontspanning nodig.

 3. Zonnewende

  Dit ziet er inderdaad mooi uit!
  Veel variëteit, veel detail. Dit is over 100 jaar alleen nog maar mooier!

  Deden ze dit nou ook maar in Utrecht centrum. Maar nee, daar is het nog veelal plaatwerk en vijftig tinten grijs…. Gemiste kans.

 4. Mar

  En dan het Brusselplein, hoe simpel kan het zijn? Prima zo, echt een stadsplein. Waarom kan dit niet met het Vredenburg plein.

 5. Anneke koot

  T is echt super mooi winkelcentrum lekker dichtbij

 6. Jaap

  Hoi.
  Heel mooi en prachtig en ik zal er zelf ook naar toe gaan maar, vergeet straks niet je “eigen” horeca, buurtsuper, kledingzaak, en wat nog meer niet te bezoeken.

 7. Antonius

  Ik was vanavond in Leidsche Rijn Centrum. Ik zou mij schamen om hier een feestelijke opening te houden. Misschien wordt het mooi, maar nu is het nog een grote puinhoop. Veel winkels dicht, nog overal zandtroep. Doe die opening echt feestelijk als het er netjes uitziet over een maand. slechte start voor Leidsche Rijn Centrum.

 8. Jeroen

  Werkelijk prachtig gedaan. Afwisselend en echt grootstedelijk van opzet. Mondain zelfs. Hoop dat dit centrum in de nabije toekomst nog flink wordt uitgebreid. Let eens op de ingang van de Jumbo foodmarket, de hoogte, het metselwerk, die vloer!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).