Lekker Utrecht volgens Annemarieke van Uitgeverij Snor: “Er is veel meer dan de binnenstad” | De Utrechtse Internet Courant Lekker Utrecht volgens Annemarieke van Uitgeverij Snor: “Er is veel meer dan de binnenstad” | De Utrechtse Internet Courant

Lekker Utrecht volgens Annemarieke van Uitgeverij Snor: “Er is veel meer dan de binnenstad”

Lekker Utrecht volgens Annemarieke van Uitgeverij Snor: “Er is veel meer dan de binnenstad”
Annemarieke Piers
Morgen verschijnt er weer een editie van onze DUIC krant, dit keer in het teken van Utrechtse terrassen en uitgaan. Hier alvast een voorproefje:

Morgen verschijnt er weer een editie van onze DUIC krant, dit keer in het teken van Utrechtse terrassen en uitgaan. Hier alvast een voorproefje:

Annemarieke Piers en Claudette Halkes staan aan het roer van Uitgeverij Snor. Ze schreven een boek over single moeders (Single Moeder Survival Kit) en besloten vervolgens het hele proces in eigen handen te nemen. De uitgeverij gaat binnenkort verhuizen naar een pop-up Snorfabriek aan de 2e Daalsedijk in de voormalige Bovenbouwwerkplaats van de NS. De opening is in het weekend van 24 en 25 september tijdens een heus Snorfestival. Hoog tijd om eens te polsen waar Annemarieke eigenlijk naartoe gaat in de stad om te relaxen, of is het werken?

Wat is jouw favoriete Utrechtse terras?
“The Village Wolvenplein vind ik een heel fijn terras. Het is daar rustig en daarnaast ook een hele fijne combinatie tussen een landelijk gevoel (er lopen zelfs wat kippen rond) en de rauwe uitstraling van de gevangenis. Daarnaast is de locatie aan het water natuurlijk ook erg mooi en werken er fijne mensen. Daar zit ik weleens met Claudette om wat door te spreken.”

Bij welk Utrechts terras was je teleurgesteld?
“Op de Neude voel ik me gewoon niet heel erg thuis. Dat is echt plat en niet leuk. Ik kom sporadisch nog weleens bij wijncafé Lefebvre, maar dan niet later op de avond. De Neude is ook te massaal en daarom niet mijn plekje.”

Wat is je favoriete uitgaansavond in de stad?
“Ik ga eigenlijk niet meer uit maar als ik dan ga, is het op vrijdagavond borrelen en wijnen. Ik vind het ook niet erg om daarna op de fiets te springen om de binnenstad uit te gaan. Dan ga ik bijvoorbeeld naar De Klub op de Europalaan of Kantien op de Ravellaan. Er is nog zoveel meer in Utrecht dan alleen de binnenstad en dat is heel goed te vinden. Als je maar even zoekt.”

“De Neude is echt plat en niet leuk”

Drink jij een wijntje of een biertje?
“Beide. Ik vind een witbiertje heerlijk, maar drink bij het eten liever een wijntje. Vaak bestel ik iets en heb ik er daarna direct spijt van. Haha, is dat herkenbaar?”

Drink je weleens een Utrechts gebrouwen biertje? Wat vind je daarvan?
“Jazeker. Leuk ook dat die er zijn. Dat voegt echt iets toe aan het aanbod en het worden er ook steeds meer. In Lombok zitten twee broers die vandeStreek maken. Hartstikke lekker en ook nog eens hele aardige jongens. Dat is ook belangrijk.”

Waar ga je het liefst uit eten?
“Ik moet eerlijk bekennen dat ik weleens bij Karel V zit. Het is daar binnen heel truttig, maar in de tuin is het prachtig. Echt een aanrader met die mooie rozen die in de tuin hangen. Daar doen we met Uitgeverij Snor de begroting vaak. Het is toch lekker om samen even te kunnen overleggen, want we zitten met Snor op een kleine zolderkamer. Dat is eigenlijk wel een hele goede smoes om er vaker op uit te gaan. We gaan wel binnenkort in een grote loods zitten dus dan werkt dat niet meer. Dan moeten we de gordijnen dicht gaan doen in de bouwkeet.”

Welke keuken heeft je voorkeur?
“Ik eet alles, maar heb laatst nog heerlijk Vietnamees gegeten. Soms borrelt dat ineens op en heb ik daar zin in. Voor de kinderen is het ook heel leuk om te eten. Eigenlijk lijkt het wat op de Chinese keuken, maar dan wat frisser en het voelt ook gezonder. Maar dat kan ook alleen maar het gevoel zijn hoor.”

Wat is het laatste concert dat je in Utrecht hebt gezien?
“Ik ben laatst bij Herman van Veen geweest. Niet mijn eerste keus, maar een vriendin wilde er heel graag heen. Hij is wel erg goed natuurlijk, maar ik zou er zelf niet zo snel weer naartoe gaan. De bejaarden in de zaal waren wel aan het klappen en huilen. Dat is wel leuk om te zien.”

Als iemand Utrecht nog helemaal niet kent, waar zou jij adviseren naartoe te gaan?
“Lombok! Een hele leuke wijk om ook een rondje te lopen. De binnenstad leer je vanzelf kennen, maar tegenwoordig zijn er ook hele leuke horecatentjes bijgekomen in Lombok. Met mooi weer barbecueën en relaxen bij de Muntkade. Heerlijk toch?”

Bij welke bioscoopfilm ben je als laatste geweest?
“Bij The Idol. Een film over een Palestijnse jongen die Arab Idol wint. Een hele indrukwekkende film waar ik naartoe ging omdat een vriend van een vriend hem heeft gemaakt. Ik ging daarnaartoe in het Louis Hartlooper Complex. Oh ja, ook een heel fijn terras. Zet die er nog maar bij.”

 

Tekst: Jesse Holweg

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).