Lesbische Monique Samuel gekwetst door “denigrerende” opmerking Van Zanen | Lesbische Monique Samuel gekwetst door “denigrerende” opmerking Van Zanen – De Utrechtse Internet Courant

Lesbische Monique Samuel gekwetst door “denigrerende” opmerking Van Zanen

Lesbische Monique Samuel gekwetst door “denigrerende” opmerking Van Zanen

Een discussie over seksuele rechten tussen politicoloog en auteur Monique Samuel en burgemeester Jan van Zanen op het Bevrijdingsfestival liep anders dan gepland. Samuel liet vallen dat zij lesbisch is, waarop Van Zanen zou hebben gezegd: “Wat zonde, wat zonde.” Samuel laat op twitter weten de opmerking denigrerend en kwetsend te vinden: “Niet alleen naar mij maar ook naar mijn partner en andere homoseksuele aanwezigen.”

Het is haar niet te doen ‘om Van Zanen een loer te draaien, maar om het chronische probleem van mannen die denken grappig te zijn en lesbiennes te kunnen bekeren of minstens een lesje te leren aan te kaarten’. “Vrouwen zijn niet het bezit van de man. Zij zijn in alle opzichten vrij. Vooral van keuze en voorkeur graag. Of ze nu lesbisch zijn of niet.”

Burgemeester Van Zanen liet aan RTV Utrecht weten dat hij spijt heeft van zijn woorden: “Het is stom. Ik had het niet moeten zeggen. De opmerking was aardig bedoeld, maar ik kreeg meteen na mijn woorden een flinke veeg uit de pan. Ik ben enorm op mijn nummer gezet en denk dat dat terecht is.”

 

30 Reacties

Reageren
  1. Jan Bautrigram

    Wat een gezeur zeg, ik hoor vaak vrouwen ‘zonde’ zeggen als men weet heeft dat een knappe man homo blijkt. De partner zou trots moeten zijn.

  2. Frederik

    Helemaal met Samuel eens. Dit is geen ‘gezeur’.
    Die Van Zanen, waar iedereen zo enthousiast over was, is natuurlijk ook zo’n VVD-fossiel. Anders gezegd: ouwe lul, inclusief bijbehorend normenpatroon.

  3. van lieshout

    Als Paul de Leeuw zo’n grap maakt, is het humor. Als een hetero zo’n grap maakt is het een schande.
    Wat is dit een enorm sneu verhaal.

  4. andreas

    Inderdaad wat jammer!

  5. Danny

    Wat een overdreven reactie weer zeg. Het lijkt trending te worden dat homosexuelen overal tegen in opstand moeten komen.

  6. berend huisman

    En nu valt de hele politiek correcte parochie over Van Zanen heen. Dit gaat helemaal nergens over.

  7. Joost

    Wat een pieperd, die Monique.

  8. Bert Nolen

    Wat een gezeik van deze Monique en wat een halve zool is ze: het was een compliment! Aandachttrekkerij pur sang dus van deze hysterische lesbo, geen aandacht geven. Jan: je bent een klasbak!

  9. Coen

    Dit lijkt me een Leon de Wintertje.

  10. Pieter

    Dit is inderdaad een reactie van een mediageil persoon. Wat een gezeik van deze Monique. Deze vrouw is in één woord twittermediageil, die graag van een mug een olifant maakt. Er zijn veel ergere dingen in deze wereld gaande die aandacht behoeven.

  11. ACTK

    Net doen alsof je niet begrijpt wat je wel begrijpt staat altijd een beetje dom en schraagt je doelen niet. Ook niet als het een uiterste poging betreft om die paar kerels die het nog niet helemaal begrijpen iets in te prenten. De kunst van emanciperen is het moment te vinden waarop je je op de nieuw gevormde meerderheid moet gaan richten in plaats van de emancipatoire trom te blijven slaan richting de nieuwe minderheid. Dat Samuel haar doel met geveinsd onbegrip geen dienst bewijst bewijzen de reacties. Haar excuus voor het cultiveren van een oude tegenstelling zou op zijn plek zijn…
    Monique, ‘speel’ jezelf niet dommer dan je bent. Laat zien dat je begrijpt wat je begrijpt. Anders komen we geen stap verder.

  12. Utrechtse vogel

    Wat heeft een discussie over seksuele rechten eigenlijk met bevrijdingsdag te maken? Dat is toch de dag waarop het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd?

  13. Kilgoretrout

    Eigenlijk raar dat de discussie nu over homosexualiteit gaat, het zou moeten gaan over hoe van Zanen zich als een vies oud mannetje gedroeg.

    Als Monique Samuel hetero was en gezegd zou hebben dat ze een relatie had en van Zanen daarop had gereageerd “Wat zonde, wat zonde” dan zou het toch net zo onpasselijk geweest zijn?

  14. Bert Nolen

    @Kilgoretrout ben ik niet met je eens. Of hij zich wel/niet gedroeg als ‘een vies oud mannetje’, hangt helemaal af van de manier waarop Van Zanen dit zegt: een compliment in de vorm van een grap vind ik kunnen, van het verbannen van seksloosheid en preutsheid mogen we echt wel af mensen…

  15. ACTK

    @Kilgoretrout: Het lijkt mij zeker niet ‘onpasselijk’, hooguit voor een enkeling moeilijk te begrijpen. Het is best mogelijk dat iemand zonder het juiste gevoel voor humor zich in beide situaties gekwetst zou voelen. Seksuele geaardheid doet daarbij totaal niet ter zake. Het curieuze hier is dat Samuel aangeeft best te begrijpen dat het niet is bedoeld zoals zij het toch graag wil opvatten. Tsja, als we zo gaan beginnen kunnen we ons allemaal elke dag als de geslagen hond gedragen en van iedereen excuses vragen…

    @Bert Nolen: Precies

  16. jos

    Jan vindt het zonde dat hij niet lesbisch is.
    goed of fout.

  17. Joost

    Het lijk wel op de discussie over “U kijkt zo lief” van Balkenende tegen Mariëlle Tweebeke.

    Monique is overigens wel erg snel “gekwetst”. Ze kan blijkbaar weinig hebben en mist gevoel voor humor.

  18. Ronald

    Je hoeft geen lesbo te zijn om mee te maken dat een man je probeert te ‘bekeren’…

  19. Flower

    Wat hier opvalt is dat alle reakties van mannen afkomstig zijn.
    Een beetje op het pikkie getrapt?

  20. [email protected]

    Monique beste meid, ik ben zwaar lesbisch en zou jou graag doen, natuurlijk wel met een ontbijt na afloop lekker wijf.

  21. Brigitte

    Ik vind eigenlijk dat Monique hiermee lesbiennes zelfs in een kwaad daglicht zet: het is geen reclame!

  22. rob van der hilst

    Alsjeblieft zeg: er was niks neerbuigends aan Van Zanen’s opmerking: eerder gaat het om een als aardig bedoelde opmerking, die dus blijkbaar verkeerd viel bij de toehoordster om wat voor reden(en) dan ook.
    Het valt te vergelijken met een aai over de bol van een peuter op het schoolplein: is dat nou een licht en luchtig gebaar van vrolijke sympathie voor zo’n kind of het begin van een pedosexuele aanval op heel jong mens. Is het glas nou half vol of half leeg? Enzovoorts.
    Goeie morgen zeg!

  23. RobDoes

    Rob, Rob, Rob, zeker jij zou beter moeten weten; aardig was die opmerking zeker niet bedoeld. Inderdaad: een oud VVD fossiel! Een corbal!

  24. Bernard Tomlow

    Wat hebben Van Zanen en Hoes toch mazzel dat ze in Nederland benoemde burgemeester zijn. In Amerika is het meteen over en uit voor collega politici. Anthony Weiner kon meteen zijn congreslidmaatschap inleveren na zijn “Hoes”actie,en Filner in San Diego mocht al na negen maanden burgemeesterschap de ketting inleveren en huisarrest beleven na sexual harrasment . Mij lijkt punt gemaakt en nu maar gauw weer verder.

  25. Nico Huidekooper

    Jan van Zanen heeft gewoon aangetoond dat hij een gezonde Hollandse jongen is. Geweldig Jan!

  26. mandy

    Lijkt wel als je hetero bent dat je niks meer kan en mag zeggen zelf geen complimentje dat je er goed uit ziet, zonde, zonde, zonde, homo of lesbiennes kunnen alles maken als ze het niet aan staan roepen ze de media erbij zielig, zielig, zielig of via twitter hun vrienden,ik heb zelf jaren een zus gehad (voorheen me broer) en met liefde nam zei de complimentjes die ze kreeg van man of vrouw en schik dat ze heeft gehad in haar leven.

  27. Luukupuuk

    Monique heeft kennelijk slechte herinneringen aan of schuldgevoelens van de tijd dat ze nog als hetero getrouwd was. (zie wikipedia: “Monique Samuel trouwde in december 2008 met een man, maar had al jarenlang lesbische gevoelens en besloot in het voorjaar van 2011 tot een scheiding en om, uiteindelijk, “met beide benen uit de kast” te komen.” Totaal ongepast om zo te reageren, In tegenstelling tot egyptiese mannen waar ze expert in is, zijn nederlandse mannen er zeker niet op uit om haar (terug) te bekeren. .

  28. Danny

    @Bernard Tomlow

    Je beweringen zijn niet juist, kan me nog een president herinneren die z’n “sigaar” liet roken. Heeft z’n termijn gewoon af kunnen maken. Daarnaast is een opmerking plaatsen dat ‘t zonde is dat een mooie vrouw lesbisch is ook niet te vergelijken met een burgemeester die met een schandknaapje in een lobby zit te zoenen. Verder vind ik mevrouw Samuel een zure en zoals in eerdere berichten genoemde mediageile zeikerd.

  29. Jan Scherjon

    Mooie vrouw en ik hou van vrouwen ben
    een man, wat is het toch simpel !

  30. ACTK

    @Bernard Tomlow

    Totale flauwekul en niet goed op zitten letten de laatste jaren. Zegt de naam Rob Ford je iets? Of Boris Jeltsin, of idd Clinton, Kennedy. Het lijstje van min of meer gekozen volksvertegenwoordigers met uitglijers is schier eindeloos. Ik zou willen aanraden iets verder te kijken dan je neus lang is. Maar misschien heb je gewoon een hele lange neus. Dat kan natuurlijk ook 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).