Let op: dinsdag weinig tot geen openbaar vervoer in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Let op: dinsdag weinig tot geen openbaar vervoer in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Let op: dinsdag weinig tot geen openbaar vervoer in Utrecht

Let op: dinsdag weinig tot geen openbaar vervoer in Utrecht
Archieffoto
Er is nauwelijks openbaar vervoer (ov) in Utrecht op dinsdag 28 mei. Er rijden geen treinen, geen trams en bijna geen bussen.

Er is nauwelijks openbaar vervoer (ov) in Utrecht op dinsdag 28 mei. Er rijden geen treinen, geen trams en bijna geen bussen.

Er is een landelijke pensioenactie in het ov op dinsdag 28 mei en daardoor is er zeer beperkt tot geen treinverkeer. Ook bij stadsvervoerder U-OV en streekvervoerder Syntus gaat er gestaakt worden.

U-OV meldt dat er geen of weinig bussen en trams rijden vanwege vakbondsstaking. Het advies is om alternatief vervoer te kiezen en de website in de gaten te houden.

Utrecht Science Park

Syntus meldt dat er wel veel scholierenlijnen zullen rijden: buslijnen 623, 641, 642, 646, 647, 680, 681, 682, 683, 690 zullen rijden. Ook de lijnen van en naar hetUtrecht Science Park rijden gewoon (buslijn 202, 203, 204, 206 en 299).

De lijnen 207, 272 en 298 rijden op 28 mei minder dan volgens de gebruikelijke dienstregeling.

De werknemers leggen het werk de hele dag neer omdat ze willen dat de pensioenleeftijd wordt bevroren. De vakbonden willen dat het voor mensen met zwaar werk mogelijk blijft eerder met pensioen te gaan.

 

6 Reacties

Reageren
 1. Jaimie

  Zijn er geen uitzendkrachten die een dag willen werken?

 2. G.H.

  @Jaimie: Al zijn die er: je mag als werkgever geen staking breken door het inzetten van uitzendkrachten.

 3. streepje

  Alle uitzendkrachten hebben verlof gekregen en mogen niet werken van Qbuzz

 4. w

  ovchip-apparaat in bus uitzetten en gewoon rijden, dan dupeer je iig geen reizigers, voor mijn part rijd je de hele actiedag met claxon ingedrukt!

 5. JdV

  Heerlijk, lekker rustig.

 6. Jaap

  @ W

  Is al heel vaak voorgesteld door de buschauffeurs o.a. en de vakbonden, om wel te rijden, maar geen kosten in rekening te brengen om zo sympathiek actie te voeren

  Dat is al meermaals verboden door de rechter. Kun je zien hoe groot de macht van het grootkapitaal is. Vandaar dus dat niets anders rest dan deze ingrijpende maatregel. Het personeel wordt gewoon steevast niet gehoord en tegengewerkt door het eigen rechtssysteem.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).