Let op: Vanaf maandag worden alle fietsen bij de Moreelsehoek in Utrecht verwijderd Let op: Vanaf maandag worden alle fietsen bij de Moreelsehoek in Utrecht verwijderd

Let op: Vanaf maandag worden alle fietsen bij de Moreelsehoek in Utrecht verwijderd

Let op: Vanaf maandag worden alle fietsen bij de Moreelsehoek in Utrecht verwijderd
Alle fietsen die bij de Moreelsehoek in Utrecht staan worden maandag weggehaald. Sinds vorig jaar zomer werd deze ‘pop-up stalling’ gedoogd, maar daar komt maandag dus een eind aan.

Alle fietsen die bij de Moreelsehoek in Utrecht staan worden maandag weggehaald. Sinds vorig jaar zomer werd deze ‘pop-up stalling’ gedoogd, maar daar komt maandag dus een eind aan.

Vanwege werkzaamheden aan de stationspleinfietsenstalling moesten de ingangen aan beide zijdes tijdelijk, en op verschillende momenten, vorig jaar zomer worden gesloten. Toen de ingang aan de kant van het Moreelsepark dicht was, ontstond er een ware zee aan fietsen voor de ingang.

Sindsdien zijn mensen hun fiets hier neer blijven zetten. In september vorig jaar stelden verschillende partijen al vragen over de kwestie. Wethouder Lot van Hooijdonk gaf toen al aan dat de fietsen in het eerste kwartaal van dit jaar moeten verdwijnen.

Nu staan er op verschillende plekken in het gebied borden, waarop te lezen is dat alle fietsen vanaf 13 februari worden weggehaald. Het verwijderen van de fietsen is nodig vanwege werkzaamheden die hier plaats gaan vinden. Mensen die hun fiets niet op tijd weghalen, kunnen hun voertuig ophalen bij het fietsdepot.

Gekoppelde berichten

29 Reacties

Reageren
 1. rmn

  Fijn. Hebben we gewoon weer lekker een leeg pleintje met straatklinkers waar niets kan of mag gebeuren. Dat we maar net zo lang doorgaan met dit beleid tot de hele stad zo leeg en grijs is als de fantasie van een gemiddelde Wethouder – daarop drink ik vandaag.

  Proost!

 2. Ed

  In de buurt van het gemeentehuis worden de fietsen nu wel verwijderd maar met de honderden klachten van fietswildgroei bij station Vaartsche Rijn wordt niets gedaan?! Komt en/of ziet onze burgemeester ze misschien niet??

 3. Jankanerwatvan

  Ok. Dus komende maandag je fiets daar niet stallen. Daarna kan het weer. Want volgens mij is hier al eerder een soortgelijke actie gehouden. Net als op station vaartsche rijn. Alwaar, je raadt het al, de stoep thans wederom bezaaid staat met fietsen

 4. Omwonenden Ganzenmarkt schoutenstraat Stadhuisplein

  Goed zo handhaven !
  Maar dan ook handhaving op uitgaansavonden op de fietsenchaos Ganzenmarkt Stadhuisplein schoutenstraat
  Komt regelmatig voor dat omwonenden hun voordeur niet in kunnen
  Als daar ooit brandweer of ambulance heen moet dan zijn ze kansloos
  Ben je blind gehandicapt
  Dan ben je in de schoutenstraat Ganzenmarkt Stadhuisplein ook kansloos
  Terwijl er onder stadhuis de eerste 24/uur gratis kan stallen

 5. Tracey

  Fietsen geparkeerd op een geleidestrook zou je dagelijks moeten verwijderen, tegen fikse boete terug te krijgen.
  Als je daar als gemeente consequent niets aan doet, ook nniet na klachten, wees dan eerlijk en verwijder die geleidestrook.

 6. JdV

  @rmn: Helemaal mee eens. Zo te zien zouden daar ook prima enige tientallen auto’s kunnen worden geparkeerd. Of bussen die toeristen aanvoeren. Of we kunnen er afvalcontainers kwijt. Genoeg leuke invullingen voor een lullig straatje met alleen maar klinkers. Dank daarvoor.

 7. JdV

  Verwijderen is stap 1. Niet teruggeven maar omsmelten en hergebruiken is de volgende belangrijke stap. Want als je ze teruggeeft staan ze er snel daarna weer. Dat voorkom je door ze te vernietigen. Goed voor het milieu, goed voor de omzet van de fietsenwinkels en het levert een sterke opvoedende impuls. Tenslotte doen we dat ook met speedboten, auto’s en andere zaken die van criminelen worden afgepakt. Waarom dan ook niet van fietscriminelen? Pluk ze !!

 8. Ptje

  @rmn
  Zegt u nu werkelijk dat een berg fietsen de boel lekker opfleurt en dat er dan iets “gebeurt” op een pleintje?

 9. Ruben

  Hehe eindelijk.

 10. FCU

  He, eindelijk. Werd tijd!!!. Ziet er niet uit. Armoedige bende. In het vervolg de fietsen direct in een container en afvoeren. Anders leren ze het nooit.

 11. Realist

  Hoog tijd dat fietsers op wat voor manier dan ook financieel gaan bijdragen aan het misbruiken van de openbare ruimte.

 12. W

  Handhaven!
  Handhaven en nog eens
  HANDHAVEN!!!
  anders leert men het nooit!

 13. passant

  misschien moet er eens gedacht worden dat ook mensen zonder ov hun fiets binnen mogen stallen in een van de fietsen stallingen.
  misschien helpt dat. ik heb zelf geen ov dus mag ik mijn fiets niet stallen onder de stalling van het stadskantoor. daardoor ontstaat er een fietsen gaos langs de skate baan .

 14. Herman

  Inmiddels.staan er geen fietsen meer,maar wel handhavers.
  Dat was vorig jaar zomer tijdens Vuelta ook zo.
  Maar zodra se handhavers weg zijn, staat alles weer vol.
  Hoe kun je dit blijven handhaven?

 15. Marcel

  Utrecht moet fietsstad zijn. GL en nog een paar van die partijtjes vinden dat. Ik vind dat het een loop stad moet worden. Of vouwstep. Of vouwfiets. Neem maar lekker mee naar je huis of werk. Utrecht is zo mooi? Op het Vredenburg winkelen maar je fiets niet kwijt kunnen is erg goed doordacht. Wel tegels in de vloer die je in een helicopter wel kan zien als soort mozaiek. Het stelt iets voor maar is niet te zien op wandel niveau. Paar foto’s? Het is zo gezellig op dit plein. Of niet? Ik weet dat de gemeente er niks over te zeggen heeft en het college ook niet. Zo jammer :-))

 16. rmn

  @Ptje

  Nee hoor. Ik ga gewoon heel lekker op lege grijze pleinen waar niets gebeurt. We moeten toch ook een beetje recht doen aan onze protestantse inborst: Geen mooie dingen. Geen leuke dingen. Geen kleur. Geen variatie. Geen activiteiten.

  Gewoon echte Utrechtse pleintjes met helemaal niets, en waar je bij voorkeur een vergunning voor nodig hebt om (binnen gezette tijden) overheen te lopen. Dáár geniet ik van.

 17. Realist

  @Herman. Vrij simpel, fietsen weghalen. Als je dat een paar keer doet leren ze het vanzelf, opvoeden heeft dat.

 18. Janah

  Op micro niveau zijn er veel aardige mensen. Maar als soort zijn we volledig mislukt. Mensen zitten, staan of liggen elkaar voortdurend in de weg. Zeker als ze een auto of een fiets hebben.

 19. 'n utrechter

  Net als voor auto’s, betaald parkeren invoeren. Maar wel in alle Utrechtse wijken. Fietsers gelijkwaardig behandelen aan de automobilisten.

 20. R. VERKERK

  Werd tijd kon er met mijn scootmobiel niet door.

 21. BdV

  Gaat inderdaad wel weer een beetje ver qua ruimtebeslag. Het zal wel voortkomen uit het idee dat als er één fiets mag staan, dat dan de fiets van iemand anders er ook mag staan. Het gevolg is dan wel al vrij snel dat de wandelroute niet meer begaanbaar is. En om het idee weg te nemen dat geen één fiets er mag staan, zal er direct tegen die ene fiets moeten worden opgetreden. Dat gaat natuurlijk niet heel consequent gebeuren, dus dan mag de fiets van iemand anders er ook weer staan.

 22. Herman

  @RMN, er zijn inmiddels ” fleurige”, of foeilelijke lijnen op het plein getrokken.
  Alle fietsen zijn daar weg, vooral vanwege handhavers. Vlakbij het plein worden nu fietsen her en der neergekwakt.
  Elders in de stad natuurlijk geen handhaving meer

 23. Suzanne

  @passant wat een onzin! Je komt blijkbaar nooit op de fiets. In alle stallingen mag je (24 uur gratis) je fiets stallen.
  Overigens is het net als Vredenburg een heel saai plein. Bomen, bankjes???

 24. w

  hellup waar is mijn fiets? wat flauw nou, hij stond er al maanden, wat is het probleem??

 25. Koel Hoofd

  OMG!
  Ben er al tijdje niet geweest, ben echt geschokt. Wat een absoluut afgrijselijke plek is dat geworden! Nog paar graadjes erger dan aan de andere kant bij Smakkelaars veld. Of dat was de bedoeling van de fotograaf, kan ook…

  Maar dat de verrommeling van wild geparkeerde fietsen (er is duidelijk iets mis met die megastalling dat dit een beter alternatief is) deze zielloze steriele hel nog opleukt is echt een totaal nieuw diepte punt voor onze gemeente.
  Wil hier niet levend gezien of dood gevonden worden en mijn fiets ook niet.
  Utrecht, onbereikbaar en vooral totaal onleefbaar….

 26. Klaasjan

  @Koel Hoofd
  Dit is tijdelijk. Er wordt gewerkt aan herinrichting. Ook Hoog Catharijne wordt daar aangepakt.

 27. Binnenstadbewoner

  Goede actie.

  Vandaag een dag later en er staan alweer enkele fietsen. Het enige dat helpt is permanent handhaven.

 28. Koel Hoofd

  @Klaasjan
  Ik mag het hopen, want die Smakkelaarskant is nog net zo hopeloos troosteloos als bij oplevering paar jaar geleden.

 29. Riiiko

  Ook elke avond bij de Neude alstublieft.

  Ik kan er mijn hoofd niet bij dat fietsers zo’n erge polio hebben dat ze hun fiets op de Neude zetten terwijl er een paar meter vandaan gratis fietsenstalling is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).