‘Levensgevaarlijke situaties bij sloop universiteitsgebouwen Utrecht door daklozen en verslaafden’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Levensgevaarlijke situaties bij sloop universiteitsgebouwen Utrecht door daklozen en verslaafden’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Levensgevaarlijke situaties bij sloop universiteitsgebouwen Utrecht door daklozen en verslaafden’

‘Levensgevaarlijke situaties bij sloop universiteitsgebouwen Utrecht door daklozen en verslaafden’
Bij het slopen van universiteitsgebouwen in Utrecht worden daklozen en verslaafden ingezet. Dit heeft tot levensgevaarlijke situaties geleid, aldus de regionale krant De Gelderlander.

Bij het slopen van universiteitsgebouwen in Utrecht worden daklozen en verslaafden ingezet. Dit heeft tot levensgevaarlijke situaties geleid, aldus de regionale krant De Gelderlander.

De daklozen en verslaafden zouden via het re-integratieproject Pauropus, gehuisvest in de gemeente Doetinchem, aan het werk worden gezet in Utrecht. De mensen worden daar in de ochtend opgepikt en geplaatst bij een regulier sloopbedrijf in Utrecht. De daklozen en verslaafden behouden tijdens dit werk hun uitkering.

Volgens De Gelderlander, die enkele mensen sprak die het sloopwerk doen, zouden er meerdere keren zaken mis zijn gegaan tijdens het slopen. Dit heeft dan ook geleid tot levensgevaarlijke situaties omdat het werk niet goed uitgevoerd werd.

De bedrijfsleider van Pauropus, Marco van der Werf, geeft aan dat die mensen op deze manier een nuttige dagbesteding hebben. Van der Werf zegt tegen de regionale krant: “Naar Utrecht gaat een werkmeester mee, die de boel in de gaten houdt. We kijken of mensen geschikt zijn voor sloopwerkzaamheden, maar een risico is er altijd. Je kunt ook in Doetinchem als papiertjesprikker aangereden worden door een auto.”

16 Reacties

Reageren
 1. Tja

  Tuurlijk joh, laten we de uitgekotsten in de samenleving slavenarbeid verrichten. Waarom moet ik toch steeds vaker kotsen op deze op deze maatschappij?

  Wat hebben we allemaal: Randstad die dikbetaald vrijwilligers levert voor de Tourorganisatie. Randstad en de Gemeente verdienen dik aan de tour en laten het werk gratis verzorgen door mensen met een uitkerking kennelijk; zie artikel DUIC.

  Bijstandstrekkers die verplcit moeten werken, maar de bedrijven die daar aan meewerken verdienen er heel goed aan. De mensen werken namelijk met behoud van uitkering. In principe roostert het bedrijf de mensen zo weining in, dat ze ze bijv. maar zeshonderd euro per maand hoeven betalen, de rest wordt namelijk aangevuld met de uikering. Het bedrijf heeft op deze manier een hele volle poule aan flexkrachten. Men laat gewoon meedrere flexkrachten een volle baan innemen, maar het kost ze een schijntje, de overheid betaalt namelijk bij, maar men heeft zijn rooster wel gevuld. Dit is echter wel werkverdringing voor de echte werkzoekenden.

  En dan nu: daklozen en verslaafden “gratis” sloopwerk laten doen, want anders krijgen ze geen uitkering meer? Levengevaarlijk ongezond werk? Want niemand ander wil het kennelijk doen? De Universiteit die dik verdiend aan zijn vastgoed wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten? Het sloopbedrijf sleept miljoenen orders binnen maar geeft nauwelijks iets uit aan salasriskosten. De overheid werkt hier aan mee? Net als dat de overheid al verantwoordelijk is voor het inhuren van dubieuze uitzendbureaus die buitenalndse slaven inhuren voor de grote infrastructurele bouwprojecten die momenteel in Nederland gaande zijn; de stations en de snelwegen o.a..

  Zum kotsen! Vooral gewoon blijven consumeren en blijven stemmen stemvee! En vooral niet in actie komen allemaal!

 2. ACTK

  Alles wat @Tsja zegt, maar dan twee keer zo hard…

 3. B

  S.L.A.V.E.N.D.R.I.J.V.E.N.

 4. De heer H

  Dat zo’n figuur van zo’n slavendrijvend bedrijf ook gewoon sans-ironie durft te beredeneren dat het goed is dat dit gebeurd. Waar zijn we als maatschappij toch toe afgedaald. Tijd voor Basisinkomen. Gelukkig is Utrecht progressief op dat vlak.

 5. Jiri

  Waar is Quincy Gario nu gebleven, alías onze slavernij clown? Nu hoor je deze racist niet. #walgelijk&hypocriet.

 6. Bas

  Álles wat Tja zegt. Dit is tegen Europese wetgeving, werken voor behoud van uitkering mág niet eens. Wat een boeven zeg. Ik word hier zo boos van.

 7. Maria

  Ja, en Doetichem – Utrecht is ook echt een goede afstand voor dagbesteding… En gebouwen slopen kan iedereen.

 8. Frank

  Ze moeten gewoon Slovenen inhuren die zijn echt allemaal heel goed en doen alles zonder er extra geld voor te vragen weet ik uit eigen ervaring.

 9. Luuk Upuuk

  Nog even wachten en dan gaat IS hier aan de gang, zijn we ook van alle zeurpieten, zwarte pieten, racisten en verder iedereen af…………

 10. Ger

  Wat is er nu eigenlijk gebeurd? Waarom geen feiten in dit artikel?

 11. et

  Ik was verplicht om een VCA te halen om uberhaupt op de bouwplaats te mogen komen. Vraag me nu dus af of deze daklozen en verslaafden ook allemaal in het bezit zijn van zo’n VCA.

 12. Krakeling

  Feiten? … Kom eens met wat concrete info svp!
  Op de foto zie ik het Wentgebouw (bijnaam Ponskaart). Hoeveel sloebers zijn daar gewond geraakt of hebben daar iets opgelopen?

 13. old trot

  Jiri dat is gewoon bullshit. Dat je probeert hieruit een issue over ras te maken zegt eigenlijk veel over jou.

 14. [email protected]

  Wat een soap zeg.

 15. Mick

  Tendentieuze flutverhaal

 16. Marcel

  Een van de verhalen is nu, dat ze stroomdraden moesten verwijderen. Die mochten ze niet doorknippen, omdat er nog stroom op stond. Kortom ze zijn flink in de maling genomen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).