Lichaam in Strijkviertelplas is van vermiste vrouw uit Utrecht; geen sprake van misdrijf Lichaam in Strijkviertelplas is van vermiste vrouw uit Utrecht; geen sprake van misdrijf

Lichaam in Strijkviertelplas is van vermiste vrouw uit Utrecht; geen sprake van misdrijf

Lichaam in Strijkviertelplas is van vermiste vrouw uit Utrecht; geen sprake van misdrijf
Foto: Regio Nieuws Utrecht
Het lichaam dat woensdagavond in de Strijkviertelplas in De Meern is gevonden, is van een vermiste vrouw uit Utrecht. De politie meldt donderdagochtend dat er geen vermoeden is van een strafbaar feit.

Het lichaam dat woensdagavond in de Strijkviertelplas in De Meern is gevonden, is van een vermiste vrouw uit Utrecht. De politie meldt donderdagochtend dat er geen vermoeden is van een strafbaar feit.

De politie kreeg maandag een melding dat er kleding en een fiets lagen bij de Strijkviertelplas. Omdat er geen eigenaar in de buurt te vinden was, ontstond bij de politie het vermoeden dat er iets met de eigenaar aan de hand was.

De politie kon de fiets koppelen aan een eigenaar, een vrouw uit Utrecht. Vervolgens is contact gezocht met haar familie en bleek dat de vrouw sinds 9 augustus vermist was.

In de Strijkviertelplas is op maandag en dinsdag met hulp van specialisten, waaronder een politiehelikopter en duikers, gezocht naar de vrouw. De politie zette de plas op woensdag af vanwege de zoekactie.

Identificatie

Woensdagavond werd het lichaam van de vrouw gezien door de politiehelikopter. Na identificatie bleek het inderdaad om de vermiste vrouw te gaan. Omdat er geen sprake is van een misdrijf, is het lichaam overgedragen aan haar familie.

De afzettingen bij de Strijkviertelplas zijn verwijderd en het gebied is weer toegankelijk voor bezoekers.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. [email protected] 🤔

  Zeer triest dit bericht, mijn deelneming voor de familie van deze vrouw die dit droevige nieuws hebben gekregen.
  Ook een pluim voor de hulpdiensten die deze mevrouw hebben teruggevonden naar een intensieve zoekactie.

 2. Esrin W.

  Wél zo efficient. Drie dagen zoeken maar wél binnen 24 uur al de uitslag “geen misdrijf”. Hou ik van.

 3. Klaas

  De Strijkviertelplas ligt niet in de Meern. Het ligt in Utrecht. De straat Strijkviertel ligt in de Meern, de plas hoort bij Leidsche Rijn. Voor meer informatie: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/wijken/wijk-leidsche-rijn/plattegrond/

 4. Hans

  @Klaas: De Meern is een buurt in de Utrechtse wijk Vleuten-De Meern. Leidsche Rijn is ook een Utrechtse wijk.

 5. mees kees

  Klaas, jouw reactie getuigt sowieso niet van van van enig ‘gevoel’ bij dit trieste bericht, maar, niet schrikken hoor, straat, plas, (Vleuten-) de Meern én heel Leidsche Rijn zijn als sinds 1 januari 2001 gewoon een wijk van de gemeente Utrecht! https://nl.wikipedia.org/wiki/Leidsche_Rijn_(wijk)
  Ik van mij alle sterkte toegewenst aan de nabestaanden.

 6. Uuutje

  @Esrin

  Wat een schaamteloos bericht. Nul respect voor de nabestaanden en het werk vd politie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).