Lichte sneeuwval in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Lichte sneeuwval in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Lichte sneeuwval in Utrecht

Lichte sneeuwval in Utrecht
Archiefbeeld sneeuw in Utrecht. Foto: Mirte van Eysden / DUIC
Op sommige plekken in Utrecht zijn zaterdag enkele sneeuwvlokken neergedaald en dat gebeurt niet vaak halverwege de maand april.

Op sommige plekken in Utrecht zijn zaterdag enkele sneeuwvlokken neergedaald en dat gebeurt niet vaak halverwege de maand april.

Het is koud voor de tijd van het jaar. De gemiddelde temperatuur van april zou zo’n 9 graden moeten zijn, maar sinds woensdag is het in De Bilt bijna niet warmer dan 6 graden geworden. De minimale temperatuur die zaterdag 13 april is gemeten is zelfs 2 graden onder nul.

Het is nu dus koud voor de tijd van het jaar. Halverwege februari was dat wel anders. Toen was het opmerkelijk warm voor de tijd van het jaar. Op 17 februari bereikte het kwik zelfs 15 graden. Die dag is daarom de boeken ingegaan als eerste lentedag van 2019.

In andere delen van Nederland, met name in het noorden en het westen, is zaterdag het landschap zelfs even wit gekleurd door de sneeuw. De verwachting is dat het de komende dagen warmer wordt. Volgens weersite Weeronline wordt het maandag al zo’n 16 graden in Utrecht.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Zo zeldzaam is sneeuw half april niet hoor, en zeker niet enkele vlokjes.
  3 jaar geleden hadden we zelfs eind april nog sneeuw, en heel wat meer dan vandaag: https://m.weeronline.nl/nieuws/26-4-2016-koudste-26-april-ooit-gemeten

 2. Harry

  Typisch gevalletje van klimaatverandering.
  Kloppen de voorspellingen van de klimaatwetenschappers uit de jaren 70 toch wel dat er een ijstijd zou aankomen tegen 2020. De grootste gletsjer in Groenland is in 2028 weer aangegroeid en de hoeveelheid ijs is het afgelopenjaar lang niet zo groot geweest.

  Dus stoppen met die CO2 beperking! Meer, veel meer CO2 hebben we nodig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).