Lifestyle Store TNL: goedkoop geknipt worden in een maatschappelijk verantwoorde salon | De Utrechtse Internet Courant Lifestyle Store TNL: goedkoop geknipt worden in een maatschappelijk verantwoorde salon | De Utrechtse Internet Courant

Lifestyle Store TNL: goedkoop geknipt worden in een maatschappelijk verantwoorde salon

Lifestyle Store TNL: goedkoop geknipt worden in een maatschappelijk verantwoorde salon

Een kapsalon waar je goedkoop maar goed gekapt kan worden en die maatschappelijk verantwoord is? Sinds eind maart bestaat het in Utrecht, in de vorm van Lifestyle Store TNL. Bij de kapsalon, waar tevens slippers, customized schoenen en kunst verkocht worden en een ruimte te huur is, zijn leerwerkplekken beschikbaar voor mensen met een kwetsbare achtergrond.

Lisa Tarmidi heeft jaren ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en realiseerde zich dat mensen met een kwetsbare achtergrond eerder aan een baan komen wanneer ze in de maatschappij meedraaien. Daarom richtte ze Lifestyle Store TNL op, een plek waar medewerkers – zo worden de deelnemers van het programma genoemd – het kappersvak kunnen leren en ondanks hun kwetsbare achtergrond de gelegenheid krijgen om te kunnen meedraaien in de maatschappij. “We zijn geen instelling, maar een echte kapsalon met een functie. Het verschil met een andere kapsalon is dat de medewerkers hier de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Ze hebben een zetje nodig, en dat geven wij ze”, vertelt Tarmidi. “De meiden – We hopen dat er binnenkort een jongen bij komt! – zijn trots dat ze hier mogen werken, in een echte salon waar zij niet ‘anders’ zijn.”

Wekker

Door goed naar de medewerkers te kijken en te luisteren, weten Tarmidi en haar collega’s welke hulp medewerkers nodig hebben om goed te functioneren in de maatschappij. Tarmidi: “We geloven in medewerkers en kijken naar de mogelijkheden, niet naar de beperkingen. De medewerkers moeten eerlijk zijn tegen ons en laten zien dat ze het echt willen, dan gaan we heel ver in de begeleiding.” Tarmidi en haar collega’s zijn daarnaast ‘out of the box’ in hun oplossingen. “Bij een soortgelijk initiatief dat we hebben opgezet in Soesterberg, was een meisje dat twee jaar geleden toegaf moeite te hebben wakker te worden ‘s ochtends. We raadden haar aan een wekker te kopen. Toen ze die niet hoorde, besloten we haar wakker te bellen. Daar werd ze ook niet wakker van, dus we hebben geregeld dat ze opgehaald wordt. Sindsdien gaat het heel goed met haar: ze staat nu midden in de maatschappij! We willen haar zelfs in dienst nemen, omdat ze anderen veel kan leren op het gebied van kunst”, aldus Tarmidi.

Kwaliteit en prijs

De medewerkers die meedoen met het leerwerktraject beginnen allemaal als leerling. Ze krijgen les van specialisten op verschillende gebieden. Sommigen van de medewerkers hebben al ervaring, andere niet. Dat wil echter niet zeggen dat de kwaliteit niet gewaarborgd wordt: klanten worden alleen geknipt door mensen die daartoe bevoegd zijn. Het is een erkend leerbedrijf, aangesloten bij het KOC Nederland Kenniscentrum Uiterlijke Verzorging.

Daarnaast is de prijs voor een standaard kappersbezoek (wassen, knippen, stylen) laag: tot juli kost het slechts €12,50, daarna €15,00. Mensen met een U-pas betalen bovendien altijd slechts €12,50. Tarmidi: “Ik vind dat luxe voor iedereen toegankelijk moet zijn. Je voelt je gewoon fijn na een kappersbezoek, en iedereen verdient dat.”

The Next Level

Lifestyle Store TNL wordt ondersteund door The Next Level, een stichting die ook het initiatief is van Lisa Tarmidi. De stichting probeert de leerwerkplekken die bedrijven aanbieden te vullen met mensen die klaar zijn voor het echte werken of die willen snuffelen aan het echte werken in de vorm van een stage. De stichting is altijd op zoek naar meer bedrijven die leerwerkplekken aanbieden en ook naar fondsen. Tarmidi: “Het grote netwerk dat The Next Level heeft, leidt vaak tot plaatsing. Van de acht mensen die mee hebben gedaan met het project in Soesterberg, hebben er nu zeven betaald werk. Dat is waar het uiteindelijk om draait: als niet alles kan zoals het moet, moet alles maar zoals het kan.”

Lifestyle Store TNL is te vinden op Oudegracht 276 in Utrecht en online op www.lifestylestoretnl.com, Facebook en Twitter.

Lifestyle Store_4Lifestyle Store_12

Lifestyle Store_2 2Lifestyle Store_9

6 Reacties

Reageren
 1. Roald

  Ik zeg BRAVO!

 2. Mariska

  Super !!! Ben trots op jullie ! Erg mooi concept . De winkel ziet er geweldig uit. Keep up the good work !!!!!

 3. Lister

  Ik ben donderdagmiddag langs geweest maar zag dat de winkel gesloten is. Gaan jullie weer open?

 4. Evert

  Hi Lister,

  Goed nieuws. Na 1 maand zijn we weer open gegaan.
  Wel onder een nieuwe naam, maar zoals je gewend bent!
  Kom langs en dan krijg je ook een leuke verrassing van ons.

  We zijn de komende maanden geopend van woensdag t/m zaterdag, van 10:00 tot 18:00 uur.

  Groetjes,
  Het team van Cut & Go Utrecht

 5. Ilse Lo Fo Sang

  Hallo, ik zie dst de kapsalon weer open is maar onder een andere naam? Ik baal ontzettend omdat ik 5 weken geleden een afspraak had en voor een lege en dichte zaak stond! Ik was zo verbaasd. Er hing ook geen briefje oid. Ik weet natuurlijk niet wat er aan de hand is/was maar her was wel fijn geweest als ik afgebeld was. Ik was vaste klant en nu kom ik via internet dat de zaak weer open is.
  Succes iig met de heropening.
  Gr Ilse

 6. Evert (Cut&Go)

  Beste Ilse,
  Door omstandigheden was de kapsalon in die weken in maart/april onverwachts gesloten en ben jij toen niet goed daarvan op de hoogte gebracht. Ondertussen is de kapsalon weer open van woendag t/m zaterdag en ben jij van harte welkom.
  We maken het dan goed met een leuke verrassing en hopen dat je weer vaste klant wordt!
  Groetjes,

  Evert

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).