Live-verbinding om terugkeer water in singel in de gaten te houden | De Utrechtse Internet Courant Live-verbinding om terugkeer water in singel in de gaten te houden | De Utrechtse Internet Courant

Live-verbinding om terugkeer water in singel in de gaten te houden

Live-verbinding om terugkeer water in singel in de gaten te houden
Begin of in ieder geval medio december moet het er toch echt weer zijn: het water in de singel. Voor de liefhebbers die echt niet kunnen wachten tot het zover is, heeft de gemeente een webcam geïnstalleerd die de hele dag live-beelden uitzendt van de werkzaamheden.

Begin of in ieder geval medio december moet het er toch echt weer zijn: het water in de singel. Voor de liefhebbers die echt niet kunnen wachten tot het zover is, heeft de gemeente een webcam geïnstalleerd die de hele dag live-beelden uitzendt van de werkzaamheden.

DUIC TV maakte onlangs een item over de terugkeer van het water in de singel. Hierin legt onder andere projectleider Paul Manten van CU2030 uit wat er op dit moment nog allemaal moet gebeuren om de stad weer te omsingelen.

De livestream is hier te zien.

15 Reacties

Reageren
 1. Bram

  Ik verwacht toch eigenlijk wel een spectaculaire opening, waarbij de burgemeester met een symbolische hamer een dam stuk slaat en we allemaal kunnen genieten van een leuke, eenmalige tsunami. Spectaculair. En aan het eind is er taart met een dj.

 2. Paul

  Wat Bram zegt!

 3. Robb

  En dan zetten we de hele groenlinks partij in die bak. En dan dat water er over heen.

 4. Rcp030

  Helaas geen zondvloed om het vol te laten lopen. Tijdens het graven komt het grondwater vanzelf omhooggevallen. Het graven begint als de randen af zijn. Ps groen links mag best in het drijfzand

 5. Harm

  Hier kan ik mooi in de ochtend zien of er nog file staat. Handig!

 6. Emiel

  Aan bovenstaande heren: dankzij GroenLinks wordt deze stad langzaam maar zeker weer van de voetganger en fietser en weer leefbaar. We hebben moeten concluderen dat een stad met gedempte singels en een stuk snelweg in het midden het toch niet was.

 7. Frank

  @Emiel: Ik wil niet lullig doen, maar het plan om het water terug te brengen in de singels was al onderdeel van het Utrecht City Project, dat stamt uit 1987-1993, dus grotendeels voordat Groenflinks landelijk überhaupt was opgericht. Laat staan lokaal iets in de melk te brokkelen had.

 8. Rcp030

  Emiel. Een autoloze binnenstad akkoord. Maar GroenLinks slaat helemaal Door. Overal wordt de auto geweerd, bijvoorbeeld de goylaan naar 1 baans. De knip tussen de Croeselaan en de Graadt van Roggenweg. Waanzin,Wordt complete chaos. Je kan straks niet meer fatsoenlijk naar de stad met de auto.

 9. Emiel

  @rcp030: exact, je kan straks niet meer (fatsoenlijk) met de stad naar de auto. Precies wat een heleboel mensen zoals ik een tof plan vinden. Gelukkig is er een tram, rijden er bussen en treinen, en bestaan er fietsen. Weg met de auto uit het centrum!

  @frank: je hebt gelijk, maar ik doel niet alleen op het water in de singels maar op leefbaarheid van de stad.

 10. Rcp030

  Emiel, geen auto’s in de binnenstad / centrum ben ik met je eens. Maar ook daar buiten wordt normale doorstroming onmogelijk gemaakt Door eenbaans wegen en ontmoediging Door rode stoplichten. Heel veel mensen willen naar het centrum met de auto, er zijn ook volop parkeergarages aan de rand van het centrum. Je kan er alleen niet komen. Soms koop je nu eenmaal spullen in de stad die niet zo makkelijk mee te nemen zijn op de fiets of in het OV.

 11. Frank

  @Emiel: Ik ben geboren en getogen Utrechter en op z’n zachtst geEgd geen twintiger. Naar mijn overtuiging is de suggestie dat ‘de stad langzaam maar zeker weer van de voetganger en fietser wordt en daardoor weer leefbaar’ wordt, onterecht.

  Dat suggereert namelijk dat er iets terugkomt wat er ooit was. Dat is in het licht van de geschiedenis van Utrecht een volstrekt valse voorstelling van zaken.

 12. BramD

  De binnenstad is uit een tijd waarin er nog geen auto’s waren. Die passen er dan ook niet in.

 13. Frank

  @BramD:
  Dat is zowel logisch formeel een onjuiste conclusie als feitelijk een onjuiste constatering.

 14. lieke

  En als je gehandicapt bent? En niet met de bus of fiets de stad in kan? Daar wordt niet bij stilgestaan, mensen met een gehandicapten parkeerkaart zijn ook de dupe.

 15. Erwin

  Ik werk al 16 jaar in het centrum, in de buurt van het CS.
  Momenteel staan er 5 rijen stoplichten op het Westplein.
  Nog geen 25 meter uit elkaar en al helemaal niet op elkaar afgesteld.

  Dat de gemeente de automobilisten uit de stad wil weren is 1 maar je komt ook de stad niet uit op deze manier.

  Oh, ik rij overigens motor dus sta meestal vooraan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).