Locatie van dodelijk ongeval aan Biltse Rading al langer onder het vergrootglas bij gemeente Utrecht Locatie van dodelijk ongeval aan Biltse Rading al langer onder het vergrootglas bij gemeente Utrecht

Locatie van dodelijk ongeval aan Biltse Rading al langer onder het vergrootglas bij gemeente Utrecht

Locatie van dodelijk ongeval aan Biltse Rading al langer onder het vergrootglas bij gemeente Utrecht
De gemeente Utrecht zegt dat er al langer aandacht is voor de verkeerssituatie bij de oversteekplek aan de Biltse Rading. Vanwege het dodelijk ongeval dat afgelopen vrijdag plaatsvond wordt nu gekeken of er sneller maatregelen genomen moeten worden.

De gemeente Utrecht zegt dat er al langer aandacht is voor de verkeerssituatie bij de oversteekplek aan de Biltse Rading. Vanwege het dodelijk ongeval dat afgelopen vrijdag plaatsvond wordt nu gekeken of er sneller maatregelen genomen moeten worden.

Een 66-jarige vrouw strak vrijdag rond 15.45 uur met twee kinderen de Biltse Rading over. De vrouw en een van de kinderen werden aangereden door een automobilist en zij bezweken allebei aan hun verwondingen.

Op dit moment onderzoekt de politie de toedracht van het ongeluk en de gemeente bekijkt de verkeerssituatie op deze plek. “Er is al langer aandacht voor de verkeerssituatie bij de oversteek op de Biltse Rading”, schrijft het college in een brief aan de raad. “Vorig jaar is hier een verkeersanalyse uitgevoerd en er worden maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid te verbeteren.” Vanwege het ongeval wordt nu gekeken of deze maatregelen sneller genomen moeten worden dan aanvankelijk gepland.

Drama

Het college spreekt van een ‘verschrikkelijk drama’ en zegt ‘enorm aangeslagen’ te zijn. “We leven zeer mee met alle betrokkenen en nabestaanden bij deze intens verdrietige gebeurtenis. Ook willen we steun uitspreken voor de betrokken hulpdiensten.”

Tot slot wordt er ook op gewezen dat dit het derde dodelijke ongeval van dit jaar is in Utrecht. Eerder overleed namelijk een kind na een aanrijding op de Vleutenseweg en een 78-jarige vrouw kwam om het leven bij een ongeval op de Marnedreef. “Wij informeren u over de conclusies van de politieonderzoeken en de bevindingen van de gemeente bij deze ongevallen.”

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. mees kees

  Het wordt eentonig. Van Vleutenseweg via Marnedreef naar Biltse Rading………..Iets met kalf en put. Hoeveel kalveren nog. Nabestaande veel sterkte bij deze wrange en pijnlijke verliezen.

 2. Robbert

  Er is al langer aandacht zegt de gemeente en gaat nu versnellen: sinds 2018 ! https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3569854/omwonenden-vrezen-biltse-rading-al-langer-is-de-oversteekplaats-te-gevaarlijk

 3. Janssen

  Waarom kan een wethouder en ambtenarenapparaat niet gewoon keuzes maken om iets wat ze vinden?

  Waarom moet er altijd ellenlange onderzoeken plaats vinden en onderzoek op onderzoek gestapeld worden?

  Je kan dit toch ook gewoon een gevaarlijke oversteekplaats vinden op basis van eigen waarnemingen en op basis daarvan handelen?

 4. Hans

  Dit bericht op rtv Utrecht maakt duidelijk dat het gevaarlijk is door de weginrichting en te snelrijdende en/of onoplettende automobilisten:
  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3569854/omwonenden-vrezen-biltse-rading-al-langer-is-de-oversteekplaats-te-gevaarlijk

 5. Geenstijl@Utrecht

  Er vind altijd al een onderzoek plaats volgens de gemeente Utrecht als er een ernstig ongeval heeft plaats gevonden, zeker als er al doden zijn gevallen …

 6. Rutger

  Blijkt in 2018 en 2020 door de buurt al aangegeven te zijn dat het gevaarlijk is, zijn alleen wat borden geplaatst maar verder niet. Overgang ligt gewoon gevaarlijk dus weghalen want er is ook een tunnel.

 7. Henk

  Rutger heeft gelijk: voetgangers gewoon door de tunnel!

 8. Toine Goossens

  Zoals Robbert en Hans al laten zien, is de gemeente nalatig geweest bij het oppakken van deze zeer gevaarlijke situatie. Mij bekende verkeerskundigen wijzen er op dat een stoplicht uit het niets op een plek op waar automobilisten dat niet verwachten, levensgevaarlijk is.

  Dit stoplicht had nooit aangelegd mogen worden, dat is de verschrikkelijke les die geleerd is. Het is niet voor het eerst dat ik hier moet betogen dat verkeersveiligheid het kind van de rekening is in het Utrechtse mobiliteitsbeleid. Verkeerssituaties dienen duidelijk, begrijpelijk en gericht op veiligheid te zijn. Wat niet verwacht wordt of wat te ingewikkeld is, vraagt om ongevallen.

  De tunnel onder de Biltse Rading is al als alternatief genoemd. Hef de oversteekplaats op en plaats de bushalte dicht bij de tunnel. Met een crisis- en herstelwet speciaal voor overheden zelf, moet dat in zes maanden te realiseren zijn. Breidt de tunnel op termijn uit met trappen voor voetgangers opdat zij niet hoeven om te lopen. De wethouder dient daar acuut geld voor vrij te maken. Als dat niet beschikbaar is, dan is dat een vorm van onbehoorlijk bestuur. Een begroting zonder ruimte voor spoedeisende verantwoordelijken is mismanagement.

 9. Frank

  Zeer triest wat er gebeurt is maar Utrecht kent natuurlijk meerdere onveilige verkeerssituaties maar gemeente heeft wat dat betreft oogkleppen op lijkt het niet lang geleden online discussie gehad met verschillende wethouders over een situatie op de Loevenhoutsedijk word gewoon weggewuifd onder het mom van mensen moeten naar uit de doppen kijken.
  Tot dat er doden of gewonden vallen.

 10. Toine Goossens

  Verantwoordelijken is natuurlijk verantwoordelijkheid.
  Gemeente, plaats zo snel mogelijk hekken waardoor het gebruik van de oversteekplaats voorkomen wordt. De huidige situatie creeërt valse veiligheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).