Loket Burgerzaken één avond per week extra open | De Utrechtse Internet Courant Loket Burgerzaken één avond per week extra open | De Utrechtse Internet Courant

Loket Burgerzaken één avond per week extra open

Loket Burgerzaken één avond per week extra open

De gemeente Utrecht start een pilot met andere openingstijden voor het loket Burgerzaken. Het loket is nu slechts één avond per week buiten de reguliere kantoortijden om geopend, maar dit wordt verruimd tot twee avonden per week. Op die manier kan beter worden ingespeeld op de flexibiliteit die inwoners willen.

De pilot is gestart op initiatief van D66. “De huidige openingstijden sluiten nog onvoldoende aan op de wensen van de moderne samenleving. Daarom is het goed dat het college deze pilot uit gaat voeren, naast de reeds ingezette verbeteringen in de digitale dienstverlening. Zo kunnen inwoners nog beter bij de gemeente terecht voor bijvoorbeeld hun paspoort of rijbewijs,” aldus D66-raadslid Roelant Rollingswier:

De pilot houdt in dat het loket naast de huidige avondopenstelling één extra avond wordt opengesteld. Door tegelijk één regulier dagdeel te laten vervallen, zorgt de extra openstelling in totaal niet voor extra kosten. Rollingswier: ‘Op die manier wordt de dienstverlening verbeterd op een financieel verantwoorde wijze.’

1 Reactie

Reageren
  1. Wout van Reemst

    Wat een hopeloos D66 initiatief. Wie wil er nou savonds werken en waarom moet de overheid duurder worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).