Lombokkers kleuren het Westplein met ‘mobiele tuinen’ - De Utrechtse Internet Courant Lombokkers kleuren het Westplein met ‘mobiele tuinen’ - De Utrechtse Internet Courant

Lombokkers kleuren het Westplein met ‘mobiele tuinen’

Lombokkers kleuren het Westplein met ‘mobiele tuinen’

Bewoners uit West zijn afgelopen zaterdag gaan tuinieren op het Westplein. De buurtbewoners hebben verplaatsbare houten plantenbakken op pallets op de groene middenberm van het drukke verkeersplein geplaatst. Ook is er een hekwerk van wilgentenen aangelegd. Dit alles met hulp van extra vrijwilligers via NLdoet.

Mobiele tuinen ‘Halte Westplein’ is gestart door Remco van het buurtnetwerk Ontwikkelgroep Lombok Centraal. “We zijn erg blij dat we na veel overleg met de gemeente nu eindelijk zijn begonnen”, aldus de betrokken buurtbewoner uit Lombok. In oktober vorig jaar zijn door de vrijwilligers al tweeduizend rode tulpenbollen geplant die binnenkort gaan bloeien. Een groep van ongeveer 14 mensen hebben de afgelopen tijd alvast wat plantjes opgekweekt en staan te popelen ze in de bakken te zetten. Nu de mobiele tuintjes zijn geplaatst worden ze, afhankelijk van het weer, gevuld met plantjes.

Halte Westplein
De vrijwillige tuinders willen dat het kale Westplein mooier wordt en vinden het leuk om plantjes te verbouwen. Het ‘PaviljoenPOP’ van stichting Maanzaad wordt als uitvalsbasis gebruikt. De naam ‘Halte Westplein’ is een verwijzing naar de verdwenen tramhalte op de middenberm, mensen blijven nu ook even kijken wat er nu bloeit en groeit op het Westplein.

De bloembakken van oude pallets
De plantenbakken van oude pallets
Bloemen worden gepland
Bloemen worden gepland
De plantenbakken worden geplaatst
De plantenbakken worden geplaatst

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).