Luik valt naar beneden in TivoliVredenburg: student gewond en zaal ontruimd | De Utrechtse Internet Courant Luik valt naar beneden in TivoliVredenburg: student gewond en zaal ontruimd | De Utrechtse Internet Courant

Luik valt naar beneden in TivoliVredenburg: student gewond en zaal ontruimd

Luik valt naar beneden in TivoliVredenburg: student gewond en zaal ontruimd
Beeld: DUIC
Tijdens het feest Pop-O-Matic in TivoliVredenburg is in de nacht van donderdag 10 mei op vrijdag 11 mei een serviceluik naar beneden gevallen. Amber, een 18-jarige student, is hierbij gewond geraakt. De zaal is daarna ontruimd.

Tijdens het feest Pop-O-Matic in TivoliVredenburg is in de nacht van donderdag 10 mei op vrijdag 11 mei een serviceluik naar beneden gevallen. Amber, een 18-jarige student, is hierbij gewond geraakt. De zaal is daarna ontruimd.

Rond 03.15 uur in de nacht van donderdag op vrijdag is in de Pandora in TivoliVredenburg een zwaar serviceluik naar beneden gevallen. Op dat moment was het feest Pop-O-Matic bezig.

Amber vertelt: “Toen ik naar de bar ging om wat drankjes te halen met mijn vriendinnen, viel er een enorme stalen plaat van een vierkante meter op de grond. De klap was zo hard dat ik er vanuit ga dat de plaat meer dan dertig kilo weegt. Toen ik naar mijn arm keek en pijn voelde besefte ik mij dat ik gewond was. Ik had een enorme snee in mijn onderarm. Ik bloedde ook heel erg.”

De studente is daarna naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De wond aan haar arm is gehecht. “Toen ben ik met de taxi naar huis gebracht en zodra ik alleen was, kwam de schrik.” Het scheelde maar weinig of het luik was op haar hoofd gevallen. “Gelukkig is niemand anders geraakt, ik heb echt een engeltje op mijn schouder gehad dat ik niet op een andere plek geraakt ben.”

Reactie TivoliVredenburg

TivoliVredenburg laat weten dat er een technisch mankement zat in alleen dit ene luik.  “Omdat de veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten onze eerste prioriteit is hebben wij tezamen met de UVO (Utrechtse Vastgoed Organisatie, de eigenaar van het gebouw) vandaag de situatie grondig onderzocht. Ook zijn de luiken elders in het pand op veiligheid gecontroleerd. Uit die inspectie is gebleken dat het gebouw veilig is, en dat de val van dit luik uitdrukkelijk een incident is geweest. De UVO heeft ons ervan verzekerd dat de concerten gewoon door kunnen gaan, ook in Pandora.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Joseph

  Het lijkt mij beter als dit door een onafhankelijk instantie wordt onderzocht in plaats van door de eigenaar van het gebouw en Tivoli zelf.

 2. Guus

  Ik ben het met Joseph eens, daar zijn onafhankelijke instanties voor zoals o.a. de Arbo-dienst, inspectie SZW

 3. PS

  Normaal, zit er een stalen draad aan zo’n service luik, mocht deze vallen……..

 4. Hijeeenmotorofzo

  Ik adviseer bezoekers tivolivredenburg voortaan een helm op te zetten

 5. Marcel 59

  @ Joseph / Guus; Ik mag toch aannemen, dat Tivoli-Vredenbrug dit incident direct gemeld heeft aan de Inspectie SZW. Meestal komen die niet direct langs. In de tussentijd is het aan de beheerder van het pand om preventieve maatregelen te nemen, anders in men nalatig. Dat sluit niet uit dat de Inspectie SZW in een later stadium alsnog zelf ook een onderzoek uitvoert.

 6. Klaas23

  De eigenaar van het het gebouw is gewoon de gemeente Utrecht. Die hebben al wat doden op hun geweten, denk aan de wegens achterstallig onderhoud ingestorte werftrap en de ingestorte werfmuur.
  Waarom wordt de verantwoordelijk wethouder Paulus Jansen niet vervolgd?

 7. Marcel65

  Als ik me niet vergis, is dit gebouw van de gemeente Utrecht. Doet me denken aan de wegens achterstallig onderhoud ingestorte werftrap, ingestorte werfmuur en laatst weer een ingestorte muur bij het Paushuis.
  Waarom wordt verantwoordelijk wethouder Paulus Jansen niet strafrechtelijk vervolgd?
  Moeten we wachten tot er nog meer doden vallen door zijn wanbeleid?

 8. Sjaak

  Duidelijk dat Klaas23 en Marcel65 dezelfde persoon zijn.

  Daarnaast is hier sprake van een rancuneuze afrekening op basis van persoonlijke frustratie richting 1 persoon, in dit geval de wethouder. Sprake van goedkoop politiek gewin.

  De wethouder is hier niet verantwoordelijk voor, maar in dit geval de gebouwbeheerder. Die moet bekijken waar de fout zit.

  Wethouder Jansen is niet verantwoordelijk voor zaken uit een ver verleden. Daarnaast is de (top)ambtenaar die op het betreffende departement zit verantwoordelijk.

  Marcel/ Klaas, u weet dat laster zwaar strafbaar is en dat men u kan vervolgen? U verkondigt namelijk geen mening meer.

 9. w

  ging soms het dak eraf die bewuste avond?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).