Maker drone-filmpje Jelte Keur verguisd en geprezen op internet | De Utrechtse Internet Courant Maker drone-filmpje Jelte Keur verguisd en geprezen op internet | De Utrechtse Internet Courant

Maker drone-filmpje Jelte Keur verguisd en geprezen op internet

Maker drone-filmpje Jelte Keur verguisd en geprezen op internet
De 32-jarige Jelte Keur heeft in Utrecht in no-time voor een ware hype gezorgd. Met zijn drone-filmpje bracht hij de Domtoren in de mist uniek en nooit eerder vertoond in beeld. Inmiddels is zijn filmpje, alleen al via Youtube, meer dan 230.000 keer bekeken. Onbedoeld bracht Keur ook meteen een heftige discussie op gang rond het gebruik van drones in Nederland.

De 32-jarige Jelte Keur heeft in Utrecht in no-time voor een ware hype gezorgd. Met zijn drone-filmpje bracht hij de Domtoren in de mist uniek en nooit eerder vertoond in beeld. Inmiddels is zijn filmpje, alleen al via Youtube, meer dan 230.000 keer bekeken. Onbedoeld bracht Keur ook meteen een heftige discussie op gang rond het gebruik van drones in Nederland.

“Inmiddels heb ik de functie dat je reacties kan geven onder het filmpje uitgezet”, zegt Keur. “Ik ben er op zich blij mee dat er een discussie gaande is over het gebruik van drones. Toen ik echter door mensen uitgemaakt ging worden voor vuile kanker NSB’er en vieze teringlijer vond ik het wel genoeg. Het leek op een gegeven moment de Zwarte Piet-discussie wel.”

Toch is de maker van het filmpje begripvol naar mensen die kritiek hebben. “Officieel is wat ik gedaan heb verboden. Daar hebben die kritische mensen helemaal gelijk in. Ik vind alleen dat mensen moeten meenemen dat ik heel veel ervaring heb in het gebruik van drones. Ik ben echt niet zomaar en zonder ervaring die beelden op gaan nemen.”

Keur had nooit verwacht met zijn filmpje zo’n grote hype te creëren. “Aan de éne kant ben ik heel blij dat ik het heb gemaakt. Ik ben trots op de unieke beelden en weet dat ik ontzettend veel mensen een plezier gedaan heb met het filmpje.” Aan de andere kant zegt de filmmaker ook inmiddels een ‘punthoofd’ te krijgen van alle aandacht. “Ik kom net van RTV Utrecht en verder staat sinds gisteren mijn telefoon op roodgloeiend.”

Gevolgen

De 32-jarige Utrechtse filmmaker geeft aan te vrezen dat hij de luchtvaartpolitie nog op zijn dak gaat krijgen. In dat geval kan Keur een hoge boete tegemoet zien. “Ik heb al gehoord van andere mensen dat ik een boete kan verwachten van rond de 7800 euro.” Bijzonder is dat de winkel waar Keur in Groningen zijn materiaal koopt inmiddels heeft laten weten hem tot een bepaald bedrag te helpen in het geval dat er een boete op de mat valt. Verder heeft het Groningse bedrijf hem toegezegd indien noodzakelijk rechtsbijstand te verlenen.

44 Reacties

Reageren
 1. erik

  “Officieel is wat ik gedaan heb verboden. Daar hebben die kritische mensen helemaal gelijk in. Ik vind alleen dat mensen moeten meenemen dat ik heel veel ervaring heb in het gebruik van drones.” Aldus Keur.
  Jep, en ik ben heel ervaren in roekeloos rijden door de binnenstad en door rood licht rijden. Mag ook niet. Punt.
  Betalen pannenkoek!

 2. Jan D.

  ik citeer: “heel veel ervaring heb in het gebruik van drones”. Als je daar nou echt veel ervaring mee hebt, dan wist je dus al dat je 7800 euro boete kan krijgen voor het vliegen over aaneengesloten bebouwing. Deze boete geldt per overtreding, je moet namelijk ook altijd “zicht” hebben op je drone, wat je dus niet had in de mist. Weer 7800 eurotjes er bij.
  Het is absoluut een top filmpje, daar valt niets over te zeggen. Dit soort acties gaan er voor zorgen dat er straks helemaal niet meer met drones gevlogen mag worden. Toch best lullig voor de mensen die wel de regels volgen.

 3. Bernadet

  Ik maak uit de reacties op dat we hier te maken hebben met mannen die nooit regels overtreden. Nooit door rood fietsen, niet bumperkleven, netjes richting aangeven, voorrang verlenen en ga zo maar door. Dát is het type mannen waar Nederland op zit te wachten. Petje af hoor.
  En Jelte, hoe haal je het in je hoofd om zo’n prachtig filmpje te maken?! Neem een voorbeeld aan deze échte mannen. De wereld zit immers niet te wachten op mensen die zich niet aan de regels houden! 😉

 4. Frank

  @Bernadet Je vergelijkingen met bumperkleven en andere zaken slaan als een lul op een drumstel. Het punt is dat dit filmpje valse sympathie kweekt met het onderwerp zelf als breekijzer. Iets illegaals doen kweekt sympathie bij de massa zodra het resultaat die massa bekoort.
  Echt hoor. Niemand zal ontkennen dat het een mooi filmpje is (hoewel ik ervan overtuigd ben dat het kwalitatief stukken beter kan met een professioneel team. Maar die mogen dit al helemaal niet).

  De vraag is alleen of je je bij de beoordeling van e.e.a. moet laten leiden door het filmpje zelf.

  Nee ik doe niet aan bumperkleven. En ja ik rij wel eens te hard. Maar als ik 160 ga rijden achter een politieauto met zwaailicht om daar een helemaal te gek filmpje van te maken dat op Youtube een miljoen views oplevert, wordt mijn actie daar ook niet minder illegaal of verwerpelijk van.

 5. vo030

  Wat een paupers die hierop zitten te zeiken. 7800 euro voor wat? de lucht verplaatsen? En wat is dat met al die jankende moraalridders. Daar heeft de maatschappij ook geen zak aan.

 6. Jan D.

  @vo030, paupers? moraalridders? Wat een verstand.
  De boete is 7800 euro per overtreding. Zou het dan misschien niet iets zijn wat je beter niet kan doen? We hebben het niet over professionele film helicopters, maar over plastic drones. Die kunnen stuk gaan, en wat zijn dan de gevolgen? Daar gaat het om… Het is niet voor niets dat er in Nederland (overal ter wereld) speciale plekken worden aangewezen om met modelvliegtuigen te mogen vliegen.
  @Bernadet. Ben het wel met je eens. We zijn allemaal geen heilige boontjes. Het gaat hier meer om het besef wat het gevaar kan zijn van zo’n apparaat. Ik heb er zelf ook 1 dus ik weet waar het over gaat. De wetgeving is nu min of meer vaag (in dit geval heel duidelijk niet vaag) rondom vliegen met drones. Deze actie zorgt er alleen maar voor dat deze dingen straks helemaal nergens meer mogen vliegen…

  Het filmpje, ja super!!

 7. Frank

  @vo030 Ik begrijp dat wat jou betreft de maatschappij vooral wat heeft aan mensen die met de de wet hun reet afvegen?

 8. Mezelf en ik

  Owee als de overheid een drone inzet om te zoeken lui die auto’s in de brand steken, rellende hooligans, een demonstratie die uit de hand dreigt te lopen… Dan kan het niet, scheidt het onze privacy.
  Als iemand het doet uit kunstzinnig oogpunt, mag het allemaal.. Tja dan maar een drone tegen hooligans uit kunstzinnig oogpunt

 9. Volvo

  Ten eerste: Het zijn hele mooie en unieke beelden!
  Ten tweede ergerde ik mij gisteren ook aan deze video.

  3 jaar geleden heb ik zelf een bedrijf opgezet in het maken van luchtfoto’s en video. De multikopter heb ik zelf ontwikkeld en de meeste hoogwaardige Duitse componenten gebruikt.
  In totaal 20000euro geïnvesteerd. Totdat de overheid er een stokje voor stak en een gecertificeerde drone en een pilotenopleiding eiste. Tevens werd ik verplicht een copiloot aan te nemen en mocht niet meer bij bebouwde omgeving vliegen. Buiten de bebouwde kom was het met de maatregelen nog wel mogelijk om te vliegen, door een vergunning bij de betreffende gemeente en provincie en toestemming van de landeigenaar te ontvangen.

  Voor de certificering heb ik een nieuwe multikopter aangekocht uit Duitsland. Totale extra investering €30.000,- .excl. alle uren!

  Nu ben ik met alles gestopt. De vergunningsaanvraag duurde minimaal drie maanden per foto object en dan regende het op de betreffende dag,… Weer drie maanden wachten dus.

  Alle zaken waarvan de overheid ziet daar valt wat aan te verdienen word stuk gemaakt. Innoveren is bijna niet mogelijk in NL.

  En deze man in Utrecht die nota bene met een DJI drone vliegt mag dan wel een mooie film maken, daar wordt ik niet blij van. Tevens is het levensgevaarlijk omdat deze chinese multikopters vaak uitvallen en neerstorten. Gelukkig voor Jelte kost hij maar €300,-

  Terecht dat Jelte een boete van €7800,- gaat krijgen. Ik hoop dat ILENT hem vindt.

  mvg, Volvo

 10. Peter

  Boete? Waarvoor. Deze drones valleen onder modelvliegtuigen regelgeving. Daar zitten inderdaad wel wat regels aan vast:
  1) Verboden om over mensenmassa’s heen te vliegen
  2) Niet over snelwegen, trein, en vaarwegen vliegen
  3) Niet vliegen over aaneengesloten woningen.
  4) toegestaan over wegen te vliegen waar max snelheid 80km is

  Ik neem aan dat om de DOM toren een plein ligt. Mijn inziens was het vroeg een waren er geen tot nauwelijks mensen, er ligt geen snelweg, trein of vaarweg.

  Ze zouden alleen kunnen vallen en wijzen naar feit dat je verder van de Dom toren gevlogen zou hebben en dus boven huizen aan vliegen was.

  Filmen en foto’s maken vanuit de lucht mag zover ik weet. Als je maar de privacy wetgeving in acht neemt. Het is dus niet verboden om deze schitterende ochtend te hebben vastgelegd. Het is echter niet toegestaan om deze film commercieel te gebruiken, daarvoor moet je een ontheffing hebben. Dan pas mag je een drone gebruiken voor commerciële doeleinden.

 11. Bert Haanstra

  Foei, wat een mooi filmpje. Een unieke kijk op mijn stad en zijn voornaamste icoon dat een surrealistische serene sfeer geeft. Heerlijk materiaal, heb er echt van genoten. Dankjewel!
  Dat genieten vond ik een stuk waardevoller dan een discussie gespekt van jaloezie door drone liefhebbers die een boete niet durven/willen te riskeren of het briljante plan en de timing gewoonweg niet in zich hadden. Zuur calvinisme wint het deze keer niet van pure schoonheid.

 12. Erik

  @bert haanstra: zuur calvinisme?! Zeg je dat ook tegen de agent die je staande houdt omdat je met 160 km/u over de snelweg racet?

 13. Martijn

  Prachtig filmpje, zonde van alle ophef. Ga je ergens anders druk om maken aub…

 14. Bas

  Hulde voor Jelte! Regels zijn er om gebroken te worden, heerlijk dit! Ik betaal graag mee aan je eventuele boete. Dank voor het filmpje.

 15. Frank

  @Peter Het is duidelijk dat je niet weet waar je over praat.
  – ‘Aaneengesloten bebouwing’ is juridisch hetzelfde als ‘de bebouwde kom’.
  – De vlieger moet voortdurend zicht hebben op de drone, wat bij mist uit de aard der zaak niet kan. FPV is daarvoor niet toereikend.
  – Rond 09:00u (de tijd waarop het filmpje gemaakt is) is het gewoon druk in de stad met mensen die op de fiets naar hun werk rijden.

  @Bert Haanstra Ik heb geen enkel spoortje van jaloezie, want ik heb geen drone en ik wil er ook geen hebben. Sterker nog: wat mij betreft wordt die hele regelgeving over de volle breedte versoepeld. Omdat ik er belang bij heb dat die markt open gaat, zodat de drone-eigenaren elkaar volledig van de markt concurreren. Want het is in potentie een me-to markt van jewelste.
  Ik ben een maand geleden een hele dag bezig geweest om een partner te vinden op dit gebied die zo nu en dan voor een acceptabel bedrag voor mij binnen de regelgeving opnamen kan maken. En professioneel zijn die er gewoon NIET of ze kosten vanwege die regels een godsvermogen omdat ze de soort investeringen moeten doen die @Volvo geschetst heeft. En ik weiger pertinent met een illegaal vliegende amateur in zee te gaan.
  Zodra de regels versoepeld worden daalt de prijs als een gek en kan ik achterover zitten en de beste aanbieder uitkiezen. Nu zijn die er niet of ze zijn onbetaalbaar.

  In die zin mag iedereen het over ‘een professioneel’ filmpje hebben, maar professionals zien hier -n.m.m. heel terecht- je reinste amateurisme in. Waarbij ik er bij blijf dat dit filmpje er veel beter uit had kunnen zien als de regelgeving niet zo streng zou zijn. Want vergis je niet; als het gemogen had, hadden professionals deze beelden al lang -op een kwalitatief hoger niveau- gemaakt. Maar het mag gewoon niet. Punt.

 16. Daan Achteraan

  Natuurlijk gaan we allemaal wel eens over regels/ wetten heen maar, als je betrapt bent…. Heb je pech en moet je de gevolgen als een ” heer” dragen.
  Prachtig filmpje maar verboden en dat vinden mensen stom.
  Als dit toegestaan wordt bedenk dat dat de volgende keer dat u ergens heen gaat er meerdere( ervaren en zeer onervaren) piloten het leuk vinden om ,op dezelfde tijd daar een filmpje van te schieten. Of boven de snelweg en dan kijken hoe laag je kunt vliegen eer men je geschrokken op merkt!?
  Er zijn reeds meerdere drone ongecontroleerd naar beneden gekomen zonder noemenswaardige ongelukken maar hoe lang gaan we daar op wachten…..
  Niet alle regels zijn er om ons te pesten!

 17. Jeroen

  Nou de Zwarte Pieten discussie gaat hier gewoon verder blijkbaar. Nederland risicomijdend land, steek je kop boven het maaiveld uit en maak iets moois en unieks (waar helemaal niks bij mis is gegaan) en iedereen loopt te zeiken over dat dit officieel helemaal niet mag. Er mag zo-veel officieel helemaal niet. Hoe groot is het risico dat deze drone naar beneden komt zetten? Zover ik weet heeft dit type quadcopter een systeem waarbij deze automatisch naar huis vliegt en/of landt op het moment dat verbinding verbroken wordt of de accu te laag dreigt te raken. Volgens mij lopen de regels nog kilometers achter op de techniek (zoals altijd).

 18. Frank

  @Jeroen Dream on.
  https://www.youtube.com/results?search_query=dji+phantom+crash

 19. Hans

  Ook ik vlieg met zo’n quadcopter en ben bang dat dit soort acties op termijn gaan leiden tot een totaalverbod. Hoe mooi en uniek het filmpje ook is, dit moet (en kun) je gewoon niet doen. De risico’s mogen klein zijn, het leidt hoe dan ook tot gezeur en de regels zijn duidelijk: niet vliegen boven aaneengesloten bebouwing.

 20. Art Go

  Prachtige video. Veel meer waard dan die Eur 7800 en al die filmpies met staatssubsidie gemaakt. Gefeliciteerd.

 21. Oswald

  Super mooi deze video!!
  We zijn zelf nu al jaren bezig een vergunning te krijgen voor ons vliegveld waar we tot nu toe niet mogen vliegen. Een achterlijke rechtsgang, ze hebben het z.g.n. zo druk, de heren rechters, geeft steeds weer nu regels waar weer aan voldaan moet worden, om gek van te worden.
  Ik vind het dus super wat jij gemaakt hebt. En het gevaar, laat me niet lachen,als je op het fietspad rijdt met je fiets ,wordt je heel regelmatig bijna onderuit gehaald door kamikaze piloten op een scooter die niet harder zou mogen dan 30 km, niemand van die gasten houdt zich daar ook aan de regels en daar zijn geen bonnen voor van 8000 euro. Wat een gelul weer over zo’n apparaat dat eigenlijk onder het speelgoed valt, dan heb ik het niet over zeer zwaar uitgevoerde drones , iets heel anders meneer Volvo. Ik zou zeggen ga gewoon door met dez prachtige opnames. Met vriendelijke groet Oswald.

 22. Fabian

  Hem bekritiseren omdat ie een drone gebruikt zonder papiertje, echt zielig om dat te doen.

  We worden dagelijks door camera’s in de gaten gehouden, en bespiet door heli’s enz…. klaag daar liever over.

 23. Reageer op Internet consultatie Drone regelgeving

  Op dit moment zijn er geen goede werkbare regels voor personen en bedrijven die dit soort mooie beelden ook willen en kunnen maken. Kansen genoeg, echter de overheid beperkt de mogelijkheden voor innovatie en economische groei.

  De overheid heeft een voorstel om regels vast te stellen gepubliceerd op onderstaande pagina:
  http://www.internetconsultatie.nl/regels_afstandbestuurde_luchtvaartuigen

  In het voorstel wil de wetgever vastleggen dat men door het doen van veel investeringen in tijd en geld nog veel niet mag. Veel te zware eisen en niet in lijn met andere EU landen.
  Waar al wel werkbare regelgeving is.

  Constructieve input over deze concept regelgeving voor onbemande luchtvaartuigen kan ook op deze pagina.

  Consultatie termijn sluit vandaag !!!

 24. [email protected]

  Het is een fantastisch filmpje, maar wat had er gebeurt als de drone uit was gevallen en op een stadsgenoot was gevallen, dat had ook kunnen gebeuren namelijk, een mensenleven telt zwaarder dan een filmpje.
  Nu zijn er regels en wetten en die zijn er niet voor niets en als je dat weet, en je brengt willens en wetens mensen in gevaar, moet je ook de consequenties aanvaarden als een echte drone kerel.
  Ik zou zeggen OM doe je werk in dit geval.

 25. Freek

  Fantastisch! Meer drones, meer filmpjes, minder/geen regels.

 26. Mimi

  Zeer fraai filmpje. Punt.

  Ongeacht hoe al dan niet legaal/volgens de kleine lettertjes van de wet dit filmpje tot stand is gekomen, het is er nu en vormt een significante en onuitwisbare aanwinst voor de stad Utrecht, haar trotse inwoners en ieder ander die de Dom een warm hart toedraagt. Laten we het gewoon omarmen!

  En als het werkelijk per se tot een boete moet komen voor deze getalenteerde bevlogen creatieveling die dit filmpje voor ons allen heeft gemaakt, daar hebben we heden ten dage godzijdank crowdfunding voor. Mijn donatie heeft ie.

 27. Frank

  Prima Mimi, vanaf nu gaan we alles wat illegaal is (en beslist niet volgens de kleine lettertjes) maar ondanks die illegaliteit een aanwinst is voor de stad, de hemel inprijzen en stimuleren.

  Dus we gaan internationaal aandacht voor de stad trekken door op Youtube filmpjes te zetten van zaken die interessant en prachtig zijn, maar verder gewoon illegaal. Afgesproken? Ik begin vast met het maken van een dronefilmpje in Tivoli Vredenburg tijdens een concert, OK? Want zolang het maar mooi is en de aandacht trekt is het (achteraf) prima, toch?

 28. Arthur

  @frank dream on
  Dat was de eerste lichting drones ..
  De nieuwe zijn veel beter beveiligd tegen crashen of wegvliegen..

 29. glenn

  Wat een reacties, lees zelfs het woord pannenkoek waarmee de maker bedoeld wordt. Als die criticasters zijn natuurlijk modelburgers en zien het liefst een creatief mens dat niemand kwaad doet en ook geen ongeluk veroorzaakte hangen. Jelte, prachtig gemaakt en laat al die ‘verraders’ die het OM gaan en willen bellen maar in hun sop gaar koken, want ergens proef ik een bult jaloezie. Ik benieuwd of al deze modelburgers ook dikke vuurpijlen met de jaarwisseling gaan afschieten. Ik ga denk ik ook maar vliegen om middernacht met al dat moois in de lucht, waar??? Haha, vlak bij een enorme toren!

 30. Utrecht Monumentaal

  Een werkelijk schitterende film, complimenten !
  De wetgeving loopt op vele punten achter bij de snelle technische ontwikkelingen.
  Dankzij je lef en moed is de stad Utrecht een dynamische promotie rijker. Ik neem aan dat ook UBT je daarvoor zeer dankbaar zal zijn…

 31. Frank

  @Arthur Flauwekul. Alsof je kunt zien aan een youtube filmpje van september van dit jaar waarop een Phantom niet te zien is, welke versie daar crasht. (Los vsn de vraag welke versie de maker van het Dom-filmpje heeft). Die mensen spreken allemaal over de veronderstelde beveiligingen, die blijken niet te werken. Bovendien weet zo’n ding bij een return to home absoluut niet welke obstakels er op de terugweg zitten. Precies om die reden werkt dat ook niet bij bebouwing of een sterk geaccidenteerd terrein.

  Los van dit alles is illegaal vliegen met een drone hetzelfde als rijden in een auto zonder verzekering. Hoe stoer, mooi of aantrekkelijk het ook lijkt. Het is gewoon dom, dom, dom.

  En het meest ergerlijke is dat er mensen zijn die in het aantrekkelijke resultaat een legitimatie zien voor de actie. Wat dat betreft laat zelfs de Gemeente Utrecht zich van zijn meest stupide kant zien. Want daarmee zegt de Gemeente in feite impliciet dat zij -om maar wat te noemen- mooie graffiti, hoewel illegaal, in feite acceptabel acht. Ik nodig hierbij dan ook alle graffiti-artiesten uit om op het stadskantoor een mooie piece te zetten. Want als het maar mooi is, dan is het overtreden van regels kennelijk geen probleem.

 32. 030fcu030

  Top film

 33. Sjoerd Jan ter Well

  Prachtige opname van de Dom. Heb zelf ook zo’n DJI drone. Hij vliegt niet boven mensen massa’s en aaneengesloten bebouwing staat niet gelijk aan bebouwde kom. Creatief werk. Super.

 34. Frank

  @Sjoerd Het is een kwestie van ‘elke hond is een dier maar daarmee is nog niet elk dier een hond’.

  Het is inderdaad niet identiek. De bebouwde kom is een gebied dat zich kenmerkt door aaneengesloten bebouwing. Maar niet elke aaneengesloten bebouwing is bebouwde kom. Bebouwde kom wordt aangewezen. Maar daarmee kun je nog wel gewoon vaststellen dat er binnen de bebouwde kom volgens de gebruikelijke definities sprake is van aaneengesloten bebouwing. Omdat het anders namelijk niet als bebouwde kom aangewezen zou worden.
  En verder maakt het feit dat het creatief werk is (waarover te discussiëren valt. Mooi is het… maar creatief? De montage misschien, maar die is niet van hemzelf) het nog niet legaal.

  Het feit dat je zelf een DJI hebt maakt je natuurlijk per definitie niet objectief in deze discussie.

 35. Hans

  Vrij simpel en toch een mooi, bijzonder filmpje gemaakt Jelte. Chapeaux. Ik ben zelf een video-editer en heb uiteraard wel wat tips, wellicht daarover later meer. Ik ben zelf geen vlieger maar zie wel steeds meer van die dingen en sta versteld van de kwaliteit van de beeldopnamen. En natuurlijk is het zo dat boven de bebouwde kom, boven mensen, geen zicht op de drone etc. allemaal niet mag. Wil ik ook niet voor pleiten dus zouden de drone-vliegers ook niet moeten willen. Maar, … er zit een grote maar in de hele discussie.

  Overal op internet en op discussiefora waar het over drones gaat in Nederland, wordt uitvoerig uit de doeken gedaan wat allemaal wel en niet cf. wet- en regelgeving mag. Gevaarlijke zaken (i.e. niet veilig) moet je dus niet doen, terecht dat je dan boetes e.d. riskeert. Maar het aspect “veiligheid” wordt ook wel een beetje misbruikt en gegijzeld door pissige ondernemers die hun lucratieve luchtfotografie en –inspectie handeltje direct bedreigt zien worden door jongens met een simpele drone en die goed kunnen vliegen. Het venijn zit ‘m er namelijk in dat zodra je een euro voor je werk vraagt het de titel commercieel krijgt en je Boeing 747 moet kunnen besturen om met een drone te vliegen. Vliegbrevet, absurde regels, hoge, buiten proportionele kosten zijn een gevolg.

  Dus voor de duidelijkheid: geen gevaarlijke dingen doen met die drones (houd je aan de regels) maar belachelijk dat je er geen geld mee mag verdienen als het allemaal wél veilig gebeurt. Die lullo’s lust ik rauw. Het riekt misschien wel wat naar protectionisme? Gelukkig ken ik veel dronevliegers, ook professionele, die hun videocontent graag bij mij achterlaten zodat ik de prachtige beelden kan monteren en editen. “Foute reals” weiger ik gewoon. Dus Jelte, volgende keer gewoon dat filmpje bij mij inleveren en ik maak er wat moois van. En vooral zorgen dat ze jou (!) niet op heterdaad betrappen en niet zelf in beeld ☹.

 36. Dirk Kooy

  Wacht ff… Ik heb ook nog wat te zeggen hierop! Ik vind dat Jelte een prachtig stuk videowerk heeft neergezet en om dat er van die belachelijke regels zijn moet hij € 7800 betalen! Grote schande! De ambtenaar die dat bedacht heeft had blijkbaar niks te doen! Jelte, kop op vriend! Heel Nederland en omstreken staat achter je!

 37. luuk

  Ja mensen die dit afzeiken??? Bizar dat dit bestaat
  Nou jongen ik heb genoten en je mag er supertrots op zijn
  Fuck the jaloerse azijnpissers die tegen alles zijn (anoniem uiteraard)

 38. peter

  Wat een braaf burgerlijke figuren al niet kunnen zaniken om niets.
  Dit prachtige filmpje is ware kunst. En persoonlijk heb ik diepe bewondering voor de maker..
  jammer dat er mensen zijn die er blijkbaar lol in hebben, om andere mensen af te zeiken.
  Als iedereen nu eens naar zich zelf zou kijken. En niet zo zeuren..wat zou de wereld er dan mooi uitzien.

  Jelte..petje af.
  Jij hebt vele mensen echt van kunst kunnen laten genieten.

 39. Frank

  @Peter Er zijn weinig mensen die betwisten dat dit filmpje mooi is. Daar gaat het dus helemaal niet om. Of het kunst is is even een tweede, dat laat ik voor jouw rekening.

  Maar om de kwaliteiten van zo’n filmpje een legitimatie te laten zijn om iets te doen wat niet mag is te stupide voor woorden. Want dat veronderstelt namelijk dat als het GEEN mooi filmpje geweest zou zijn, de kritiek kennelijk wel terecht geweest zou zijn.
  Met andere woorden: bij de vraag of hier kritiek op mag/moet zijn, is de kwaliteit van het filmpje een vervuilende factor. Die kwaliteit(en) van het filmpje mogen in de discussie naar mijn overtuiging dus ook geen rol spelen.

  Je gaat toch ook niet zeggen dat Doutzen Kroes wel te hard mag rijden zonder bekeurd te worden omdat ze er op de foto van de flitspaal heel aantrekkelijk uit ziet?

 40. peter

  Beste frank

  Word het geen tijd dat jij in de politiek gaat?
  Daar vind jij vast wel je plaats..kun mee praten over zwartepiet, en al dat gezanik om niets.
  Dat jij je zo druk kunt maken over dit geheel zegt al genoeg.
  Fouten zijn al diverse keren te gegeven. Maar zaniken blijf je!!
  Wat zal jij een voorbeeldig manneke zijn.

  Ik hoop dat als er een bekering uit voort komt, dat jelte zijn rekeningnr. bekent maakt. Ik en velen met mij, zullen met liefde storten.
  DAG FRANK!!!!!!!!!!!

 41. Frank

  @Peter Heb je verder nog steekhoudende argumenten of blijft het bij dit geblaat?

 42. peter

  Frank..je bent een eersteklas drammer.
  dat je het zelf nog niet in de gaten hebt zegt al genoeg.
  Aan jou ga ik geen woorden vuil maken beste brave frank. Dat doe je zelf al voldoende.
  Dag frank!!!!

 43. Frank

  @Peter Nul argumenten, hoopjes taalfouten en vooral veel uitroeptekens. De kerstvakantie is overduidelijk weer begonnen. Bij gebrek aan mooi weer kruipen de blèrende kleuters weer massaal voor het beeldscherm.

 44. Mario

  Geweldige drone film.
  Wat is iedereen bekrompen zeg.
  Get a life !
  Oja nog wel even zoeken naar spelfouten in dit bericht he.
  Niks leukers om andere op hun fouten te wijzen toch… Zielig…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).