Malgosia Fiebig is even beroemdste beiaardier ter wereld: “Bowie’s liedjes zijn niet super moeilijk” | De Utrechtse Internet Courant Malgosia Fiebig is even beroemdste beiaardier ter wereld: “Bowie’s liedjes zijn niet super moeilijk” | De Utrechtse Internet Courant

Malgosia Fiebig is even beroemdste beiaardier ter wereld: “Bowie’s liedjes zijn niet super moeilijk”

Malgosia Fiebig is even beroemdste beiaardier ter wereld: “Bowie’s liedjes zijn niet super moeilijk”
Onze stadsbeiaardier Malgosia Fiebig werd deze week opeens wereldberoemd toen ze het nummer Space Oddity van David Bowie speelde vanaf de Dom. “Ik was heel verbaasd om alle aandacht”, vertelt ze.

Onze stadsbeiaardier Malgosia Fiebig werd deze week opeens wereldberoemd toen ze het nummer Space Oddity van David Bowie speelde vanaf de Dom. “Ik was heel verbaasd om alle aandacht”, vertelt ze.

Beiaardiers spelen vaak alleen hoog in een toren. Het kan soms dus best een eenzaam beroep zijn. Maar dat gold deze week niet voor Fiebig. Toen ze afgelopen maandag het nummer Space Oddity van David Bowie ten gehore bracht, werd het gefilmd door Marchal Molenaar en op Facebook gezet. Dat filmpje is inmiddels ruim 1,5 miljoen keer bekeken. Malgosia Fiebig is blij met alle aandacht: “Het is heel mooi, maar ook belangrijk dat beiaardiers soms de aandacht krijgen. Het is namelijk niet zo’n bekend beroep. Daarnaast is het natuurlijk ook heel leuk om al die aandacht te krijgen voor de Domtoren en Nederland!”

Wie het live-optreden van afgelopen maandag gemist heeft komt er nog een kans: aanstaande zaterdag zal Fiebig vanaf 11.00 uur een uur lang nummers van David Bowie spelen. “Ik ga onder andere Under Pressure, Absolute Beginners, Life On Mars?, This is not America, China Girl en Ziggy Stardust spelen.” Ook haar favoriete nummer zal ze nog een keer spelen: Space Oddity.

Volgens Malgosia Fiebig zijn de liedjes van David Bowie erg geschikt om ze op het 351 jaar oude carillon van de Dom te spelen. “Zijn nummers klinken heel erg mooi op de beiaard. Maar ik moet nog wel even goed oefenen.” Ze lacht. Op de vraag of de muziek van David Bowie moeilijk is om te spelen antwoordt ze: “Het is niet niks om te spelen, maar het is ook niet supermoeilijk hoor.”

Wie zaterdag de muziek van David Bowie op zijn mooist wil horen, moet volgens Fiebig onder de Dom staan op straat. “Dat is gewoon het mooiste. Dicht bij de Dom zelf.”

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Bedankt voor je mooie spel !!
  Echt bijzonder.

 2. Peet

  Letsdance!!! Geweldig

 3. Jan Wieskamp

  Beste plek om naar het carillon te luisteren:

  Flora’s Hof, achter de boekwinkel in de Servetstraat.
  Er staan bankjes en je zit buiten de looproute.

 4. Krakeling

  Mooi en erg leuk dat de beiaardier zo geinig inspeeld op de actualiteit.
  Alleen wel jammer van het gewiebel met de camera. Verticaal filmen mag (alleen in dit geval) maar doe het dan wel nuchter s.v.p.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).