Man (23) rijdt met 120 km/u over Cartesiusweg en schept voetganger | De Utrechtse Internet Courant Man (23) rijdt met 120 km/u over Cartesiusweg en schept voetganger | De Utrechtse Internet Courant

Man (23) rijdt met 120 km/u over Cartesiusweg en schept voetganger

Man (23) rijdt met 120 km/u over Cartesiusweg en schept voetganger
Een 23-jarige man uit Zeist is woensdagavond aangehouden nadat hij met 120 kilometer per uur over de Cartesiusweg reed. Hij reed ook over de stoep en schepte daarbij een voetganger.

Een 23-jarige man uit Zeist is woensdagavond aangehouden nadat hij met 120 kilometer per uur over de Cartesiusweg reed. Hij reed ook over de stoep en schepte daarbij een voetganger.

Agenten wilden de man staande houden toen hij bij een lasercontrole 120 kilometer per uur bleek te rijden. De man besloot er echter vandoor te gaan en beging meerdere grove overtredingen. Toen hij een stuk over de stoep reed, schepte hij een voetganger. Ook na die aanrijding reed de man hard door.

De man reed het voorwiel van zijn auto eraf en stopte uiteindelijk bij het tankstation aan de Beneluxlaan, waar hij wegrende. De politie kon de man uiteindelijk aanhouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en zijn rijbewijs is ingenomen.

De voetganger moest in het ziekenhuis behandeld worden aan haar verwondingen.

34 Reacties

Reageren
 1. Tim

  Ook hierom mag van mij de westelijke stadsboulevard vandaag nog uitgevoerd worden. Plaats gelijk maar lekker veel flinke drempels.

 2. K.J. van Hilten

  Voor zulke mensen is geen plaats in het verkeer. Rijbewijs en auto afnemen.

 3. JdV

  @Tim: Ja, want het straffen van de overgrote meerderheid die zich netjes aan de regels houd voor de daden van een enkele idioot is uiteraard een prima oplossing.

 4. Kadoendra

  @JdV

  Het is wel zo dat er zeer geregeld “een enkele idioot” met een enorme snelheid het DUIC nieuws inscheurt.

 5. Erwin

  @jdv: opvallend dat je gedrag van automobilisten tracht te nuanceren en fietsers altijd over één kam scheert.

 6. Grhhhh

  Zal wel weer voorwaardelijke werkstraf worden

 7. Angelique

  @Tim
  Iemand die op de stoep denkt te kunnen rijden, zal ook op 1 rijstrook nog gewoon 120 rijden, vergis je niet.

 8. Ton

  @JdV,
  jij ervaart een verkeersdrempel als een persoonlijke straf ?
  Je kunt er toch vrij probleemloos overheen rijden als je normaal rijdt ?

 9. Sjaak

  @jdv: waarop baseer je dat het overgrote meerderheid zich wèl aan de regels houdt…?! Vrijwel elke automobilist in Utrecht rijdt standaard met mobiel in de hand, lurkt aan een ballon, rijdt te hard, gebruikt geen knipperlicht, verleent geen voorrang, enz enz

 10. TeringJantje

  @ Tim, absoluut! Ik woon langs de Beneluxlaan en daar hoeft minder verbouwd te worden dan in Zandvoort voor een Formule 1 licentie! Het gas gaat geregeld open en dan heb ik met name nog nooit een motorrijder zich aan de snelheid zien houden. Het kan daar dan ook makkelijk, zorg ervoor dat het niet kan! Je hoeft binnen de bebouwde kom niet harder dan 50 km/u.

 11. Dannie

  Hoeveel doden moeten er vallen voor ze daar gaan flitsen?

 12. Pinda

  @Sjaak: en dat geldt dan weer niet alleen voor automobilisten!

 13. Dick

  @ Ton & Tim wel eens in een rolstoelbus gezeten over drempels ??? denk het niet , elke drempel is voor iemand die een handicap heeft en in de rolstoel in een rolstoelbus vervoert moet worden een drama , denk ook eens aan die personen !!!

 14. Kerel

  @ JdV

  Het reguleren van verkeer is geen straf voor de deelnemers, maar regulering. Als je dat verschil niet snapt?

  Wat is er eigenlijk een straf aan om niet te kunnen inhalen en om 30 of 50 te kunnen en mogen rijden, gewoon lekker met het verkeer mee? Of ome ven een paar seconde te moeten wachten op overstekend verkeer, zonde irritatie?

  Wat is er een straf aan om een rotonde te moeten nemen of over drempels heen te moeten?

  Wat is er een straf aan om auto’s te geleiden naar plekken waar ze makkelijker kunnen rijden om bepaalde delen van de stad te ontlasten.

  Waarom zijn alle fietsers fout en automobilisten, waarbinnen veel vaker overtredingen plaatsvinden en waarvan de overtredingen ook vele grotere gevolgen hebben, zoals ook dodelijke gevolgen, niet over een kam te scheren en heb je het dan stelselmatig over een paar rotte appels?

 15. wollie

  een goede verkeersinrichting betekent dat wie de regels en vmax volgt niet belemmerd wordt.

  het is geen straf om 30 te rijden, dat wordt (populair gezegd) het nieuwe normaal in de stad.

 16. Koel Hoofd

  Leest niemand hier kritisch?.
  Tussen de Cartesius weg en de Europalaan zijn er géén stoepen langs de weg, die legen op ruime afstand gescheiden van de weg.
  De Beneluxlaan heeft ook géén benzinestation.

  Wat blijft er over?
  Een 23 jarige die met zijn auto het verschil tussen de weg en de stoep niet weet en meerdere grove overtredingen heeft gemaakt. Hij vluchte weg voor de politie, dus die heeft iets op zijn kerfstok gehad: drugs, lachgas, alcohol, criminele actie..of .combinatie daarvan.
  In iedergeval géén normaal braaf mens.
  Maar wat is nog normaal in een wereld waar jongeren al lurkend aan een ballonnetje al append ingplugd op het sociale internet en op een compleet hersenloze egotrip achter het stuur kruipen?

  Helaas wel een feit is dat elke maatschappij dergelijke debielen heeft en ze zullen hoe dan ook altijd slachtoffers blijven maken. Want mensen die vluchten voor de politie nemen achterlijke risicos omdat ze banger zijn om gepakt te worden dan omzichzelf of anderen dood te rijden. Tegen die houding werkt geen enkele snelheidsremmende maatregel. En daarom is er een roep in de USA om de politie te stoppen met achtervolgingen omdat dit juist levensgevaarlijke situaties voor argeloze mensen laat onstaan. Het is ook niet de eerste keer dat dergelijke acties in NL uit de hand lopen.

  Daarom vind ik het echt veschrikkelijk voor de argeloze kwetsbare voetganger die zich veilig waande op de stoep (NB!) en toch nog aan gort wordt gereden door een maniak achtervolgd door de politie. Ik hoop dat die persoon het allemaal overleefd en er niets aan overhoudt. Heel veel sterkte voor die persoon!
  Justitie zal keihard afrekenen met die maniak want hij is gepakt door de politie.
  Een schrale troost…

 17. Lombokker

  Je kan zo veel borden, verkeersdrempels en flitskasten plaatsen als je wilt, maar daar laten de echte verkeersterroristen zich niet door tegen houden. Desnoods gaan ze over het fietspad (zie ik regelmatig) of over de stoep, zoals hier.

  Het enige wat echt helpt tegen dit soort idioten is handhaven, én forse straffen uitdelen. Vooral aan dat laatste ontbreekt het nogal eens, kennelijk moet er eerst doden vallen voordat onze rechters wakker worden.

 18. 030

  Mooi om te zien dat nu bijna iedereen thuis blijft de aso’s en kanslozen des te zichtbaarder zijn in het straatbeeld.

 19. Robert

  @Sjaak, je haalt automobilisten en fietsers door elkaar, het zijn de laatste die massaal de regels negeren, niet de eerste.

  @Wollie, 30 is enkel normaal in de binnenstad en op het woonerf. De rest van de wegen is keurig voorzien met 50 km/u, een uitstekende en veilige snelheid, mits fietsers en voetgangers zich ook aan de regels houden en de gemeente geen onzinnige weginrichtingen verzint zoals ‘t Goylaan en de 1-baan-maar-eigenlijk-2-baans-los-ter-plaatse-maar-op wegen zoals de Singels.

  Algemeen, de crimineel uit het artikel mag uiteraard zwaar aangepakt worden, klinkt alsof het nog veel erger had kunnen aflopen. Maar dat ligt dus aan de crimineel, niet de weginrichtingen, drempels of maximum snelheid.

 20. Bernharf

  Dit is slechts het topje van de ijsberg. Marnixlaan/Cartesiusweg is de racebaan van de stad. Hier mort je veel vaker controleren.

 21. Geert

  @ Koel Hoofd
  Bij de Spinozabrug ligt de stoep direct aan de weg, en vanwege alle sirenes op woensdagavond gok ik dat de aanrijding daar was.
  Wat het tankstation betreft: tussen de Beneluxlaan en de Pijperlaan is er een tankstation. Er hangen daar in de avond vaak louche figuren rond, dus het kan zijn dat hij daar uit de auto is gesprongen om een andere auto te vinden. Er is ook nog een tankstation op de Beneluxlaan bij het Europaplein, dus keuze genoeg.

  Overigens zijn er ontzettend veel figuren die veel te hard rijden rond de Cartesiusweg, ben zelf ook meerdere keren bijna aangereden door auto’s die veel te hard door het rode licht komen vliegen. Goed dat er nu blijkbaar snelheidscontroles zijn.

 22. Kerel

  @ robert

  Ja hoor, er is er weer 1. ‘De fietser’…..

  De fietser bestaat niet.

  Er bestaan alleen idiote mensen. Die rijden fiets en/ of auto en/ of open.

  En weginrichtingen nodigen wel degelijk uit tot onverantwoord gedrag. Een auto is nu eenmaal een potentieel moordwapen.
  Daarom worden de meeste maatregelen genomen om autoverkeer te reguleren.

  Met een auto met 50 km/u tegen een object aanknallen komt neer op 1 verdieping met je auto recht omlaag vallen. 50 is dus eigenlijk al een potentieel gevaarlijke snelheid. Dat realiseren weinigen zich.

  Er is niks mis met 1 -rchtingsbanen, smalle wegen en 30. Als iedereen 30 rijdt op afstand rijd je gewoon soepel en vloeiend met het verkeer mee. Dit werkt niet als mensen jagen, haast hebben of willen inhalen

  Fietsers op een weg zijn ook geen probleem, soms moet je er gewoon een poosje achterblijven.

  Verkeer moet gereguleerd worden, want er zijn veel hufters. Zelfs kleine onschuldige overtredingen, die iedeeeen pleegt, maken het verkeer gevaarlijk.

  Haast, egoisme, hufterigheid; is in best wat mensen terug te vinden. Een aanzienĺijk deel rijdt structureel te hard, belt nog steeds tijdens het rijden, nog steeds met telefoon in de hand, appt tijdens rijden, zich niet realiserend dat het voertuig een zeer efficient moordwapen is.

  Er zijn in Utrecht de laatste tijd wel veel van dergelijke incidenten.

 23. Jonas

  Marnixlaan/Cartesiusweg zie je nooit een agent. Ook rijden mensen er systematisch door het rood.

 24. cas

  Wat een hoop leeghoofdige reacties hier weer…. Dit is een crimineel die vlucht… daar kan je heel lang met een flitser of drempel tegenaan gooien, maar dat gaat helemaal niks helpen…

 25. Niels Bokhove

  Ik krijg de indruk dat door de nadrukkelijke controle op naleving van coronamaatregelen mensen denken dat er minder of niet wordt gelet op het naleven van andere regels en ze die dus niet zo nauw meer hoeven te nemen. Ik zag laatst auto’s met volle snelheid door ‘vol’ rood rijden (“het is toch stil op de weg”), ik zie steeds meer bellende en appende fietsers. Valt anderen dat ook op?

 26. Nlz

  @ Niels: Dat bewust vol door rood rijden zie ik al jaren gebeuren. Het zijn veelal dezelfde soort auto’s met dezelfde soort bestuurders, die lijken te denken dat de lokaal ingestelde wetten en overige regels niet voor hen gelden, maar alleen voor de in hun ogen minderwaardige ongelovigen.

 27. Marcel de Korte

  Zo’n beetje elke verkeersdeelnemer in Utrecht is een maniak en houdt zich niet aan de verkeersregels. Fietsers en automobilisten sowieso. Het is dat voetgangers niet sneller kunnen. Anders zouden ze ook te hard rond rennen.

 28. Leon

  @JdV: gelukkig fietste de automobilist niet he.

 29. wollie

  @robert de komende tien jaar zullen veel meer wegen 30km worden, ook buiten het stadscentrum.

 30. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat alle wegen binnen de bebouwde kom naar 30km kunnen, behalve als ze gescheiden rijbanen hebben.

 31. drexciya

  Men is weer lekker aan het generaliseren hier. Het is een kleine groep die zich totaal niet aan de regels wenst te houden, en daar mee wegkomt, omdat er vrijwel niet gehandhaafd wordt. Wat dat aangaat ben ik eens met Nlz.

 32. Bernhard

  @Nlz: Vergeet het stelselmatig weigeren richting aan te geven ook niet.

 33. [email protected]

  Wat een zielige reactie van reaguurders.

 34. Bernhard

  Ik lul niet: ik zag vanmiddag nabij station Overvecht een typische verkeersterrorist in een oudere Mercedes mij en een heel even stilstaande bus spookrijdend inhalen, half over de middenberm. Je moet eens een dagje door Kanalen eiland en Overvecht fietsen/rijden. Het lijkt alsof de verkeerswet niet bestaat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).