Man aangehouden na dodelijk ongeval Spinozaweg; Naar tweede persoon wordt nog gezocht | De Utrechtse Internet Courant Man aangehouden na dodelijk ongeval Spinozaweg; Naar tweede persoon wordt nog gezocht | De Utrechtse Internet Courant

Man aangehouden na dodelijk ongeval Spinozaweg; Naar tweede persoon wordt nog gezocht

Man aangehouden na dodelijk ongeval Spinozaweg; Naar tweede persoon wordt nog gezocht
Bron: Google Maps
Een man die zegt betrokken te zijn geweest bij het dodelijke ongeval aan de Spinozaweg in Utrecht heeft zich gemeld op het politiebureau. Naar een tweede persoon wordt nog gezocht.

Een man die zegt betrokken te zijn geweest bij het dodelijke ongeval aan de Spinozaweg in Utrecht heeft zich gemeld op het politiebureau. Naar een tweede persoon wordt nog gezocht.

Bij het ongeval is zondagavond iets na 20.00 uur een 30-jarige voetganger uit Utrecht aangereden. Het slachtoffer stak bij de kruising de weg over en overleefde het ongeval niet. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor.

Getuigen vertelden de politie dat een zwarte Skoda Fabia betrokken was bij het ongeluk. Na een korte zoekactie werd de auto met een barst in de vooruit gevonden op de Johan Wagenaarkade in Oog in Al.

Omstanders hadden twee inzittenden zien wegrennen uit het voertuig. Beiden droegen een pet, hadden een lichtgetinte huidskleur en beiden hadden een broek met bleekvlekken aan. Eén van de twee had een knotje uit zijn pet steken.

Middernacht

Vlak voor middernacht meldde een persoon zich op het politiebureau. De man gaf aan betrokken te zijn geweest bij het ongeval en is aangehouden. Naar de tweede inzittende wordt nog gezocht.

De politie zegt graag in contact te komen met mensen die het ongeluk hebben gezien of gefilmd. Ook wil men in kaart brengen waar de auto voor het ongeval is geweest. Volgens de politie heeft de Skoda mogelijk eerder rondgereden door de wijken Overvecht en Ondiep.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 2. Koel Hoofd

  Sterkte voor de nabestaanden.

 3. mees kees

  Sterkte voor de nabestaanden nu én straks als het OM en de drie rechters die deze ‘petjes’ t.z.t. moeten aanklagen en beoordelen. Een rouwproces kan pas beginnen als een juridisch traject definitief afgerond is. En de straf (mits de rechter schuldig acht) doet sowieso nooit recht aan het aangerichte leed, dus dat maakt de rouw ook weer complexer. Allemaal verliezers in dezen!

 4. Anoniem

  Heel triest om te horen, dat ze dan ook nog wegrijden na zo’n ongeval… Heel toevallig ben ik diezelfde avond rond kwart voor acht bijna aangereden door eenzelfde soort auto. Ik fietste over de Laan van Nieuw-Guinea, zij kwamen met een (te) hoge snelheid vanaf de Groeneweg op het kruispunt afgereden. Ik kon nog net uitwijken en de auto kwam met enkele centimeters afstand tot stilstand naast mij. Ik draaide me om en zag in de auto twee jongens zitten die passen bij de beschrijving uit dit bericht. Ze moesten erg hard lachen om mijn geschrokken reactie en reden vervolgens snoeihard weg. Helaas bedacht ik pas achteraf dat ik het kenteken had moeten onthouden, want het zou mij niets verbazen als het dezelfde gasten met het roekeloze rijgedrag waren geweest… De schrik bij mij kwam pas later, het idee dat het heel anders af had kunnen lopen als ze net iets harder hadden gereden of net iets later hadden geremd. Voor deze man is het gewoon wel echt heel fout afgelopen… Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

 5. Count

  Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen totdat er serieus gehandhaaft gaat worden. Ongelofelijk dat dit college miljoenen uitgeeft aan planmakerij rondom stadsboulevards en andere onzinnige dingen die het verkeer alleen maar frustreren en onveiliger maken (ovalonde). Zet overal flitskasten neer en iedereen (ok, bijna iedereen) rijdt netjes 50. Zeker op de snelweg van kanaleneiland naar overvecht. Meteen de Kardinaal de Jongweg erbij richting veemarkt.
  Sterkte voor de nabestaanden!

 6. Bromsnor

  @Anoniem Meld je met dit verhaal bij de politie

 7. karel

  @anoniem

  Al naar de politie geweest?

  Zal ik maar eens snel doen.

 8. Kurdy

  @anoniem
  Politie vraagt om zoveel mogelijk tips. Ik weet niet of er op de Laan van Nieuw-Guinea een camera staat, of op de Groeneweg, maar het kan meehelpen met de route reconstrueren van dit soort verkeerstuig dat geen oog heeft voor de levens van anderen.

 9. Karel

  @ Kurdy; + dat men meerdere vergrijpen heeft gepleegd, kan de straf verzwaren en een beter beeld van het gedrag van deze heren schetsen. Oorzaak van wie er schuld is zo beter in te schatten en in kaart te brengen.

  Dat er roekeloos gereden is en te hard, wordt zo zeer aannemelijk. Het beeld wordt beter bij de ten laste legging.

 10. har

  @anoniem. De afgelopen jaren ook twee keer hetzelfde meegemaakt op de Laan van Nieuw-Guinea. Auto’s die plankgas inhalen en ik geen kant meer op kon. Twee keer had ik het geluk dat ik een leeg parkeervak kon inschieten. Waren die vakken niet leeg geweest, dan… nou ja, je kan het invullen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).