Man die gezocht wordt en voor 1.500 euro aan boetes open heeft staan rijdt 68 km/h per uur te hard in Utrecht Man die gezocht wordt en voor 1.500 euro aan boetes open heeft staan rijdt 68 km/h per uur te hard in Utrecht

Man die gezocht wordt en voor 1.500 euro aan boetes open heeft staan rijdt 68 km/h per uur te hard in Utrecht

Man die gezocht wordt en voor 1.500 euro aan boetes open heeft staan rijdt 68 km/h per uur te hard in Utrecht
Bron: Politie Basisteam Utrecht-Zuid
Een automobilist reed zaterdag in de bebouwde kom van Utrecht 122 kilometer per uur, terwijl 50 is toegestaan. Nadat de politie de man aan de kant had gezet en het een en ander ging uitzoeken bleek ook dat hij gesignaleerd stond, ruim 1.500 euro aan boetes open had staan en een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben.

Een automobilist reed zaterdag in de bebouwde kom van Utrecht 122 kilometer per uur, terwijl 50 is toegestaan. Nadat de politie de man aan de kant had gezet en het een en ander ging uitzoeken bleek ook dat hij gesignaleerd stond, ruim 1.500 euro aan boetes open had staan en een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben.

Agenten van het basisteam Utrecht-Zuid hielden zaterdag een snelheidscontrole in het gebied. Op een gegeven moment kwam een auto met 122 kilometer per uur voorbij scheuren. “Na correctie is dit een overschrijding van 68 km/h”, schrijft de politie op sociale media.

De man kreeg een stopteken en kon zich vervolgens niet legitimeren. “Omdat de bestuurder niets bij zich had met zijn naam erop en wij zijn identiteit op geen enkele manier konden verifiëren, hebben wij de man aangehouden om zijn identiteit te controleren op het politiebureau.”

Hulpofficier

Op het bureau ging de hulpofficier van justitie in gesprek met de verdachte. Enkele minuten later bleek dat de man een valse naam had opgegeven. Ook bleek dat hij nog zestig dagen gevangenisstraf open had staan en er stonden meerdere bekeuringen, van bij elkaar meer dan 1.500 euro, open op zijn naam. Tot slot bleek ook het rijbewijs van de verdachte ongeldig te zijn verklaard.

“Er is proces verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen en de verdachte zal voorlopig niet in zijn eigen bed slapen”, aldus de politie.

24 Reacties

Reageren
 1. Utrechter

  politievlogger Jan-Willem Schut ?

 2. Ihsan

  Zulke extreme overschrijdingen binnen de bebouwde kom zouden automatisch tot een veroordeling voor poging tot moord moeten leiden. Het is in feite een soort real life ‘Carmageddon’ wat ze spelen. Ook moeten er minimumstraffen voor worden ingevoerd van een paar jaar gevangenisstraf en levenslange ontzegging van rijbevoegdheid.

 3. Katja

  @Ishan : Groot gelijk ! Maar het is toch idioot dat je zelf kan bepalen hoe hard je rijdt ? Er moeten auto’s komen die automatisch niet harder dan 30, of 50 kunnen als je de bebouwde kom in gaat, en niet harder dan 100 op de snelweg. Dat moet toch mogelijk zijn in deze tijd ?

 4. Marcel

  Helemaal eens met Ihsan en Katja. Als je zo rijdt is een auto een moordwapen!!!

 5. Jan

  GPS systemen automatisch dus moderniseren dat je niet harder kan rijden dan de toegestane snelheid

 6. Twojays

  Katja, gaan ze dat ook doen met scooters en speed pedalecs en elekt. fietsen en fat bike”s en wat al niet meer!!!!! En wordt ook voor jou al bepaalt hoe je MAG Leven.

 7. G. van Voorn

  We leven nu eenmaal in een andere tijd en nu geldt het normen en waarden niet meer. Met dank aan Den Haag die hebben het zo ver laten komen Nederland is niet meer mijn land waar ik geboren bent en dat vind ik verdomd jammer.

 8. Rose

  Pluk-ze-wetgeving maximaal toepassen, antecedenten van de man uiterst kritisch nagaan, evt. uitkeringen stoppen, auto verbeurd verklaren en slopen.

 9. Adriaan

  @Katja:
  Mijn vader zei vroeger altijd gekscherend als we voor rood stonden;
  ‘Tja, stoplichten zijn een uitvinding van Joop den Uil, om de burger voor verkeersgeweld te beschermen, een liberaal leert zijn burgers gewoon goed autorijden’.
  Zeker kan techniek de snelheid limiteren, ik acht dat principieel onwenselijk.

 10. Pee

  Als hij zich aan de snelheid had gehouden reed hij nu nog rond , ondanks alles wat hij op zijn kerfstok heeft.
  Dat vind ik ook niet normaal.

 11. JdV

  Het zijn verkeerslichten. Geen stoplichten.

 12. TJA…

  Wat zou ‘Opgeroep meeting’ betekenen?

 13. eg woar

  @Ihsan
  ” Ook moeten er minimumstraffen voor worden ingevoerd van een paar jaar gevangenisstraf en levenslange ontzegging van rijbevoegdheid.”
  Ben ik het volledig mee eens.
  Maar poging tot moord voor alleen te hard rijden is compleet ridicuul.
  Dat is wettelijk niet eens haalbaar.
  Heb je enig idee hoe snel de gevangenissen dan propvol zitten?

 14. eg woar

  @Rose
  Oftewel de man is dan snel dakloos en heeft geen geld meer.
  Grote kans dat de man dan nog voor veel meer “overlast” zal zorgen.

 15. Hetty

  eg woar, inderdaad, van mij mag deze man levenslang voor poging tot doodslag. Ihsan heeft helemaal gelijk ! Ook geen problemen meer na vrijlating dan. Omdat er dan geen vrijlating meer is voor dit soort halve garen in het verkeer.

 16. Rose

  @eg woar
  Pappen en nathouden dan maar?
  Een loser is deze figuur toch al. Ik heb er weinig consideratie mee.

 17. Ihsan

  @eg woar. Het spijt mij, maar “hoe snel de gevangenissen dan propvol zitten” is voor mij geen enkele overweging. Als de gevangenissen te snel vol zitten moet je er meer bij bouwen. Dit soort mensen hoort in geen geval vrij te zijn om het leven van anderen in gevaar te brengen. En de beste manier om dat te verzekeren is helaas nog altijd om ze gewoon een tijd op te sluiten, en ze permanent hun rijbevoegdheid te ontnemen.

 18. Katja

  @Twojays; er zijn opvoersetjes voor die dingen te koop…!
  @ Adriaan; ten eerste, het is Den Uyl, ten tweede, hoezo principieel onwenselijk ?
  Weet je hoeveel slachtoffers dat scheelt ?

 19. Adriaan

  @Katja,
  Dank, Den Uyl, weer wat opgestoken! Maar goed ik was dan ook meer van Wiegel….
  Zal vast vele slachtoffers kunnen schelen, maar ik vind een dergelijke inmenging ongewenster. Principe kwestie. Los vh feit dat je dat je zoiets er zo uitsloopt overigens. Communicatiekabel aan je boordcomputer van je auto en het is zo uitgeschakeld.

 20. Angelique

  Opgeroep meeting??
  Is dat een soort vergadering? of iemand die ergens op staat te roepen?
  Als ie maar niet teveel uggels heeft

 21. er woar

  @Hetty
  Goed lezen, ihsan had het over moord, dat is wat anders dan doodslag.

 22. eg woar

  @Ihsan
  Moord voor te hard rijden?
  Begrijp je wel wat je zegt?

 23. wollie

  in NL hebben spreken we van verkeerslichten (en ja, daar zit oa een rood stoplicht in)

 24. Willow

  Wat ook zou helpen tegen asociale mensen is ze ook te laten schamen. Bijvoorbeeld met bal en ketting de bermen schoonmaken in hun eigen wijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).