Man gearresteerd omdat hij in Utrecht iemand met de dood zou hebben bedreigd Man gearresteerd omdat hij in Utrecht iemand met de dood zou hebben bedreigd

Man gearresteerd omdat hij in Utrecht iemand met de dood zou hebben bedreigd

Man gearresteerd omdat hij in Utrecht iemand met de dood zou hebben bedreigd
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
De politie heeft vrijdag in Utrecht een man aangehouden die even daarvoor iemand met de dood zou hebben bedreigd. Omdat de verdachte mogelijk een vuurwapen op zak had, droegen de agenten kogelwerende vesten.

De politie heeft vrijdag in Utrecht een man aangehouden die even daarvoor iemand met de dood zou hebben bedreigd. Omdat de verdachte mogelijk een vuurwapen op zak had, droegen de agenten kogelwerende vesten.

Op het Predikherenkerkhof zou de verdachte naar iemand hebben geroepen dat hij hem dood zou schieten. Daarbij zou hij ook een greep in zijn tas hebben gedaan. De bedreigde persoon schakelde daarop de politie in en vluchtte tegelijkertijd weg.

“De melder gaf een goed signalement van de verdachte en wilde aangifte doen van bedreiging”, aldus de politie. De verdachte werd aangetroffen op de Hopakker en direct aangehouden.

Er is uiteindelijk geen vuurwapen gevonden. “Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.”

8 Reacties

Reageren
 1. Misschutter

  “Laat die man vrij. Een bedreiging is geen schending van lijf of goed en derhalve geen misdrijf of misdaad. Het zijn maar woorden en rationele ontwikkelde volwassen mensen kunnen wel tegen wat luchtvibraties, inktmoleculen op papier of pixels op een beeldscherm.

  Alleen in een onvolwassen amorele en onderontwikkelde samenleving wordt je opgesloten voor het veronderstelde (per definitie onbewijsbaar) emotioneel destabiliseren van derden.”

 2. Willem

  Dreigen staat wel degelijk in het wvsr.
  Wat stel je voor @ss, dat we bij terroristische misdrijven wachten tot ze daadwerkelijk volbracht zijn voordat we vervolging instellen?

 3. Kanaleneilander

  @Misschutter
  Haha, geslaagde persiflage!

 4. Koel Hoofd

  @Misschutter,
  In Amerika werden ouders op het matje van de school geroepen omdat hun zoontje een bedreigende tekening had gemaakt van een bloedend lijk en wapens.
  Die ouders dachten net zoals jij, het is een onschuldige puberale emotionele uitbarsting, het is maar een tekening.
  …en toen schoot hun zoontje nog diezelfde dag onschuldige klasgenootjes dood….

 5. Len

  De status quo heeft er enkel baat bij zichzelf te behouden. En zo is al het andere onwenselijk. Al is het niet per se deugdelijk om iemand te bedreigen, want dat getuigt vooral van emotionele onderontwikkeling en gebrek aan zelfcontrole van de bedreiger. Dus met dat gegeven is het binnen die context ook eigenlijk geen bedreiging, maar enkel van bedreigende toon, wat weer relatief is aan de ontvanger. Dus eigenlijk ontstaat het frame daar pas. Dus misschutter, of het nou een persiflage is of niet, heeft wezenlijk wel gelijk. Maar mensen voelen zich onveilig in de naakte deconstructie van het al.

 6. Pee

  Er word altijd gezegd bij dreigementen dat de politie niets kan doen als er niets gebeurt is.
  Dat blijkt dus een leugen om er van af te komen.
  Want waarom is dat nu niet zo dan.?

 7. misschutter

  Mijn reactie is een volledig letterlijke kopie van een eerdere reactie op dit medium op van je-weet-wel.

 8. Scherpschutter

  Als zelfs de misschutter’s vandaag de dag al met scherp beginnen te schieten…Dat begint ergens op te lijken zo! LOL

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).