Man met mes door politie in been geschoten in Utrecht Man met mes door politie in been geschoten in Utrecht

Man met mes door politie in been geschoten in Utrecht

Man met mes door politie in been geschoten in Utrecht
Een man is zaterdagavond in Utrecht door de politie in zijn been geschoten. De verdachte liep met een mes te zwaaien en had even daarvoor iemand bedreigd.

Een man is zaterdagavond in Utrecht door de politie in zijn been geschoten. De verdachte liep met een mes te zwaaien en had even daarvoor iemand bedreigd.

De politie werd zaterdagavond rond 23.00 uur gealarmeerd omdat een man op de Vlampijpstraat een omstander zou bedreigen. Nabij de kruising met de Tractieweg zagen de toegesnelde agenten de verdachte staan. Daarbij zagen ze ook dat hij een mes vasthield.

De politie schrijft dat de agenten geweld moesten toepassen om de man aan te houden. Eerst werd dat gedaan met een taser, maar toen bleek dat de stroomschok onvoldoende effect had pakte een van de agenten het vuurwapen. De verdachte werd vervolgens in zijn been geschoten en overmeesterd.

De man is met letsel naar het ziekenhuis gebracht en daarna ingesloten. “Zoals gebruikelijk in situaties waarbij agenten hun vuurwapen gebruiken waarbij een persoon wordt geraakt, verricht de rijksrecherche onderzoek naar het geweldsgebruik van de agenten”, aldus de politie.

6 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Tja dat komt ervan als je zwaait met messen,dan krijg je de kogel in Nederland …

 2. Claire Obscur

  Laat het maar weer helemaal vol lopen met verontwaardigde reacties vandaag. Laat ik het zó zeggen: gepepperd worden door een agent na een paar keer te zijn gewaarschuwd of getaserd of na drie heldere waarschuwingen een nekklem krijgen aangezet en daarna overlijden: ik heb het nooit.

 3. Hetty

  What ??? Man met mes door politie in been geschoten. Heeft de politie zich aangesloten bij de messen-mode van de laastet jaren, en schiet deze nu met messen? Gelukkig goed gemikt, en zijn er aan beide kanten geen doden gevallen.

 4. Anne Marie

  @Hetty ‘t is te hopen dat jezelf om deze ondermaatse humor kan lachen. Ik walg ervan

 5. Hans

  Politiewerk….niemand hier snapt het helaas

 6. Fred

  @am: ik vind het een hele goeie van Hetty… 😂
  Heb je ‘m wel door..?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).