Man opgepakt voor oproep om 50 kilometer per uur te rijden op snelwegen rond Utrecht Man opgepakt voor oproep om 50 kilometer per uur te rijden op snelwegen rond Utrecht

Man opgepakt voor oproep om 50 kilometer per uur te rijden op snelwegen rond Utrecht

Man opgepakt voor oproep om 50 kilometer per uur te rijden op snelwegen rond Utrecht
De politie heeft vrijdagavond een 53-jarige man aangehouden op verdenking van opruiing. De man zou via sociale media hebben opgeroepen om 50 kilometer per uur te gaan rijden op snelwegen rond Utrecht.

De politie heeft vrijdagavond een 53-jarige man aangehouden op verdenking van opruiing. De man zou via sociale media hebben opgeroepen om 50 kilometer per uur te gaan rijden op snelwegen rond Utrecht.

De man komt uit Zandvoort en is aangehouden in de buurt van Beesd, in Gelderland. Volgens de politie is de man opgepakt om te voorkomen dat er onveilige situaties op de snelwegen ontstaan.

“Het moedwillig oproepen tot het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid is een strafbaar feit. Het oproepen tot het plegen van strafbare feiten – ook al doe je het zelf niet – is ook strafbaar”, aldus de politie.

Op sociale media gingen afgelopen dagen oproepen rond om vrijdag tussen 16.00 en 20.00 uur de Ringweg rond Utrecht af te sluiten uit protest tegen de sluiting van restaurant Waku Waku. “Utrecht sluit Waku Waku, wij sluiten Utrecht”, was de boodschap. Of de opgepakte man iets met deze oproep te maken heeft, is vooralsnog onduidelijk.

21 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Ondertussen probeert de rest van werkend Nederland gewoon de draad op te pakken. Dat is al moeilijk genoeg zonder dat er dit soort idioterie bijkomt. Egoïstisch gedoe.

 2. Realist

  @Bill. Inderdaad. Er komen steeds meer groepen die de maatschappij willen ontregelen. Van criminelen tot wappies en linkse activisten.

 3. Riiiko

  Met het onderhoud van de A12 zou 50km/h op omleidingsroutes in de spitsuren geen gek idee zijn.

  Beter gezamenlijk langzaam rijden dan stilstaan in de file.

 4. woutvr

  Nou nou, de wappies in acties hoor..

 5. woutvr

  Overigens was 80km/u natuurlijk ook al een mooie actie geweest…

 6. Hetty

  Ik hoop van harte, dat niet Waku Waku en de medestanders van dit restaurant voor deze levensgevaarlijke oproep worden aangezien. Het afsluiten van wegen is van een heel andere orde dan het oproepen, om op de Utrechtse ringwegen 50 km per uur te gaan rijden. Dat laatste had tot heel gevaarlijke situaties en ongelukken kunnen leiden.

 7. Herman

  Moedig dat er mensen wel voor onze vrijheid durven op te komen.

 8. RABE

  Goed dat er wordt ingegrepen.
  Nachtje afkoelen in een koude cel.

 9. Moniek

  Vrijheid… Waar hebt u het over Herman. Ik hoop dat ik uw reactie als ironie mag beschouwen.

 10. Hans

  Oproepen tot Max 50 km per uur op de snelweg. En dan kom je uit Zandvoort… Voortschrijdend inzicht?

 11. Bill

  @herman, opkomen voor vrijheid door de vrijheid van andere weggebruikers dwars te zitten en in gevaar te brengen. In feite doen ze dan dus hetzelfde als wat ze doen door ongevaccineerd naar een restaurant te gaan, dus respect voor anderen was inderdaad al afwezig.

 12. wollie

  vrijheid om in de file te staan 🙃

 13. Mazzel

  Als hij had opgeroepen om 60 te rijden dan had hij er mee weg kunnen komen – 50 is namelijk 10km/u onder de minimale snelheid die op ‘n snelweg geldt..

 14. AA

  Deze actie doet mij denken aan de langzaamaan acties…van de politie zelf.

 15. W

  Lekker relaxed 50 km/uur…

 16. Inwoner van Utrecht.

  Dus als de politie het doet is het wel goed,wat klopt er hier niet mensen.

 17. Eikeltje

  Oh! Was die anderhalf uur file tussen amersfoort en utrecht het werk van een wappie . Ik dacht dat het te maken had met de omleiding A12😡

 18. Koel Hoofd

  Het lijkt net alsof er steeds meer wappies zijn…

 19. BW

  @Hetty
  Nou Hetty, misschien heb je het artikel niet goed gelezen, maar dit ís een medestander van Waku Waku. Dan zou je nog kunnen redeneren dat de eigenaar niet precies wist wie hem allemaal zouden komen steunen, maar nadat hij zelf mensen heeft opgeroepen van Viruswaarheid kon je dat ook prima op je vingers natellen. Ik stel dus voor dat we dit de mensen van Waku Waku wél aanrekenen.

 20. Realist

  @AA. .. buiten de spits, harder dan 60, gecontroleerd door de politie…

 21. Alain

  @mazzel er geldt geen minimumsnelheid op de snelweg.

  Anders zou een file wel heel erg kostbaar worden voor de individuele weggebruikers.

  Men moet een snelheid houden die past bij de andere weggebruikers. Er zit wel een minimum aan wat een gebruikt voertuig technisch moet mogen en kunnen rijden. (70 meen ik, maar zou ik moeten opzoeken)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).