Man raakt zwaargewond door aanrijding met boom in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Man raakt zwaargewond door aanrijding met boom in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Man raakt zwaargewond door aanrijding met boom in Leidsche Rijn

Man raakt zwaargewond door aanrijding met boom in Leidsche Rijn
Beeld: Instagram politie Leidsche Rijn
Een man in Leidsche Rijn is rond 03.00 uur vannacht met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom geklapt. De auto vloog daarna door de lucht en belandde in de sloot. De man is zwaargewond, maar heeft het gered doordat de inslag van de boom aan de bijrijderszijde was.

Een man in Leidsche Rijn is rond 03.00 uur vannacht met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom geklapt. De auto vloog daarna door de lucht en belandde in de sloot. De man is zwaargewond, maar heeft het gered doordat de inslag van de boom aan de bijrijderszijde was.

Het ongeluk vond plaats op de Wolfgang Pauliweg afgelopen nacht. Naar eigen zeggen was de bestuurder op zoek naar zijn telefoon waardoor hij even niet oplette en met zijn auto tegen de boom klapte. De man is zelf uit het voertuig gekropen en werd na twee uur gevonden door een voorbijganger.

In een bericht op Instagram van de politie Leidsche Rijn is te zien hoe de auto compleet aan diggelen ligt. “Dat bewijst zich maar weer hoe gevaarlijk het kan zijn om met je telefoon bezig te zijn tijdens het rijden”, meldt de politie Leidsche Rijn in het Instagrambericht.

13 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Hoe is het met de boom?

 2. Niels Bokhove

  En intussen wordt er weer massaal telefonisch gefietst!! Alsof er geen wet en geen boete van € 95 bestaat. Als je er wat van zegt rijden ze niet reagerend en strak voor zich uit kijkend verder.
  Op de snelwegen houdt een groot aantal auto’s zich niet aan de 100 km.
  Ach ja, de regels gelden alleen anderen, niet jouzelf. Dat is de heersende mentaliteit.

 3. Niels Bokhove

  #JdV: De boom reed te hard, daardoor kwam het.

 4. MJPD

  @Niels Bokhove
  Dat viel mij ook al op de laatste tijd. Het op de telefoon staren op de fiets is nu erger dan ooit. Zou Handhaving hier eens “de-escalerend” kunnen gaan optreden? Reageren gaat ook niet als men tevens een enorme headset of “dopjes” in het oor heeft. En maar klagen over ‘burn-outs’…

 5. M.a

  Ach ja Nederlanders kunnen eigen verantwoordelijkheid niet aan dat blijkt uit alles.
  Inderdaad houdt een enkeling zich maar aan de 100 km, en als ze dat al doen zijn ze aan het bellen.
  Handhaving en boetes naar draagkracht net als in Scandinavië

 6. Janny van Dalen

  Met mobiel achter het stuur, begrijp ik van politie Leidsche Rijn. Nu is het de boom, helaas. Een volgende keer weer een mensenleven, wanneer wordt daar hard tegen opgetreden, zoals Niels al zei, ook fietsers hebben er maling aan. Wezenloos naar hun mobiele telefoon starend, ik, als iemand met beperkt gezichtsvermogen, mijn leven soms niet zeker ben, ook op de trottoirs, bij winkels.

 7. Katja

  Auto weg, en gelijk ook zijn rijbewijs, ja ?

 8. JJ

  Krijgt de beste man (als hij het hopelijk overleefd) ook een hele hoge boete of rijontzegging ivm zijn ogen niet op de weg houden, met een mobiel in de weer zijn? Hij heeft bekend nota bene.

  Nu een boom, straks een mens

 9. [email protected]🤔

  Wat erg zeg ….. gelukkig heeft hij het overleefd.

 10. Herman

  Wat doet zo’n boom ook op de weg?
  Wordt ie voor straf gekapt ofzo?

 11. Koel Hoofd

  De boom kwam van rechts en had eigenlijk voorrang
  Maar het mobieltje kreeg voorrang…

  Zolang de overheid iedereen aan de apps wil krijgen en lekker door bezuinigd op justitie en handhaving, zal dit alleen maar erger worden.
  Beste mensen, we gaan terug naar de jaren zeventig omdat de overheid en belangengroeperingen dat leuk vinden.
  De trieste oogst aan verkeersongevallen in 1972 was 3.300 doden en 65.000 ernstig gewonde en verminkte overlevenden.

  Kijk uit je doppen als je de weg op gaat want die 16 miljoen anderen op de weg zullen het zeker niet doen….

 12. Massegast

  3 uur ‘s-nachts. Was Koning Alcohol hier aan zet?

 13. Wim Vreeswijk

  Hij had last van een overstekende boom.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).