Man vanwege seksuele geaardheid in elkaar geslagen in Park Transwijk Man vanwege seksuele geaardheid in elkaar geslagen in Park Transwijk

Man vanwege seksuele geaardheid in elkaar geslagen in Park Transwijk

Man vanwege seksuele geaardheid in elkaar geslagen in Park Transwijk
Park Transwijk. Bron: Google Maps
Een man is woensdag 23 juni in Park Transwijk in Utrecht vanwege zijn seksuele geaardheid in elkaar geslagen. De verdachten, een groep van vijf jongeren, zijn daarna te voet gevlucht.

Een man is woensdag 23 juni in Park Transwijk in Utrecht vanwege zijn seksuele geaardheid in elkaar geslagen. De verdachten, een groep van vijf jongeren, zijn daarna te voet gevlucht.

Het incident gebeurde rond 15.45 uur. Het slachtoffer zat op een bankje in het park en werd door de groep gesommeerd te vertrekken vanwege zijn seksuele geaardheid. Toen de man dit weigerde werd hij geschopt en geslagen.

De verdachten zijn daarna in onbekende richting gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

38 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Los van alles: hoe komt het dat de groep wist van de sexuele geaardheid van de man?

 2. Berend

  Vaag dat die jongeren dat zo even op een bankje konden vaststellen.

 3. Daan

  Advocaat van de duivel: waar is de wederhoor? Geweld is nooit goed, maar ik vind dit wel een raar bericht zo

 4. Massegast

  Namen en rugnummers ontbreken in dit stuk. En toch ben ik volledig geïnformeerd. Dit soort berichten lijken incidenten, maar zijn dat allang niet meer. Ik wens het slachtoffer herstel toe.

 5. Lombokker

  Voor iedereen met zijn vingertje naar meneer Orban wijst en heldhaftig met een regenboogvlag heeft staan zwaaien. Dit is dus de praktijk in Nederland, althans in bepaalde wijken. Laten we ons dáár eerst maar eens druk over maken.

 6. Scherpschutter

  @Esrin W

  Zo klaar als een klontje. De 5 transgenders paradeerden verleidelijk langs in hun mooiste outfit in de hoop op een complimentje en de heteroseksuele man gunde ze nog geen blik waardig. Dat kwam hem op een paar handtasmeppen te staan.

  Vrouwen…Zucht.

 7. Bill

  Is er al een signalement van de vijf verdachten?

 8. Eugene

  Als je iets te horen krijgt als ‘Oprotten, kankerflikker!’, dan mag je wat mij betreft die conclusie wel trekken. Ik vermoed dat zoiets is gebeurd.

  Sommige mannen kiezen ervoor om kleding aan te trekken die door sommige jongeren gezien worden als typisch homoseksueel (strak, tikkie vrouwelijk etc etc). Of ze dan daadwerkelijk homo zijn, doet voor die groep meestal niet ter zake. Laat overigens duidelijk zijn: ik vind dat iedereen alles moet kunnen aantrekken wat hij of zij wil.

  Ik ben overigens zelf homo en ken dit soort verhalen van scheldpartijen en erger helaas maar al te goed.

 9. Francien

  Joh, Daan, had die man zo graag wederhoor willen vragen, renden die jongens zomaar weg…..

 10. cas

  Inderdaad vreemd dat je dit even aan iemand kan zien…..

 11. M

  Tijd voor een regenboogpad in het park. Ohnee dat kan daar natuurlijk niet.

 12. G.H.

  @Daan: Als u het artikel de benodigde aandacht had gegeven, dan had u het antwoord al geweten:
  “De verdachten zijn daarna in onbekende richting gevlucht.”

  Wat bedoelt u met uw laatste zin?

 13. [email protected]🤪

  Triest bericht als dit echt gebeurd is vanwege je geaardheid, misschien toch even wachten op het hele verhaal.

 14. WvR

  Je bent als hetero ook nergens meer veilig.

 15. Gregor

  Werkt dat regenboog zebrafietspad op De Uithof wel?

 16. JvS

  Erg bijzonder dat er hier mensen zijn die het verhaal in twijfel lijken te trekken en niet geloven dat dit de realiteit is in Nederland.

  Vind dat eigenlijk nog schokkender dan het feit dat iemand vanwege zijn geaardheid klappen kan ontvangen. En niet in willen zien uit welke hoek de klappen komen.

 17. Kaat

  Er is nog een hoop werk te verrichten mbt homo acceptatie in bepaalde wijken, hoe roze vriendelijk de stad ook mag lijken met jaarlijkse pride enz. (Overigens net als in Amsterdam).

  Ze zijn ook altijd in een groep tegenover een minderheid. Dat vind ik zo laf.

 18. Ton

  @ JvS
  ‘Erg bijzonder dat er hier mensen zijn die het verhaal in twijfel lijken te trekken en niet geloven dat dit de realiteit is in Nederland.
  Vind dat eigenlijk nog schokkender dan het feit dat iemand vanwege zijn geaardheid klappen kan ontvangen.’
  Mee eens.
  Er is inderdaad in verschillende hoeken van onze samenleving nog wel verbetering mogelijk op het gebied van acceptatie en tolerantie..

 19. Kadoendra

  @Gregor

  “Werkt dat regenboog zebrafietspad op De Uithof wel?”

  Misschien heeft die man een regenboog zebrafietspad op zijn hoofd laten tatoeëren en dat die 5 jongeren daardoor de sexuele geaardheid van de man wisten.

 20. Mark

  Maar we hadden toch een regenboogfietspad en een regenboog zebrapad? Dan kan dit toch niet gebeuren, want iedereen is dan toch tolerant?

 21. Len

  @Gregor, je was me voor!

 22. RABE

  Het is dus gevaarlijk als je alleen op een bankje zit in het park.
  Wat een idioot verhaal is dit.
  Op klaarlichte dag.
  Ik snap er niks van, of heeft de man aangifte gedaan en zijn geaardheid bij de politie bekend gemaakt??

 23. Uuutje

  @ Kaat

  Gelet op de reacties hier is er ook een gebrek aan homoacceptatie onder een hoop Nederlanders die geen migratie-achtergrond hebben (want daar wordt op gedoeld). Het verhaal van de aangifte en het verhaal over de “aanval”wordt zelfs openlijk in twijfel getrokken.

  Heel veel Nederlanders zijn alleen maar voor homoaccaptatie als de Islam er mee gebashed kan worden, zie de PVV. Een partij die bijvoorbeeld in alles 1 van de meest homo-onvriendelijke partijen in Nederland is. Er worden stelselmatig wetsvoorstellen om de positie van de LHBTQI+ gemeenschap in Nederland te versterken niet gesteund of verworpen en men steunt openlijk het beleid en regime van de Oost-Europese landen, zoals dat van een Orban.

  Homo zijn is volgens deze mensen ok, zolang je er maar niet mee te koop loopt en je niet zo uit. Daarmee is het dus eigenlijk niet OK, zeggen deze mensen.

 24. MJPD

  @Uuutje
  Ah, uw reactie wordt wel geplaatst in tegenstelling tot die van mij, wat helaas schering en inslag is.

  “Heel veel Nederlanders zijn alleen maar voor homoaccaptatie als de Islam er mee gebashed kan worden, zie de PVV. ”

  Wat u doet is gewoon PVV bashen en u draait oorzaak en gevolg om. U hoeft maar naar Opsporing Verzocht te kijken en naar de signalementen als die een keer wél worden verstrekt, of camerabeelden van incidenten van vele maanden geleden om tot dezelfde conclusie te komen. Maar laten we vooral blijven wegkijken, niet benoemen en naar andere landen wijzen…

 25. Koel Hoofd

  @Esrin
  Ik heb dezelfde vraag.

 26. BdV

  Ik vrees dat je gelijk hebt Uuutje. Ik zie in de zo nu en dan schijnbaar zelfs verwijtende commentaren niet bepaald een overgrote meerderheid die het opneemt voor het slachtoffer.

 27. G.H.

  @Uuutje: De spijker op zijn kop.

 28. Ton

  @ Esrin , Koel Hoofd
  Is dat relevant dan ?

 29. [email protected]🤪

  Laat ik hier even duidelijk zijn dat iedereen van regenboog mensen af moet blijven, ik trek dit verhaal zeker niet in twijfel,maar ik oordeel niet te snel,ik wil graag het echte hele verhaal weten.
  Het is schaamteloos dat mensen nog altijd moeten vechten voor hun geaardheid, dit anno 2021.

 30. Esrin W.

  @Ton: dat is relevant of misschien wel beter: interessant. Zélf ben ik hetero maar ik heb nog nooit in 26 jaar dit in een gesprek naar voren hoeven te brengen. In de gay en trans wereld lijkt er in elk gesprek een onbedwingbare behoefte om dit elke keer te moeten benoemen. Dit is een schot door eigen voet in mijn optiek. Als je geen onderscheid in geaardheid wilt moet die hele gay en transwereld een keer ophouden met elke keer zélf die aandacht daarop vestigen. On topic: ik zou mij ergens zo kunnen voorstellen dat in een woordenwisseling e.e.a. naar boven gekomen is en daar de ruzie uit is voortgekomen. Relevant? Niet zo. Interessant? Ja, dat denk ik wel.

 31. JvS

  @Esrin W. Hoofdschuddend lees ik je reactie.,(en ook andere reacties) kan er niet echt bij.

  De reacties vind ik vergelijkbaar met: Als een meisje een kort rokje draagt en verkracht wordt. Dan is het haar eigen schuld. Had ze er maar niet zo uit moeten zien. En wie zegt dat ze geen “ja” heeft gezegd. Eerst wil ik het verhaal van die gozer horen voor ik je geloof.

  Je mag gay of trans zijn volgens jou zolang je het maar voor je houdt. Doe je dat niet dan schiet je je in je eigen voet.

  Heb echt het gevoel als ik deze reacties lees dat ik 30 jaar terug in de tijd ga. We hebben nog een heeeeel erg lange weg te gaan.

 32. utrechtman

  Wat een verhullend taalgebruik gebruikt DUIC hier: tot drie maal toe vermeldt het bericht dat de man in elkaar geslagen is vanwege zijn ‘seksuele geaardheid’. Dat zullen de aanvallers vast niet gezegd hebben: ‘rot op man, we moeten je seksuele geaardheid niet.’ Zagen ze hem aan voor homoseksueel, pedoseksueel, biseksueel of een andere seksuele voorkeur? Welke scheldwoorden gebruikten ze? Trouwens, dat woord ‘geaard’ is ook niet zo fijn. De schrijver van het stukje: noemt die zichzelf ‘heteroseksueel geaard’? (het taalgebruik verraadt zijn / haar ‘geaardheid’). Waarom niet gewoon opgeschreven dat de man werd aangevallen omdat de belagers hem als homo beschouwden en in de kop ‘aangevallen vanwege homoseksuele voorkeur’? Dat woord ‘voorkeur’ gebruik ik zelf ook het liefst als iemand mij vraagt naar mijn seksuele praktijken. Stopcontacten zijn geaard (of niet).

 33. Uuutje

  @ Esrin W

  Je benoemt precies het probleem, sterker nog: je bent het probleem.

  Je mag dus geen openlijk homoseksueel zijn. Seks met mannen: bah. Seks met vrouwen lekker. Dat is jouw ideologie.

  En natuurlijk hoef je er niet voor uit te komen dat je hetero bent. Zo goed als iedereen gaat er namelijk standaard van uit dat je hetero bent. De gayscene is een minderheidscene he!?

  Er is niks mis met aandacht op jezelf vestigen. Overigens zie ik genoeg hetero’s aandacht vestigen op hun hetero zijn. De MTV-programma’s, de playboy mannen, de macho mannen, de sissers, de drill-en rapscene die continu moeten benadrukken hoe erg ze op lekkere wijven vallen, de mannen aan de tafel van de VI, etc., etc., etc…….

  @ MJPD

  Je moest eens weten hoe vaak niet rechtse meningen niet geplaatst worden joh.

  Niks met met PVV bashen te maken; gewoon de keiharde feiten:

  https://www.coc.nl/jouw-belangen/nieuwe-pvv-medewerker-wijst-gelijke-homorechten-af

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/geen-steun-van-pvv-cda-denk-lhbti-akkoord

 34. Uuutje

  @ MJPD

  Er is niemand die ontkent dat er problemen zijn met bepaalde doelgroepen in de samenleving.

  Echter, wat jij doet is alle problemen op 1 doelgroep afschuiven en je vergeet de andere doelgroepen die ook voor veel noemenswaardige problemen zorgen.

  Jouw doelgroepen worden op dagelijkse basis benoemt, zelfs op de NPO (in Opsporing Verzocht dus) dus hoezo is er een probleem met het niet benoemen en het wegkijken momenteel? Dat is er niet. Het wordt zelfs veelvuldig in het parlement benoemd. Er is wel een probleem met de aanpak, o.a. door bezuinigingen op de politie, juist gesteund door de PVV, hoe hilarisch.

  Ja, er zijn problemen met Arabische hanggroepjongeren in achterstandswijken. Zeker ook in de drugsscene. Maar er zijn sowieso problemen met hanggroepjongeren in achterstandswijken, van iedere achtergrond. Altijd al geweest. Dat heeft o.a. sowieso al met een laag opleidingsniveau en slechte sociaal economische omstandigheden te maken. Tel je daar dan een bepaalde culturele achtergrond bij op en ook nog eens sommige jongeren die soms terecht en soms niet terecht in een slachtofferrol kruipen, dan krijg je een explosieve mix. Veel jongeren met een arabische achtergond krijgen, doordat ze door anderen in een hokje geplaatst worden door “deze broeders” overigens al vaak een onterecht labeltje opgeplakt. Je moest eens weten hoeveel jongens sollicitatie op sollicitatie sturen maar gewoonweg niet aangenomen worden. Ik heb ooit in een reïntegratietraject gewerkt. Veel jongeren met een arabische achtergond namen hier deel aan. Jongeren die dus niet de verkeerde kant op gingen. Zij stuurden soms 25 brieven per maand de deur uit en gingen ook soms gewoon bedrijven langs. Ze hadden gewoon hun diploma’s, beheersten de taal goed en waren sociaal vaardig. De brieven hadden genoeg kwaliteit.

  Neemt niet weg dat ik zelf ook doodziek wordt van de zogenaamde gansta-lifestyle van sommigen.

  Door de focus slechts op 1 doelgroep te leggen vergeet je te benoemen dat er ook giga problemen zijn met autochtonen hangroepjongeren en hangroepjongeren met een andere dan een arabische achtergrond.

  Dat we een probleem hebben met zeer geweldadige rechts-extremistische groepen in de samenleving bijv..

  Dat we een probleem hebben met met name autochtone pedofiele netwerken.

  Dat we een probleem hebben met met name woonwagenkampbewoners in Brabant en Limburg, die daar de internationale drugsscene in handen hebben en steeds meer vertakkingen naar de legale bovenwereld hebben, tot gemeenteraden en gemeentebesturen aan toe.

  Dit alles maakt de samenleving onveiliger.

  En we hebben een groot probleem met homo-acceptatie onder met name ook autochtone Nederlanders, zoals hierboven in de teksten al deels gedemonstreerd. Het probleem is dat deze mensen het niet zien en niet willen zien.

 35. Esrin W.

  Aan allen hier die niet het intellect hebben voor de simpele boodschap zoals die is: ik ben “straight” maar heb niet de onbedwingbare behoefte dat continue te “etaleren”. Iedereen kan weer verder zo?

 36. Uuutje

  @ Esrin

  Hetero’s etaleren voortdurend zonder dat ze het doorhebben hun straightness in iemands face. Kennelijk ontbreekt het jou aan enig intellect om dat door te hebben.

  Jij loopt nooit hand in hand met je geliefde? Hebt nooit een romantische date in een kroeg of restaurant aan een tafeltje? Flirt nooit in het openbaar? Heb nooit nachtelijke avontuurtjes gehad? Zoent nooit in het openbaar?

  Het punt is nu net: wat is er mis mee als een gay/ queer iemand iets queerigs in je gezicht doet? Daar is namelijk niets mis mee. Boeie als iemand met een niet nader te bepalen genderidentiteit in al dan niet uitdagende of vrouwelijke kleding over straat gaat .Boeiend. Dat zou de houding moeten zijn. Dat jij dat niet kan handelen toont alleen maar meer je homofobie aan.

 37. Esrin W.

  Even een misverstand uit de weg nemen: het maakt mij echt geen fluit uit of iemand iets doet met hetgeen ik zeg. We houden alles gewoon zoals het is. Op naar het weekend.

 38. Uuutje

  @Esrin W. We houden helemaal niet dingen zoals ze zijn, zeker niet als het op homofobie aankomt. Gelukkig verandert de wereld stukje bij beetje. Alleen een aantal conservatieve, zeer luidruchtig op sociale media aanwezige reaguurders en een aantal dictatortjes Oost-en Zuid-Oost-Europa/ Azë kunnen dit niet handelen.Je kan je afvragen waarom zij juist nu met een of andere symbolische oorlog komen.

  Als iemand dit nog leest, maar kijk dit maar eens even 😉 Hilarisch: https://www.thebestsocial.media/nl/hetero-uit-de-kast/?fbclid=IwAR2q8bel8hLsBzh2nC7tiRdEigQLzSgw2JOoZXlj8O2VynG8HQKX4WKxlxY

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).