Man zonder shirt en schoenen berooft fietser op Utrechtse Oudegracht van flesje bier Man zonder shirt en schoenen berooft fietser op Utrechtse Oudegracht van flesje bier

Man zonder shirt en schoenen berooft fietser op Utrechtse Oudegracht van flesje bier

Man zonder shirt en schoenen berooft fietser op Utrechtse Oudegracht van flesje bier
Foto: Instagram Politie Utrecht Centrum
De politie heeft maandagavond een man opgepakt die een fietser op de Oudegracht van een bierflesje beroofde. De man, die geen shirt en geen schoenen aan had, wist het flesje uit een bierkratje te pakken dat bij het slachtoffer voorop de fiets stond.

De politie heeft maandagavond een man opgepakt die een fietser op de Oudegracht van een bierflesje beroofde. De man, die geen shirt en geen schoenen aan had, wist het flesje uit een bierkratje te pakken dat bij het slachtoffer voorop de fiets stond.

Het slachtoffer probeerde nog om te voorkomen dat de man het bierflesje kon pakken, maar dat lukte niet, schrijft de politie op Instagram. De man veroorzaakte ook nog een hoop scherven, omdat het krat tijdens de diefstal van het flesje op de grond belandde en alle flesjes kapotvielen.

De man rende, al drinkend uit zijn net buitgemaakte flesje, weg. De politie werd gebeld en de man kon dankzij cameratoezicht al snel in de omgeving worden aangehouden.

Het slachtoffer zelf is echter doorgefietst. De politie is op zoek het slachtoffer, dat een rood vest met witte capuchon droeg, een blauwe spijkerbroek aanhad en reed op een Swapfiets. De politie vraagt het slachtoffer contact op te nemen. Ook mensen die denken te weten wie het slachtoffer is, kunnen de politie bellen.

14 Reacties

Reageren
 1. Luc

  Wat een ontzettend heftig nieuws!

 2. Uuutje

  Tja; dus een alcoholistische dakloze wordt gearresteerd voor het voorzien in zijn verslaving en iets pakken van max. 80cent, zonder aangifte vh slachtoffer overigens. (Laat deze verslaafder zonder nog enig perspectief in zijn leven toch; misschien heeft de student; het slachtoffer zelfs geroepen dat het ok was en fietste hij weg om een nieuw krat te kopen, of heeft hij deze krat zelf ontvreemd van een collega studentenhuis》 iets waar nog NOOIT iemand voor gearresteerd is).

  Ik hoop nu maar dat de verslaafde HULP is aangeboden, maar die hoop is ijdel.

  En dat kratje dat valt is echt een ongelukje hoor (of moet hier de verzekering voor aangesproken worden?).

  Maar de echte Rhidouan T.-cminaliteit inclusief vele internationaal opererende plofkraakbendes en bijbehorende straatintimidatie, straatroof, maffiavorming en liquidaties kunnen er weeldig op los tieren. Dit artikel laat het probleem met politie en justitie en handhaving zien. Illustratief.

  En de wijkagent in kweatie heeft uitetaard alle tijd van de wereld om deze “heldendaad” (easy target) aan de wereld rond te twitteren via de sociale media. Echt een nuttuge bijdrage. In de 2,5 uur die deze “arrestatie” kost (incl. rondslomp) had de agent ook echt iets van waarde kunnen doen.

  Intimidatie bij burenruzies? Heeft de politie vaak geen tijd voor. Moet door een vrijwillige buurtbemiddelaar gedaan worden?

  Internetoplichting? Vaak geen tijd voor.

  Aangifte en handelen bij fietsendiefstal? Twijffelgeval.

  En zo zijn er nog wel wat voorbeelden te bedenken…

 3. Radovan

  En dan mogen betalen voor het op laten ruimen van de scherven…

 4. Len

  Top verhaal dit!

 5. buurtbewoner

  t was logischer geweest als ie die man van zijn shirt en schoenen had beroofd, ipv een biertje, maar even serieus; hopelijk meldt het slachtoffer zich, en hopelijk is ie ongeschonden,je kan lelijk vallen, vooral met glas erbij

 6. Wim

  Belangrijk nieuws.

 7. Uuutje

  Zou mijn eerdere opmerking aub geplaatst mogen worden?

  Bij voorbaat dank:

  Uuutje

 8. Lombokker

  Rennend drinken is levensgevaarlijk, ik hoop dat iemand deze man daar op heeft gewezen.

 9. erwin

  echt heftig dit

 10. [email protected] 🤔

  Tja wat moet je hier nou van vinden,triest dat iemand in deze staat iets toegeëigend heeft,blijkbaar een GGZ cliënt.

 11. P-trus

  Als straf o.a. langs de hele Oudegracht een keer laten schoonvegen lijkt me!

 12. jankanerwatvan

  @uutje

  inderdaad, waarom heeft de dader niet eerder hulp gekregen? het slachtoffer heeft die krat waarschijnlijk toch gejat?

 13. Aandewerf

  Dit is toch een behoorlijk bekend zwiebertje. Niet echt een raddraaier maar behoorlijk alcoholistisch. Voor hem is de keuze om te gaan stelen vaak redelijkerwijs alleen alcoholische versnaperingen om direct in zijn verslaving te kunnen voorzien, die hij dan vaak van terrasjes rond de oudegracht steelt. Hij zou ook fietsen kunnen gaan stelen maar hij is zo alcoholistisch dat dat in zijn ogen onlogischen indirect zou zijn, valt ook wat van te zeggen vind ik.

 14. Kik

  Waarom plaatst DUIC dit? Een zielig verhaal van een patiënt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).