Manifestatie schoonmakers voor betere CAO in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Manifestatie schoonmakers voor betere CAO in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Manifestatie schoonmakers voor betere CAO in Utrecht

Manifestatie schoonmakers voor betere CAO in Utrecht

Duizend tot 1500 schoonmakers houden zaterdag een manifestatie in Utrecht voor een betere CAO. De schoonmakers willen aandacht voor hun strijd voor waardering, voor een inkomen boven de armoedegrens en vooral de mogelijkheid om gewoon hun werk goed te kunnen doen. Dit meldt FNV bondgenoten. 

‘De mogelijkheid om de sector, en daarmee de situatie van schoonmakers te verbeteren, wordt momenteel geblokkeerd door de werkgevers in de sector. Die weigeren met FNV Schoonmaak over een nieuwe cao te praten. Door die halsstarrige houding lijken acties in de schoonmaak onvermijdelijk,’ aldus FNV bondgenoten.

Hoge werkdruk en slechte kwaliteit van het werk zijn niet de enige problemen voor schoonmakers. Uit onderzoek van FNV blijkt dat bijna zeven op de tien schoonmakers niet kan rondkomen van hun huidige inkomen.

FNV hoopt dat de werkgevers weer om de tafel willen gaan zitten. Zo niet, dan overweegt de bond verdere acties.

1 Reactie

Reageren
  1. Geenstijl

    Groote bedrijven zoals facilicom/Gom, gebruiken mensen als gebruiksvoorwerpen, weinig betalen maar wel meer werk leveren.
    Personeel word afgeknepen om zo meer winst voor het bedrijf te maken.
    Het is schandalig, wie wil er met zulke grootte bedrijven werken, als je weet dat mensen worden onderbetaalt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).