Marokko-fans vieren feest in Utrecht; Mobiele Eenheid ingezet in Lombok Marokko-fans vieren feest in Utrecht; Mobiele Eenheid ingezet in Lombok

Marokko-fans vieren feest in Utrecht; Mobiele Eenheid ingezet in Lombok

Marokko-fans vieren feest in Utrecht; Mobiele Eenheid ingezet in Lombok
Marokko-fans vierden dinsdag opnieuw feest in Utrecht. Het Marokkaanse elftal stuntte vanavond door na penalty’s Spanje te verslaan op het WK voetbal. De historische zege werd vooral in Lombok uitgebreid gevierd. Dat verliep in eerste instantie gemoedelijk, maar tegen 21.00 uur werd de sfeer grimmiger. De ME heeft met paarden in Lombok de straten schoongeveegd.

Marokko-fans vierden dinsdag opnieuw feest in Utrecht. Het Marokkaanse elftal stuntte vanavond door na penalty’s Spanje te verslaan op het WK voetbal. De historische zege werd vooral in Lombok uitgebreid gevierd. Dat verliep in eerste instantie gemoedelijk, maar tegen 21.00 uur werd de sfeer grimmiger. De ME heeft met paarden in Lombok de straten schoongeveegd.

Marokko wist zich door Spanje te verslaan voor het eerst ooit te plaatsen voor de kwartfinale van het WK. De plaatsing werd dinsdag uitgebreid gevierd door supporters van het nationale elftal.

Honderden mensen verzamelden zich, vooral in Lombok, om gezamenlijk te feesten. De supporters staken vuurwerk af en er vormden zich in de straten vlakbij Lombok files van toeterende auto’s, met vlaggen uit de ramen.

Rond 20.30 uur werd de sfeer in Lombok grimmiger. Er zijn charges uitgevoerd door de politie te paard en de straten zijn schoongeveegd. Burgemeester Sharon Dijksma heeft gereageerd op de ongeregeldheden. “Vanavond is na de wedstrijd Marokko – Spanje ME ingezet om ongeregeldheden in de Kanaalstraat te beëindigen. Wat begon met feestelijkheden, is helaas geëindigd in een oploop waarbij onder meer geweld werd gebruikt tegen agenten. Dit is onacceptabel”, aldus Dijksma.

Ook in Amsterdam en Den Haag greep de politie, omdat er zwaar vuurwerk werd gegooid. In Den Haag moest ook de Mobiele Eenheid (ME) eraan te pas komen. Ook in Amersfoort is de politie bekogeld met zwaar vuurwerk.

38 Reacties

Reageren
 1. passalacqua

  illegaal vuurwerk, door drugshandel verkregen rijkdom lees auto’s, eindeloze strafbladen, en ga zo maar door..

 2. JdV

  Wat extra camera’s ophangen, dan doen dit soort toestanden zich vast nooit meer voor. Proest.

 3. Marcel de Korte

  Gezelligheid kent geen tijd:

  ‘Ook in de Utrechtse wijk Lombok zijn vele honderden mensen de straat op gegaan. Daar is er met vuurwerk gegooid en is de wijk afgesloten voor verkeer.’
  Bron: nos.nl

 4. Pieter

  En alwéér kunnen ze zich niet gedragen…😡😡😡

 5. Karoline

  Zucht….wat een kapitaalvernietiging.

 6. Lombok

  Net rondje gelopen. Zag mensen die gewoon normaal deden en uitgelaten waren maar helaas ook gasten die extreem hard reden en door rood reden met een aantal bijna ongelukken als gevolg. Daarna ook nog bedreigd door een vent in een busje die de stoep op reed. Al met al geen positieve ervaring voor mij. Wat mij betreft worden bij de volgende wedstrijd alle straten om Lombok afgezet. Uiteindelijke score Marokkaanse supporters: een 5.

 7. arbeider

  Lang leve de integratie!

  En maar thee blijven drinken!

 8. JdV

  https://www.duic.nl/algemeen/speciale-teams-gaan-vanaf-maandag-de-vuurwerkoverlast-in-utrecht-aanpakken/
  Goh, wat zullen deze teams het dinsdagavond druk gehad hebben zeg!! Maar goed om te zien dat ze het helemaal onder controle hebben bij de gemeente. Geen arrestaties, in tegenstelling tot andere steden. Briljante oplossing. Proest.

 9. Alex

  Dit had echt niemand durven voorspellen

 10. Katja

  Kunnen ze nou nooit eens gewoon fééstvieren ?
  Het zal je kind maar wezen.

 11. Realist

  ‘Feest’ dus want een feest met de mobiele eenheid is geen feest.

 12. Jeroen

  Wat raar dat dit alleen maar bij voetbalwedstrijden gebeurt en niet bij wielrennen, zwemmen, volleybal, schaken, en noem maar op. Zelfs bij de F1, waar ook heel veel mensen naar kijken en naar wedstrijden toe gaan gebeurt dit niet.

  Hoe gaan we de overlast en de kosten verhalen op de voetbalwereld?

 13. Linda

  Die arme paarden! Hoe kun je nou zulke gevoelige dieren inzetten tegen agressie en vuurwerk? Ik vind het zo erg, sowieso dat mensen zo agressief zijn en dingen slopen en mens en dier bekogelen met zwaar vuurwerk. Wat gebeurt er als dit team verliest, wordt het dan helemaal erg???

 14. Pim

  Jammer dat het een paar mensen zijn die zorgen voor onrust. Wij wonen aan de Vleutenseweg en het was een parade van getoeter, vlaggen en feestvierende mensen. Was een luide bedoeling maar heel leuk, gezellig en prima sfeer. Met zoveel oorlog in de wereld gunnen we een ieder een leuk feest. Jammer dat het dan toch een aantal is dat voor onrust zorgt

 15. Jozias

  @Linda

  Wie gooit er nu vuurwerk naar een paard of naar een ander mens?

  We tollereren in de wereld allerlei zaken waarvoor je normaliter naar een psgchiater zouden moeten.

  Zwaar onder invloed auto’s besturen, een moordwapen》vaak lichte straffen va 1 a 2 jaar en alleen maar tijdelijke rijontzegging, we hebben psychotische maniakele stelende en liegende leidonggevenden, managers, politici, etc..

  Maar autistische kinderen, dromers en adhd’ers moeten vaak verplicht naar speciaal onderwijs, naar de psych en aan de medicatie. Ja, zij zijn het probleem en gevaar voor dees wereld….

 16. Don

  Maar mevrouw Dijksma als het dan onacceptabel is waarom gaat het dan aankomende zaterdag (volgende wedstrijd Marokko) weer uit de hand lopen.

 17. Hans

  Voetbal is nu eenmaal verworden tot een hypercommerciële aangelegenheid die tot een gestileerde vorm van oorlogvoering is verworden. Volkomen logisch leidt dat tot extreme uitingen van nationalisme en dito uitingen van geweld. Bovendien zijn ze er in Quatar bij de bouw van die stadions al ruimschoots over lijken gegaan. Dus het begon al fout. Als het om voetbalgeweld gaat mogen onze roomblanke supporters de hand ook wel eens in eigen boezem steken i.p.v. dat er gewezen wordt naar een stel underdogs uit de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap die zich nu even doen gelden voor de verandering. Wat een flauwekul om in dit opzicht de vermoorde onschuld uit te hangen.
  De maatschappij die het betaalde voetbal in de watten blijft leggen roept dit soort verschijnselen over zichzelf af.

 18. Wendy

  Jammer dat het zo is mis gegaan.
  Helaas gaat het bij het voetbal heel vaak mis.

 19. Realist

  @Pim. Ik heb het idee dat het precies andersom is. Een paar mensen houden het rustig, de rest niet.

 20. Pascal

  @arbeider- gelukkig thee en geen alcohol zoals de Nederlandse “supporters” wel vaak doen en het veel en veel meer uit de hand loopt!
  Nog altijd was de sfeer in Lombok over het algemeen prima

 21. Realist

  @Pascal. Wat zeg je nu? Nederlandse supporters? Nederland-fans zal je bedoelen!

 22. Nikki

  Om 20.30 werden de straten schoongeveegd? Om 23 uur konden nog niet gaan slapen omdat ze nog steeds bezig waren met toeteren en vuurwerk 😴 Hele avond overprikkeld met een koptelefoon opgezeten, nou wat een feest. Prima dat ze dit een half uurtje doen, maar niet 5 uur lang op een doordeweekse dag (het is niet eens de finale hou op hoor)

 23. Bill

  @Realist, jij hebt wel vaker “een idee” over hoe dingen zijn, dat staat gelukkig los van de werkelijkheid.

  Natuurlijk waardeloos dat er zo gefeest wordt, voetbalhooliganisme blijkt cultuuroverstijgend te zijn.

 24. Hannes

  Dit moeten ze in Nador (Marokko ) flikken tegen de politie.
  De lafaards

 25. Charlie

  Super gaaf dat de wedstrijd gewonnen was en gun iedereen een feestje. Maar ook voor mij was de lange herrie van het toeteren, vuurwerk, motoren veel te veel. Wij wonen op de Vleutenseweg, maar kon niets meer horen van TV of me afsluiten voor de herrie, zelfs niet met koptelefoon op. Voelde zeer onveilig. Zou fijn zijn als het feestvieren op een andere manier zou kunnen en het toeteren, knallen en rondrijden beperkt kan worden tot een uurtje ofzo.

 26. jankanerwatvan

  marokko heeft vier wedstrijden gespeeld, drie keer is het in minimaal drie steden volledig uit de hand gelopen. typisch dat menig reaguurder dit primair koppelt aan “voetbal”. ieder weekend worden er 19 wedstrijden afgewerkt in het nederlandse profvoetbal, ik kan me niet herinneren dat er ieder weekend 19 steden in brand staan.

  maar gelukkig is daar pascal die stelt dat het in het nederlandse profvoetbal veel en veel vaker misgaat. dat klopt pascal, als je vier wedstrijden marokko afzet tegen ieder weekend 19 wedstrijden. ter vergelijking: fc utrecht (niet de liefste club in nl) heeft dit seizoen 14 wedstrijden gespeeld, waarbij het 3 keer uit de hand liep (waarvan 1 vergelijkbaar met geweld na wedstrijden marokko)

 27. Leon

  Uiteindelijk was er dus niet echt veel aan de hand.

 28. buurtbewoner

  kun je nagaan als ze zaterdag er (hoogstwaarschijnlijk) uit vliegen, ik vrees tandje erger met plunderingen enz

 29. Koel Hoofd

  Leuk dat Marokko Spanje heeft uitgeschakeld, jammer dat het feestje dan zo uit de hand loopt door paar raddraaiers.

  @buurtbewoner
  Plunderingen?
  Dan ken jij de lokale winkeliers niet, daar hoef je niet bang voor te zijn hoor.

 30. Piet

  Gelukkig wordt het Leidseplein nooit gesloopt als Ajax kampioen is geworden en als Feyenoord wint ligt de coolsingel er altijd netjes aangeveegd bij. Dus het is niet goed te praten maar laten we het hier over voetbalhooligans hebben ipv iets anders.

 31. buurtbewoner

  @koel hoofd
  op Damstraat bijv zitten niet alleen lokale winkeliers, oa een kruidvat, AH, gall & gall, we gaan niet bijdehand doen ok?

 32. Len

  Slechte winnaars

 33. duMaroc

  Prachtig feest wat een gezelligheid in Lombok. Aankomende zaterdag weer winst en daarna hele avond / nacht weer feesten in lombok!

 34. Realist

  @Piet. Nee, je hebt gelijk, laten we de andere kant opkijken. Het is inmiddels alweer gedownplayed naar een klein handjevol voetbalfans die zich iets te uitbundig hebben gedragen. Doet de linkse gemeenschap goed.

 35. Willow

  Ik snap echt niet dat alle mensen die de verkeersregels ruim overtreden uit protest (boeren) of feestvieren of welke reden dan ook, niet meteen hun rijbewijs en 4-wieler moeten inleveren in ruil voor een dikke boete.

 36. Henk W.

  @Piet
  Goed zo Piet, vooral blijven wegkijken, vingerwijzen naar andere hooligans en niet durven benoemen.

 37. Jozias

  @Realist

  Gedrag misdragende Marokkaanse supporters 4x de afgelopen 2 weken (waarvan 1 x in Utrecht): tuiggedrag

  Gedrag FC Utrecht Hooligans de afgelopen 40+ jaar: tuiggedrag

  Aan beiden doet de gemeente, de politie (en de FC Utrecht bijvoorbeeld) veel te weinig. Overigens is dit geen links-rechts kwestie, maar een kwestie van ordehandhaving.

 38. Piet

  Ik wil vooral niet wegkijken hooligans zijn hooligans en die dienen zwaar gestraft te worden. Het maakt mij alleen geen reet uit waar die hooligans vandaan komen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).