Marokko-supporters vieren feest in Lombok in Utrecht Marokko-supporters vieren feest in Lombok in Utrecht

Marokko-supporters vieren feest in Lombok in Utrecht

Marokko-supporters vieren feest in Lombok in Utrecht
Supporters van het nationale elftal van Marokko hebben zondag feest gevierd in Lombok in Utrecht. De voetbalfans verzamelden zich na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd waarbij het nationale team won met 2-0 van België.

Supporters van het nationale elftal van Marokko hebben zondag feest gevierd in Lombok in Utrecht. De voetbalfans verzamelden zich na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd waarbij het nationale team won met 2-0 van België.

Tientallen tot enkele honderden supporters kwamen samen op het Moskeeplein waar gejuicht werd en enkele fakkels werden afgestoken. Marokko had op het WK in Qatar gewonnen van België. De politie was in Lombok aanwezig maar de sfeer lijkt gemoedelijk te zijn geweest. In andere steden liep de feestvreugde wel uit in ongeregeldheden.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

13 Reacties

Reageren
 1. LvP

  Leuk, gefeliciteerd! Hopen op een mooi feestje zonder gedoe als ze door zijn naar de volgende ronde!

 2. Lombokker

  Fijn dat ze het hier wel netjes hebben gehouden.
  De moskee is overigens Turks, en heeft er dus niets mee te maken.

 3. Wil

  @lombokker: wie zegt/schrijft/suggereert dan dat de moskee er mee te maken heeft!?!?

 4. Rob

  Mooie wedstrijd, leuk elftal, terechte winnaar. ´Jammer´ dat t in sommige delen van het land niet normaal gevierd kan worden.

 5. Oude hoog catharijne

  Gaan we weer zeiken over marokanen? ( die overigens gewoon nederlands zijn)

 6. cas

  Er wordt altijd gezegd dat de meerderheid niet mag lijden onder een paar relschoppers, maar soms denk ik dat het juist wel zou moeten.

 7. Jan

  Ik gun ze best een feestje, maar de raddraaiers wel oppakken en laten opdraaien voor de kosten. Jammer dat het vaak uit de hand loopt.

 8. Vak J

  Nou deugregeerders, waar zijn jullie nou? In alle grote steden rellen en vernielingen, en dat is de zoveelste keer, buiten de dagelijkse problemen op straat met deze jeugd.

  Wanneer word er eens vanuit de Marrokaanse gemeenschap gereageerd op het zoveelste incident? En als we dan een keer een voorbeeld voetballer zien ( Boussata) word de racismekaart getrokken…zoals altijd.

  Het zit in de opvoeding en genen dat ze zich niet kunnen gedragen, en slopen, stelen en dealen etc.

  En nog raar vinden ook dat partijen als de PVV, FvD en JA21 groeien als kool.

  Wakker worden links en deug Nederland!

 9. Gregor

  Nu ook gezellig met ons meefeesten als Qatar is verslagen, okay?

 10. Lexus

  @Cas: buitengewoon onzindelijke gedachte.

 11. Jan

  Het is toch raar, misschien. Een mega multiculturele wijk, waar het doorgaans rustig verloopt. Wacht, dat is eigenlijk helenaal niet raar.

 12. Utrechtsch

  @Jan wat is er misgegaan dan? Ik lees dat het een gemoedelijk feest was.

 13. Rocket scientist

  Kan iemand die atoomraketten ontmantelen op dat gebouw? …….. Tis toch Godgeklaagd zo’n lelijk gedrocht midden in je stad……..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).