Marokko-supporters vieren feest rond Moskeeplein in Utrecht na historische zege op Portugal Marokko-supporters vieren feest rond Moskeeplein in Utrecht na historische zege op Portugal

Marokko-supporters vieren feest rond Moskeeplein in Utrecht na historische zege op Portugal

Marokko-supporters vieren feest rond Moskeeplein in Utrecht na historische zege op Portugal
Na een spannende kwartfinale tegen Portugal wist het nationale team van Marokko weer te winnen op het WK voetbal in Qatar. Net als tijdens voorgaande overwinningen vieren de supporters weer feest op en rond het Moskeeplein in Utrecht.

Na een spannende kwartfinale tegen Portugal wist het nationale team van Marokko weer te winnen op het WK voetbal in Qatar. Net als tijdens voorgaande overwinningen vieren de supporters weer feest op en rond het Moskeeplein in Utrecht.

Dat feest gaat gepaard met vuurwerk, toeteren en dansen. Honderden supporters zijn naar Lombok gekomen om de overwinning op Portugal gezamenlijk te vieren. “Wat geweldig mooi voor Marokko! Hier wordt geschiedenis geschreven. Ik hoop en verwacht dat er een mooi feest wordt gevierd in onze stad”, schrijft burgemeester Sharon Dijksma op Twitter.

Tekst loopt door onder afbeelding

Marokko wist aan het eind van de eerste helft een doelpunt te maken. In de tweede helft trok Portugal alles uit de kast om op een gelijkspel te komen, maar dat lukte niet. Marokko is het eerste Afrikaanse land dat in de halve finale van een WK-voetbal weet te komen.

Naast Lombok zijn fans van het nationale team van Marokko ook in Kanaleneiland en Overvecht de straat opgegaan.

9 Reacties

Reageren
 1. W

  Gefeliciteerd voor alle echte supporters!

 2. Henk

  Dit bericht heeft even een update nodig, na 19.30 sloeg de sfeer om en is de ME en politie bekogeld met zwaar vuurwerk op o.a. Westplein, Kanaalstraat en Lombok en zijn er vernielingen aangericht.

 3. Rob H. Bekker

  De foto is misschien niet zo heel duidelijk dus ik weet niet of ik iets mis maar als ik lees dat er veel supporters zijn dan mis ik misschien wel het woord ‘mannelijke’ in de verslaggeving. Ik zie geen vrouwen. En ik ben geen journalist die kan duiden wat dat betekent. Dat had de krant mogelijk kunnen benoemen?

 4. Koel Hoofd

  @Rob H. Dekker
  Dat was mij ook al opgevallen.
  En dat is op al die foto/filmbeelden in zowel Spanje, Belgie, Nederland en Frankrijk het geval, een opvallend groot gebrek aan vrouwen.
  Opmerkelijk, want op beelden uit Marokko zie je wel overal blije vrouwen en meisjes tussen de feestvierders op staat.
  Maar in Marokko is er dan ook geen traditie met hooliganism of rellen om het rellen zoals dat in Europa wel het geval is…
  Zou jij je dochter tussen de lokale relschoppers laten feesten met de woorden “veel plezier schat, maar wel om 23u thuis zijn he?”
  Denk het niet.

 5. Nadia Bouazzaoui

  Beste mensen,

  Jaren geleden werd de inmiddels overleden koning Hassan de vraag gesteld door een journalist. De vraag Luidden, waarom ontstaan er problemen met de Marokkanen in Europa, waarop de Koning vroeg bedoel je de 1ste of 2de generatie? Journalist antwoorde de 2de generatie. Andwoord van de koning Die heb niet IK, maar Europa grootgebracht.

  Conclusie, wie niet respecteer en accepteert moet geen respect op acceptatie VERWACHTEN. Het is makkelijk praten, maar van de bijna half miljoen marokaanse Nederlanders zijn er 32 personen gearresteerd. 🤭🤭🤭🤭🤭🤭. Nou zeg wat een ophef, wat een groot probleem. Ik zou zeggen neem het voorbeeld van de marokaanse koning. RESPECT =. DE SLEUTEL VAN ALLES.

 6. Massegast

  Ach, dit levert een paar werk-strafjes op. Maar als je dan zo veel van Marokko houdt, dan lijkt me een leerzame stage in het Marokkaanse leger niet onzinnig. Beetje discipline, beetje structuur. Heel bruikbaar. Een soort culturele uitwisseling.

 7. w

  @Nadia
  warrig verhaal wat je zegt, maar steek vooral je kop in het woestijnzand, en zoek de schuld maar weer buiten jezelf, daar zijn jullie goed in!
  en over welk respect heb je t eigenlijk?

 8. w

  @Nadia
  leg ook even uit waar die extreme oververtegenwoordiging in criminaliteitscijfers vandaan komt aub

 9. Angelique

  Wat een onvolledig artikel

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).