Massale aangifte tegen Wilders in Utrecht: “Geert moet gepakt worden” | De Utrechtse Internet Courant Massale aangifte tegen Wilders in Utrecht: “Geert moet gepakt worden” | De Utrechtse Internet Courant

Massale aangifte tegen Wilders in Utrecht: “Geert moet gepakt worden”

Massale aangifte tegen Wilders in Utrecht: “Geert moet gepakt worden”

“Zorg ervoor dat hij gepakt wordt, in de boeien er mee!” Vanmiddag is ook in Utrecht massaal aangifte gedaan tegen PVV-leider Geert Wilders. Er werden extra balies ingericht en er waren extra agenten om de massale aangiftes soepel te laten verlopen. Meer dan 200 mensen maakten van de mogelijkheid gebruik.

“Waarom ik aangifte ga doen? De kans is er nu, dan moet je het ook doen vind ik”, denkt Jamila. Mustafa denkt te weten wat de gevolgen zijn van de aangiftes: “Wilders komt nu sowieso voor de rechter. Hij zal dan zeggen dat het vrijheid van meningsuiting is, maar misschien komt hij in de gevangenis.”

Niet alleen mensen van Marokkaanse afkomst deden aangifte, het was een actie tegen de PVV en tegen racisme. “Wij willen laten weten dat Utrechters zich niet tegen elkaar laten uitspelen. Wij bewonen deze stad samen. Wij leven samen. Problemen proberen wij samen op te lossen. Daar staan wij voor”, melden de initiatiefnemers op de facebookpagina waarop men werd opgeroepen aangifte te gaan doen.

De aangiftes zijn een reactie op het handelen van Geert Wilders. Hij vroeg zijn achterban of ze meer of minder Marokkanen wilden. De zaal scandeerde daarop ‘minder, minder, minder’. Ook in Amsterdam is vandaag massaal aangifte gedaan.

Aangifte Wilders 005 Aangifte Wilders 001_MG_7954

15 Reacties

Reageren
 1. Jacques

  329.000 Utrechters hebben geen aangifte gedaan tegen Wilders

 2. Geenstijl@Utrecht

  Laten de Marokkanen eens massaal tegen de jeugd van Marokkaanse komaf aangifte doen, wegens het verzieken van het leefklimaat in Nederland.
  Hoe komt het dat de Marokkaanse meisjes het juist zo goed doen en de jongens juist het uiterste zijn.
  Deze massale aangifte zal niets veranderen aan de onvrede bij de Nederlanders over de Marokkaanse jeugd en dat vind ik juist zo jammer.
  Maar laten wij vooral onze kop in het zand steken zodat er na de periode Wilders er een nog grotere gevaar komt die wel slaagt in zijn opzet.

 3. Geenstijl@Utrecht

  De heren met de borden zijn zeker protest gekkie”s met een bord voor hun hoofd.
  Je kan onvrede onder een bevolking niet monddood maken, wij moeten met zijn allen de discussie aangaan en de problemen benoemen.
  Alleen op deze wijze zal er tolerantie en begrip ontstaan tussen groepen in de samenleving.
  Polarisatie zal de spanningen alleen maar doen toenemen en ontaarden in geweld. en wij hebben voorbeelden genoeg waar dat toe zal leiden.

 4. bart

  ik wil bij deze ook aangeven dat ik aangifte wil doen tegen al die mensen die in dat zaaltje minder minder minder hebben geroepen.
  ik wil dan ook dat het OM uitzoekt wie dat waren, en ook kijkt of er strafrechtelijke vervolging mogelijk is voor iedereen die de uitspraken later op het internet hebben herhaald met de bedoeling de uitspraak te ondersteunen, of die de uitspraak op andere wijze hebben ondersteund.

 5. Danny

  Het feit dat er überhaupt aangifte gedaan kan worden vind ik wel vreemd. Als je bent berooft door tuig van meestal noord afrikaanse afkomst heeft de politie geen tijd voor je. Stelletje hypocrieten.

 6. Danny

  Wil overigens niet zeggen dat ik ‘t met die malle pruik eens ben. Maar nu vinden we ze allemaal opeens zielig…flikker op.

 7. Vera

  Nu komen Marokkanen massaal in beweging. Waar blijven ze als hun kinderen nietsvermoedende Nederlanders uitschelden met de vreselijkste ziektes. Homo`s wegjagen uit hun huis en ander crimineel gedrag? Probeer daar maar eens aangifte van te doen, dan is de politie niet thuis!

 8. J.Herdertje

  Het ene schaapje huppelt mee met de kudde van Geert, het andere met de kudde Aangevers. Zelf denken is de enige oplossing, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

 9. Arabia

  Yala yala habibi Wilders.

 10. Luukupuuk

  volgende week massaal aangifte doen wegens moord tegen de juweliersvrouw in Deurne???

 11. Domtoren64

  Laat me raden….
  Natuurlijk stonden de bontkraagrifjes ( de overlastgroep) met hun bijelkaar gejatte kleding en sportschoeisel op hun scooters in de eerste rij bij het politiebureau om aangifte te doen. Die opgefokte gastjes meteen effe door de molen halen, kunnen ze meteen op politiebureau blijven. deze groep is zeer veelvuldig bij Opsporing Verzocht te zien

 12. Gerry Jöris

  Wat een walgelijke reacties zeg!

 13. Danny

  Ja Gerry, heb jij in Winsum geen last van hè?! Daar heb je geen criminele Marokkanen.

 14. Jaap

  Ik woon in Geuzenwijk in Zuilen ook wel bekend als de betonbuurt. Hier stikt het ook van de groepjes al dan niet bebontkraagde hangjeugd en erger tuig. Om de hoek bij een van de plekken waar met oud en nieuw het hulpverleners met geweld onmogelijk werd gemaakt om een brand te blussen.
  Voor het grootste deel zijn dat echte Utrechtse blanke jongens die hier de boel onveilig maken. Crimineel tuig is crimineel tuig. Die mogen van mij allemaal opgesloten worden, maar het slaat nergens op om daar Marokkanen uit af te zonderen.

  En kom nou niet aanzetten met dat Marokkanen zich daar meer schuldig aan maken dan andere Nationaliteiten. Het heeft gewoon met armoede en omgeving te maken. Hier wonen toevallig veel Utrechters, in Overvecht heb je meer Marokkanen. Crimineel gedrag heeft niks met Nationaliteit te maken.

 15. Beul op zoek naar werk.

  Jaap

  ”Ik woon in Geuzenwijk in Zuilen”

  Ga lekker terug je grot in want zo te lezen kijk je alleen maar uit je raampje en concludeer ik dat jij de ballen verstand hebt van dit probleem.

  Crimineel gedrag heeft niks met Nationaliteit te maken ?

  Laten daar eens over beginnen.
  Als het zoontje van mijn zus elke keer huilend naar haar toe rent met het verhaal dat mohammed heeft dit gedaan yassine heeft me laten vallen, abdelhak gaf me een elleboog, faysal prikte een vinger in mijn oog.

  Het gaat NOOOIT over pietje of jantje heeft mij geslagen, GEK HE

  WORD EENS WAKKER IEDEREEN PFFFF

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).