Maximaal 38 Oekraïense vluchtelingen worden straks opgevangen in De Meern in Utrecht Maximaal 38 Oekraïense vluchtelingen worden straks opgevangen in De Meern in Utrecht

Maximaal 38 Oekraïense vluchtelingen worden straks opgevangen in De Meern in Utrecht

Maximaal 38 Oekraïense vluchtelingen worden straks opgevangen in De Meern in Utrecht
In zes zorgwoningen aan de Gulperberg en Zijpenberg in De Meern in Utrecht worden vanaf 24 april maximaal 38 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Zorgorganisatie ’s Heeren Loo heeft de woningen voor maximaal een jaar beschikbaar gesteld.

In zes zorgwoningen aan de Gulperberg en Zijpenberg in De Meern in Utrecht worden vanaf 24 april maximaal 38 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Zorgorganisatie ’s Heeren Loo heeft de woningen voor maximaal een jaar beschikbaar gesteld.

Het is ruim een jaar geleden sinds Rusland met een grootschalige troepenmacht het buurland Oekraïne binnenviel. Volgens UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, zijn meer dan 8 miljoen mensen het Oost-Europese land ontvlucht. Ruim 91.000 daarvan verblijft momenteel in Nederland en weer ruim 1.400 daarvan staan ingeschreven in de gemeente Utrecht.

In zes zorgwoningen aan de Gulperberg en Zijpenberg in De Meern worden vanaf 24 april maximaal 38 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Het gaat volgens de gemeente, die de opvang en zorg voor de mensen regelt, met name om vrouwen, kinderen en ouderen.

Rust

Momenteel worden de zes woningen ‘beperkt’ verbouwd. “We zorgen voor goede opvang. Dit betekent zo huiselijk en veilig mogelijke plekken waar vluchtelingen een tijdje kunnen blijven. Waar zij tot rust kunnen komen en zoveel mogelijk zelfstandig kunnen zijn”, is te lezen in een wijkbericht.

Het is het streven van de gemeente om de opvangplekken zo goed mogelijk te verspreiden over de wijken. Ook wordt ervoor gezorgd dat de mensen voor langere tijd op een locatie kunnen blijven. Voor de zes woningen in De Meern geldt dat de Oekraïners hier maximaal een jaar onderdak krijgen.

20 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Oekraïense zijn een zegen voor de Utrechtse economie, ze zijn meer dan welkom!
  Ook qua normen en waarden, de snelheid van integratie en inzet op de arbeidsmarkt een verademing, zorg maar voor veel meer opvangplekken voor Oekraïners binnen de gemeentegrenzen!

 2. Scherpschutter

  @Bill

  Bewijs het. Uw onderbouwing gaarne.

 3. Hans

  Schertsschutter, bewijs maar eens dat het niet zo is.

 4. Katja

  Hoop voor hen dat de oorlog snel stopt, iedereen wil toch in zijn eigen land wonen.

 5. Scherpschutter

  @Hans

  Het is uiteraard aan Bill om zijn eigen stelling te onderbouwen.

 6. Floep

  @Scherpschutter, als je op DUIC alleen zou mogen reageren met goed onderbouwde meningen zou slechts een klein percentage van jouw reacties de moderatie doorstaan. Het is uiteraard aan Bill om zelf te kiezen wat er onderbouwd wordt.

 7. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Dat lukt ‘m niet zonder beestjes bij de politiek incorrecte naam te noemen.

  @Hans
  Waren afgelopen maanden paar interessante items/interviews hierover op bnr nieuwsradio. Die economische bijdrage is er, maar hoe dat wordt gerealiseerd is zo ongelooflijk cynisch dat ik het geen zege ga noemen….
  Dat is het aan de Oekrainers, want die betalen een hele hoge prijs om hun bijdrage aan de Utrechtse economie te ‘mogen’ doen.

 8. Fred

  @Scherpschutter:

  Het hangt altijd van de persoon af, maar een van mijn kinderen heeft een half jaar twee Oekraïners met een hond in huis gehad, een ervan had al snel een baan en ze hebben niemand overlast bezorgd.

 9. Hans

  @ Schertsschutter

  Je vraag om onderbouwing van Bill’s betoog wat stelt dat de Oekraïense vluchtelingen het hier voortreffelijk doen waar het gaat om de snelheid van integratie, inzet op de arbeidsmarkt etc. is tendentieus.
  Het is een algemeen bekend feit en verdient daarmee alle respect.
  Doe niet zo onnozel.

  https://nos.nl/l/2450730

 10. Vrolijk rechts

  @Scherpschutter Waarom moet Bill iets onderbouwen?

 11. Realist

  @Katja. Je zou denken dat dat voor iedereen geldt maar de meeste migranten gaan niet meer terug, ook al zou terugkeer prima kunnen.

 12. Geenstijl@Utrecht

  Wat mij weer opvalt is de snelheid met huisvesting Oekraïners, voor eigen mensen is men niet zo snel,jongeren die bij hun ouders wonen,of gescheiden mensen.
  Maar ach,daar hoor je Bill en Hans niet over … en maar afvragen waarom mensen alsmaar rechtser worden.

 13. W

  Dat scherpschuttert een poetin-vrindje is wordt wederom duidelijk

 14. Janssen

  Grappig dat SS roept dat anderen iets moeten onderbouwen.

  Feiten hoef je trouwens niet te onderbouwen, want algemeen aanvaard. Alleen reaguurders willen permanent feiten in twijfel trekken, door er alternatieve waarheden (= leugens) tegenover te zetten.

  Hetgeen Bill op schrijft is inmiddels (na een jaar) een algemeen bekend feit.

  Ik heb hem nog nooit iets zien onderbouwen met argumenten. Er vliegen alleen af en toe wat door hem zelf verzonnen of gecopy-paste meninkjes over het scherm.

  Hij wilde nog niet eens uitleggen wat volgens hem een recht is op de vraag van iemand anders.

 15. Scherpschutter

  @Hans 22:10

  Lief dat je Bill’s handje probeert vast te houden, maar Bill is een grote jongen die vast en zeker helemaal zelf zijn eigen stelling kan onderbouwen, waarbij ik er nog het vertrouwen in heb ook dat hij zulks een heel stuk beter zal doen dan met het broddelwerk waar jij het mee probeert, maar eigenlijk het tegenovergestelde aantoont.

  @Vrolijk Rechts

  Moeten? Bill moet helemaal niets.

 16. Vrolijk rechts

  @SS. De zin “bewijs het” is toch een beetje moeten hoor

 17. Hans

  Stellingen die op erkende feiten gebaseerd zijn hoeven niet onderbouwd te worden. Dat zijn ze namelijk al in ruim voldoende mate. Ik hoef toch ook niet te bewijzen dat de aarde rond is? Maar Scherpschutter zaait graag twijfel m.b.t. de algemeen erkende en gewaardeerde zelfredzaamheid van Oekraïense vluchtelingen in ons land. Wat hem daartoe beweegt laat zich raden. Hij raakt geïrriteerd als je hem daarop wijst. Maar feiten blijven feiten. Verwijzingen naar de NOS als algemeen aanvaarde journalistieke bron doet hij af als broddelwerk. Mij zou het niet verbazen als hij zijn alternatieve feiten van de filmpjes van Forum betrekt.

 18. JdV

  @hans: voordat men er achter kwam dat de aarde rond was had men de algemene mening dat dit niet zo was, de aarde was plat. Bewijzen van een feit en niet aanlopen achter wat iedereen denkt dat de waarheid was bleek zeer nuttig. Betrek dat op de stelling dat de Oekrainers gewaardeerd en zelfredzaam zijn. Facts or it did not happen.

 19. Floep

  @JdV: Hans heeft dan ook een bron gedeeld, voor diegenen op DUIC die het te moeilijk vinden om twee seconden te Googlen naar een van de vele artikelen die de feiten onderbouwen.

  Dezelfde mensen lukt het altijd wel om honderden pagina’s tekst te typen over hoe links de boel verziekt en dergelijke, dus ik vermoed dat het pure onwil is en geen gebrek aan tijd op de zolderkamer.

 20. Hans

  @JdV

  https://nos.nl/l/2450730

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).