Máximapark benoemd tot Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug Máximapark benoemd tot Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Máximapark benoemd tot Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Máximapark benoemd tot Zusterpark van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Het Máximapark in Leidsche Rijn is zondag benoemd tot Zusterpark van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het is het negende Zusterpark van Utrecht.

Het Máximapark in Leidsche Rijn is zondag benoemd tot Zusterpark van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het is het negende Zusterpark van Utrecht.

De bedoeling van de Zusterparken is om een netwerk van groene verbindingen te zijn die vanuit stedelijk gebied naar het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) lopen. Groepen van zogenoemde buurtvergroeners en parkmakers proberen op die manier dus ook de stad te vergroenen. Het Máximapark heeft zich daar nu ook bij aangesloten.

Jeroen Heemsbergen, programmamanager bij het NPUH, heeft zondag aan Joyce Roskamp van de Vrienden van het Máximapark het Zusterpark-bord overhandigd. Het bord hangt in het vervolg bij de Werkschuur in het park en is daar te zien voor parkbezoekers.

Tekst loopt door onder de foto

Het Máximapark is het negende park in Utrecht dat zich heeft aangesloten bij de Zusterparken. Eerder deden onder meer Wonderwoods, Rotsoord en Hof van Cartesius dat ook al.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Eeuwen oude regio Utrechtse Heuvelrug is zusterpark met aangeharkt piepjong modern design Maxima park?
  Ik zie werkelijk geen enkele familiaire gelijkenis wat de term zusterpark zou billijken.
  Tijdens corona moest de gemeente UH stedelingen nog uitleggen dat ze zich NIET in een stadspark bevonden maar in een NATUUR gebied met ECHTE natuur wat ze vertrapten en verstoorden met hun achterlijke stadse gedrag.

 2. Herman

  Anno 2023 past dit naadloos in onze rare wereld, we knopen de meest bijzondere dingen aan in elkaar in ons streven naar een maakbare wereld.
  Wat een flauwekul!

 3. jan

  Dit soort gekke constructies krijg je als je in een land woont waar geen echte natuur is. Je knoopt maar wat dingen zogenaamd aan elkaar en noemt het ‘natuur’

 4. Rose

  Groene verbindingen. Hoe bedoelt u?

 5. Adriaan

  Wie zich in de materie heeft verdiept, weet dat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vooral een ‘Provincie Utrecht droom’ is. Dat gebied is namelijk van particuliere eigenaren, die de provincie van alles wil opleggen, zonder dat men er iets voor terug krijgt. Dat initiatief, hoe nobel in de basis wellicht, werkt dus al jaren niet.
  Klinkt marketingtechnisch dus leuk, stelt feitelijk niks voor.
  Kortom, deze loze kreet (NPUH) doet de naamgever van het Maximapark weinig goeds…..

 6. Lombokker

  Betekend dit dat er nu op de Utrechtse Heuvelrug ook struikrovers actief zijn?

 7. Le coq sportif

  Was de azijn weer in de aanbieding mensen?

 8. Rose

  Wat een nutteloze reactie, coq sportif.

 9. Statler

  Als Wonderwoods een park genoemd mag worden is het hek van de dam en alles mogelijk.

 10. Le coq sportif

  @Rose sorry maar ik vind dat continue negatieve gezeur op alle nieuwsberichten hier nutteloos. Kritisch zijn is prima, maar als je je zelfs hierover druk gaat maken mag je je afvragen of je je prioriteiten in het leven wel op orde hebt

 11. WJM

  Waar slaat dit op mensen?

 12. Rose

  @Le coq sportif
  Ik vroeg me hierboven af wat men met groene verbindingen bedoelt. Vanuit stedelijk gebied naar Nationaal Park, staat er in het artikel. Zijn er nu 9 parken zodanig met het Nationaal Park verbonden dat planten en dieren van park naar park naar Nationaal Park kunnen migreren?
  Dat lijkt me een zinvolle en dus niet negatief bedoelde vraag. Uw reactie voegde daarentegen niets toe en gaf evenmin antwoord.

 13. Le coq sportif

  @Rose mijn reactie was meer op de andere reacties gericht dan op de uwe. Die valt teruglezend nog reuze mee qua zuurheid. Misschien wel beter om 1 keer uw bedoeling neer zoals in uw tweede reactie te schrijven ipv een zin van 5 woorden. Dan begrijpt men u beter denk ik

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).