De gebouwen van MBO Utrecht aan de Australiëlaan en de Columbuslaan worden verbouwd. Het complex wordt energiezuiniger en bij de bouw worden zoveel mogelijk oude onderdelen opnieuw gebruikt.
De gebouwen van MBO Utrecht in Kanaleneiland moeten samen een onderwijsboulevard vormen. Ze worden met elkaar verbonden door een ‘groene binnenstraat’. Aan die straat komen verschillende voorzieningen.
Het ontwerp is gemaakt door Ector Hoogstad Architecten. “Het wordt een bruisend en activerend gebouw, voor studenten en medewerkers”, aldus het architectenbureau. In de panden kunnen studenten verschillende opleidingen volgen en in het nieuwe ontwerp krijgt iedere groep een eigen omgeving.
Ector Hoogstad Architecten is in Utrecht onder meer bekend van het Bollendak, de Stationspleinfietsenstalling en het Victor J. Koningsbergergebouw van de Universiteit Utrecht.

3 Reacties
ReagerenZe kunnen beter geld investeren in het geven van goed onderwijs dan in gebouwen waar alleen de gemeente en de instelling trots op zijn.
Dat is het hele probleem van het onderwijs de afgelopen 3 decennia, er wordt geld verplild aan kostbare gebouwen en overbodige management lagen ten koste van onderwijs.
Ter anecdote, dit is een eindexamenvraag voor de MBO opleiding verkoop: “de leerling kan de juiste positie aannemen om de goederen te ontvangen.”Laat de dirty minds de rest maar invullen, maar als verkoper in spé voel je je dan goed genaaid.
De windowdressing in het middelbaar beroepsonderwijs kent geen grenzen. Ze spelen al een tijd universiteitje door hun leerlingen “studenten” te noemen die hun lessen volgen in “werkgroepen” en “colleges”. En nu gaan deze studenten straks zelfs “afstuderen” aan een echte “onderwijsboulevard”. Kennelijk zit niemand er mee om leerlingen (en hun ouders!) te verpakken in die flauwekul. De koude douche komt dan pas na de schooltijd, want in de echte wereld kent men wél het verschil tussen een beroepsopleiding en een universiteit. Zo dragen die onderwijs-marketeers juist bij aan het vervelende minderwaardigheidscomplex van hun leerlingen (en hun ouders!).
In Duitsland staat het beroepsonderwijs op een voetstuk, en heeft het status door de inhoud en de kwaliteit van dat onderwijs, niet door de glimmende nepverpakking. Misschien moeten onze onderwijsbestuurders daar eens gaan kijken?
@ Gerard brugmans
De overheid heeft het verplichte MBO vakbekwaamheids diploma al in 1994 afgeschaft conform de wensen van de graaiers van de EU in Brussel. Reden: liberalisme en het scheppen van goedkope banen voor het groot kapitaal naar Amerikaans kapitalistisch voorbeeld om de concurrentie positie van de EU met wereldmacht USA te verbeteren.
Intussen heeft Duitsland ook last van vergrijzing, de opkomst van de platform economie en cheap shit uit China. Daar gaan nu stemmen om het zeer kostbare (€10.000 is geen uitzondering) Meister Diplom af te schaffen zodat die “wir schaffen das” groep aan het werk kan komen ipv uitkeringtrekken. De linkse milieukliek draait ook daar de resterende economie vanzelf wel de nek om.