McDonalds gaat thuisbezorgen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant McDonalds gaat thuisbezorgen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

McDonalds gaat thuisbezorgen in Utrecht

McDonalds gaat thuisbezorgen in Utrecht
Vanaf volgende week gaat McDonalds in Utrecht ook thuisbezorgen. De restaurantketen gaat daarvoor een samenwerking aan met UberEATS.

Vanaf volgende week gaat McDonalds in Utrecht ook thuisbezorgen. De restaurantketen gaat daarvoor een samenwerking aan met UberEATS.

Het fastfoodbedrijf heeft de afgelopen tijd geoefend in Amsterdam en deze proef is succesvol verlopen. Vanaf 19 september kan er na Amsterdam, ook in Utrecht overal McDonalds gegeten worden. Tegelijkertijd wordt er ook in Rotterdam gestart met de bezorgdienst.

Franchisenemer in Utrecht, Pieter Honing, en zijn teams zijn er klaar voor: “De teams hebben heel veel zin om de Utrechters ook te laten genieten van hun favoriete McDonald’s producten waar en wanneer ze maar willen via McDelivery. Ik ben heel benieuwd of we de komende tijd veel selfies gaan zien van mensen die op de Neude of het Domplein genieten van een bezorgde McDonald’s maaltijd.”

Het bestellen gaat via de UberEATS-app. Via deze al bestaande app kunnen Utrechters bij verschillende restaurants eten bestellen.

12 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Zelf voedsel klaarmaken is tegenwoordig verboden of zo ?
  En selfies ? Alsjeblieft, doe normaal…

 2. Gideon

  Ben benieuwd hoe ze de frietjes knapperig overkrijgen.

 3. Greetje

  Bezorgen op de Neude, dat plein net achter de McDonalds?

 4. Robbie

  Katja 12/9/2017 – 10:33

  Je hoeft er niet te bestellen, hé. Je mag ook zelf koken.

 5. JdV

  Maar ik denk dat ik liever bij de mac bestel dan iets eet wat door katja gekookt is 🙂

 6. Scherpschutter

  Geweldig. Het goedkoopste meest voedzame voedsel in de geschiedenis van de mensheid nu overal beschikbaar. Dat is toch fantastisch?

  http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/10210327/McDouble-is-cheapest-and-most-nutritious-food-in-human-history.html

  Persoonlijk ben ik er niet gek op, maar het is voor de liefhebbers en personen die het wat minder breed hebben natuurlijk wel geweldig dat dit fenomenale voedsel nu overal bezorgd kan worden. Leve het kapitalisme!

 7. Culinair

  @ Scherpschutter en JdV (zelfde persoon?), en was dat niet dezelfde persoon die onder alle artikelen over restaurants moet zeggen dat het culinair aanbod in Utrecht ruk is?

  Daarnaast, dat Engels krantje waar op je jezelf baseert is een aantoonbaar vod.

  Lang leve de obesitas, lang leve de kanker. Lang leve geld verdienen over de ruggen van mensen. O nee, aan ziektes kan de farma industrie weer bakken met geld verdienen natuurlijk.

  Daarnaast, McD is allesbehalve goedkoop. Een menu voor meer dan 5,95 euro? Iedereen kan goedkoper koken, iedereen. Mits je het maar zelf doet. Ook verschillende gezonde afhaal opties zijn goedkoper.

 8. Cico

  @Scherpschutter: nice! Al dat gehaat op de Mac is zo makkelijk, waarom is het dan zo populair in Nederland? We zijn er dol op! Leuk artikel trouwens, plaatst het wel in het perspectief. Kanttekening: een patatje met kroket is ook voedzaam voor het geld dat je ervoor neerlegt. Vooral de kroket, boordevol ijzer.

  @JdV: Lekker passief-agressief ‘grapje’ wederom. Doe eens wat aardiger.

 9. Ted Danson

  Scherpie, wat klets je toch weer aantoonbaar uit je nek. Even wat feiten ter compensatie.

  Iedereen mag volhouden dat een dubbele cheeseburger het meest voedzame voedsel in de wereld is, maar The Telegraph is niet bepaald een wetenschappelijk tijdschrift en je bron dateert ook nog eens van 2013. Er staan twee toetsbare claims in je artikel. 1 is de stelling dat men nergens goedkoper dezelfde hoeveelheid calorieën kan kopen. “Facts are facts – where else but McDonald’s can poor people obtain so many calories per dollar?” Dat is uiteraard volstrekte onzin: voor een double cheeseburger (€3,50) kun je 10 kilozakken basic tarwebloem (€0,35) kopen bij de AH, om maar een voorbeeld te noemen. Claim 2 is “while junk food costs as little as $1.76 per 1,000 calories, fresh vegetables and healthier foods can cost more than 10 times as much.” Van die prijs klopt in Nederland in 2017 sowieso geen klap, en dat gezonder eten (meest voedzaam is dus gelukkig ook volgens dit artikel niet hetzelfde als het meest gezond) 10 keer zo duur kán zijn zal best. Kaviaar kan geloof ik een miljoen keer zo duur zijn, maar wat kan mij dat schelen?

  Personen die het wat minder breed hebben betalen aan UberEats trouwens ook gewoon €2,50 bezorgkosten, wat de goedkoop-voedsel businesscase alweer wat minder scherp maakt.

  Al met al zit er niet veel zinnigs in je bericht, maar leuk dat je ergens nog eens een Telegraph-stukje uit 2013 kan gebruiken als bron.

 10. FD

  Ik had begrepen dat MD niet aan bezorging wilden doen ivm “vers”.
  Spullen van de MD dienen binnen 5-8 minuten genuttigd te worden was het devies naar eigen zeggen van MD.

  Je kunt ze ook niet opeten:
  https://www.ad.nl/bizar/zo-ziet-een-hamburger-van-mcdonald-s-er-na-14-jaar-uit~a39cada8/

  Ben zelf al 20 jaar MD vrij 🙂

 11. Sjaakie

  Aaaah volgende week pas?!

 12. Joost

  Onzin dat ze in heel Utrecht bezorgen. Slecht het gebied binnen 1500m van MCDonalds op de LaViestraat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).