Medewerker FC Utrecht verdacht van ontucht met zeker drie tieners - De Utrechtse Internet Courant Medewerker FC Utrecht verdacht van ontucht met zeker drie tieners - De Utrechtse Internet Courant

Medewerker FC Utrecht verdacht van ontucht met zeker drie tieners

Medewerker FC Utrecht verdacht van ontucht met zeker drie tieners

Sportfive heeft een medewerker die gedetacheerd is bij FC Utrecht per direct geschorst.  Dat meldt RTV Utrecht. De 28-jarige man wordt door justitie verdacht van ontucht met zeker drie tieners.

De man zou in augustus 2010 tijdens een jeugdkamp in Vierhouten twee jongens en een meisje met elkaar hebben laten zoenen en naakt hebben laten rondlopen. Ook moesten de jongens hun geslachtsdelen in elkaars gezicht wrijven. Dat zou punten opleveren voor een spel.

De man werkt bij FC Utrecht op de commerciele afdeling en onderhoudt contacten met sponsors en leden van de businessclub. Hij wordt betaald door marketingbureau Sportfive.

Manager Arnaud Miltenburg wist niet dat zijn werknemer verdachte is in een misbruikzaak tot RTV Utrecht hem daarop wees. ‘Ik ben verrast. Ik schrik hier erg van. Ik heb toen het nieuws mij maandagmiddag bereikte direct contact met hem gezocht. Toen heb ik hem verteld dat hij op non-actief is gezet. In ieder geval tot de zaak onder de rechter is geweest.’

De club laat weten dat het niet om tieners gaat die bij FC Utrecht in de jeugd spelen. FC Utrecht organiseert namelijk geen jeugdkampen. Toen het vermeende misbruik speelde was de accountmanager ook nog niet in dienst bij Sportfive.

De rechtszaak tegen de Naardenaar zou in eerste instantie morgen behandeld worden in de rechtbank van Zutphen, maar die zitting is verdaagd. Dat gebeurt omdat de rechter in Utrecht zich waarschijnlijk over de kwestie zal gaan buigen. Een datum voor de eerste zitting is nog niet gepland. De man mag dat in vrijheid afwachten.

De 28-jarige Naardenaar is in deze zaak niet de enige verdachte. Nog een andere man moet voorkomen.

1 Reactie

Reageren
  1. Utrechtse vogel

    Is dat niet die club van Bertje van der Roest?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).