Medewerkers St. Antonius in Utrecht in actie voor betere cao | De Utrechtse Internet Courant Medewerkers St. Antonius in Utrecht in actie voor betere cao | De Utrechtse Internet Courant

Medewerkers St. Antonius in Utrecht in actie voor betere cao

Medewerkers St. Antonius in Utrecht in actie voor betere cao
Een eerdere actie in het St. Antonius Ziekenhuis voor een betere cao
Meer dan 100 werknemers van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn voerden donderdagmiddag actie voor een betere cao. Er werd vandaag alleen spoedzorg verleend, meer dan 10 afdelingen legden hun taken gedeeltelijk neer.

Meer dan 100 werknemers van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn voerden donderdagmiddag actie voor een betere cao. Er werd vandaag alleen spoedzorg verleend, meer dan 10 afdelingen legden hun taken gedeeltelijk neer.

“Het feit dat er nog steeds geen goede cao ligt is echt een schande”, zegt Elise Merlijn, vakbondsbestuurder voor ziekenhuizen van het FNV. “Het wordt hoog tijd dat 200.000 ziekenhuismedewerkers een goede cao krijgen.”

Estafetteactie

“Actie! Actie! Actie!”, roepen meer dan 100 medewerkers in koor. Het personeel toont met toeters, vlaggen en geroep de ontevredenheid over de hoge werkdruk en hun loon. De acties in het ziekenhuis zijn onderdeel van een ‘estafetteactie’.

Merlijn vertelt dat de estafette vandaag in Utrecht eindigt. Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht, Nieuwegein en Woerden doen vandaag mee. In heel Nederland hebben de laatste weken 17 ziekenhuizen een dag hun werk neergelegd en een zogenaamde zondagdienst gedraaid. De vakbonden willen een loonsverhoging van 5% realiseren voor de ziekenhuismedewerkers.

Tekst gaat door onder de afbeelding

Dansen en zingen

Ziekenhuizen mogen wettelijk gezien niet staken. Meer dan tien afdelingen hebben vandaag daarom hun werk gedeeltelijk neergelegd en doen alsof het een zondagdienst is. Zowel de afspraken van alle poli’s als de spoedzorg gaan door. Alle betrokken patiënten zijn ingelicht over de actie.

Tegen het einde van de middag wordt er gedanst, gezongen en leest Saskia Sengen, operatieassistent, een gedicht voor: “Hoe is het mogelijk dat verzekeraars zo veel winst maken, terwijl ziekenhuizen in zwaar weer verblijven en het personeel niet eens kan staken. Met het hart voor de medemens staan we altijd paraat, we moeten niet vergeten dat dit om uw en onze toekomst gaat. (…) Een eerlijk salaris zou moeten kunnen. Wij vragen niet zo veel, we zetten in op 5% om onze vasten lasten te kunnen dragen.”

4 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Jammer dat ze geen trekkers hebben. Dat zou de kans op succes groter gemaakt hebben.

 2. Koel Hoofd

  De medische, prahmaceutische en technische wetenschap bedenken extreem kostbare behandelingen om medische problemen te verhelpen of verlichten. Patienten en hun omgeving willen die behandelingen heel graag hebben omdat ze dan misschien of beter geholpen zouden kunnen worden. Zorgverzekeraars stellen grenzen omdat ze of failliet gaan of de kosten voor het volk onbetaalbaar worden. De politiek snapt er niets van en maakt dingen nog erger. Maar ziekenhuizen staan wel voor de keuze: personeel meer betalen of investeren in kostbare apparatuur. Apparatuur waarmee de handjes aan bed op termijn misschien wel vervangen kunnen worden….
  Een werkelijk hels dilemma wat hier nu keihard wordt veroorzaakt door de wetenschap. Maar daar hoor je niemand over want de wetenschap is heilig?

 3. Sjaak

  @koelhoofd: ja

 4. Bernhard

  @Koel hoofd: Zonder wetenschap waren u en ik waarschijnlijk niet eens in leven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).