Medewerkers UMC Utrecht demonstreren op dak van parkeergarage Medewerkers UMC Utrecht demonstreren op dak van parkeergarage

Medewerkers UMC Utrecht demonstreren op dak van parkeergarage

Medewerkers UMC Utrecht demonstreren op dak van parkeergarage
Medewerkers van het UMC Utrecht demonstreerden woensdagmiddag op het bovenste dek van de parkeergarage naast het ziekenhuis. Ze streden voor een loonsverhoging die tot nu toe is blijven steken op 0 procent.

Medewerkers van het UMC Utrecht demonstreerden woensdagmiddag op het bovenste dek van de parkeergarage naast het ziekenhuis. Ze streden voor een loonsverhoging die tot nu toe is blijven steken op 0 procent.

Vakbond FNV onderhandelt naar eigen zeggen al vijf maanden met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), maar er zit nog geen schot in de zaak. “Na vijf maanden onderhandelen, willen de werkgevers nog geen millimeter schuiven en blijven ze vasthouden aan 0 procent loonsverhoging”, zegt Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn.

Als symbool voor de vastgelopen onderhandelingen hebben medewerkers van UMC vandaag op het parkeerdek met auto’s ‘0%’ uitgebeeld. Ook was er een aantal korte toespraken, waaronder van een vertegenwoordiger van het ziekenhuis.

Tekst loopt door onder afbeelding

Den Haag

De vertegenwoordiger van het UMC zei het ook spijtig te vinden dat er nog geen goede cao is en dat er hard gewerkt moet worden om dit voor elkaar te krijgen. Daar werd aan toegevoegd dat er wel eerst geld vanuit Den Haag moet komen, want met de middelen van het UMC alleen zou het niet lukken. “We hopen net zoals jullie dat er snel duidelijkheid komt. Het is niet eenvoudig.”

Aan het eind van de demonstratie was er een toeteractie. “Dit is tevens het signaal voor een ironische minuut lang applaudisseren voor alle medewerkers. Vooralsnog is applaus de enige waardering die ze van hun werkgevers hebben ontvangen voor hun tomeloze inzet”, is te lezen op de website van FNV.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Hans

  Van applaus kun je de huur niet betalen en brood bakt de bakker ook niet voor jou jou als je in je handen klapt.
  Een structurele salarisverhoging is een eis die alleszins redelijk is.

 2. [email protected] 🤫

  Tja en een hart voor een ziekenhuis neerzetten,daar wordt alleen de kunstenaar beter van,en het zorg personeel staat gewoon in de kou.
  Dit land is kapot, en het trieste is dat geen één politieke partij dit op gaat lossen, nu niet en nooit niet.

 3. Bakfiets

  Laten we svp niet doen alsof er niet goed betaald wordt in het UMC. Ja iedereen wil er geld bij en nee het is nooit genoeg

 4. jan

  Over het omgaan van je personeel gesproken; wisten jullie dat uitzendkrachten niet gevaccineerd worden, daar waar hun directe collega’s dat wel worden? Ter illustratie; voedingsassistenten in vaste dienst krijgen wel een prik, en de uitzendkrachten niet. Terwijl de uitzendkrachten even goed de patiënten op corona-afdelingen van een natje en een droogje voorzien.

  @Bakfiets, het gaat niet alleen om waardering (euro’s), maar ook om erkenning. Bovenstaande is slechts een selectief voorbeeld. Maar wanneer werknemers geen erkenning voelen, dan gaat men gelijk over naar de waardering. Er gaat de laatste jaren iets goed mis wat betreft de relatie tussen werknemer en werkgever en dat is nogal merkbaar in het UMC.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).