Medewerkers UMC Utrecht voeren dinsdag actie, waardoor sommige afspraken niet doorgaan Medewerkers UMC Utrecht voeren dinsdag actie, waardoor sommige afspraken niet doorgaan

Medewerkers UMC Utrecht voeren dinsdag actie, waardoor sommige afspraken niet doorgaan

Medewerkers UMC Utrecht voeren dinsdag actie, waardoor sommige afspraken niet doorgaan
Eerder dit jaar voerden medewerkers van het UMC ook al actie voor een andere cao.
Op een deel van de afdelingen van het UMC Utrecht wordt volgende week dinsdag volgens de zondagsdienst gewerkt omdat medewerkers die dag actievoeren voor een andere cao. Het kan daardoor zijn dat sommige geplande afspraken niet doorgaan.

Op een deel van de afdelingen van het UMC Utrecht wordt volgende week dinsdag volgens de zondagsdienst gewerkt omdat medewerkers die dag actievoeren voor een andere cao. Het kan daardoor zijn dat sommige geplande afspraken niet doorgaan.

De vakbonden CNV, FNV, FBZ, en LAD organiseren dinsdag 26 oktober een landelijke actiedag. Van het UMC doen 35 afdelingen mee aan de actie. Als een afspraak daardoor niet doorgaat, worden patiënten daarover geïnformeerd. Alle spoedeisende operaties, operaties bij kinderen en een aantal ingrepen die niet uitgesteld kunnen worden gaan wel door.

De actie is georganiseerd omdat de bovengenoemde vakbonden het niet eens zijn met de Cao umc 2022-2023 die wel ondertekend is door de vakbonden NFU en NU’91. De standpunten over met name het salaris zouden ver uit elkaar liggen.

“De extra middelen die het kabinet vorige maand beschikbaar heeft gesteld zien zij als een eerste goede stap, maar niet als voldoende voor behoud van koopkracht voor alle zorgmedewerkers”, is te lezen op de website van het UMC Utrecht.

Corona

Het UMC zelf zegt van mening te zijn dat de medewerkers een goede cao verdienen. “Met een passende beloning en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.” Het UMC noemt ook de inspanning die zijn geleverd tijdens de coronacrisis.

Eerder dit jaar voerden medewerkers van het UMC ook al actie voor een andere cao. Dat gebeurde onder meer in september en in mei vond een protest plaats op het dak van een parkeergarage op het Utrecht Science Park.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Schaamteloos. Ik heb er geen andere woorden voor. De meeste van die afdelingen hebben net 1 1/2 jaar betaald vakantie gehad, de werkgever lijdt jaarlijks dik verlies en dan ga jij daar doodleuk even staken om nog meer geld te eisen, nadat nota bene je vakbond die je inschakelde om voor je te onderhalen al meer (belasting)geld voor je losgeklopt heeft….

  Maar wat zijn ze allemaal sociaal en betrokken bij hun patienten, die net 1 1/2 jaar erbarmelijke dientverlening hebben genoten terwijl ze je salaris wel doorbetaalden.

  Ga aan het werk.

  Deze mensen verdienen geen loonsverhoging maar een 10% loonsverlaging.

 2. JdV

  Zucht. De rupsjesjnooitgenoeg. Er is van alles mis in de zorg, maar werkelijk nergens anders worden medewerkers op mbo en hbo niveau beter betaald dan in de zorg. Daar kunnen ze bij het onderwijs, brandweer, politie of gemeentereiniging echt nog jaloers op zijn.

 3. Ton

  @Scherpschutter 20/10/2021 – 14:24
  “De verdachtmakingen zijn de wereld ingestuurd, het wantrouwens en de polarisatie zijn gevoed, de zaadjes zijn geplant.”
  (Met dank aan ‘Speak Up’)

 4. Koel Hoofd

  “niet als voldoende voor behoud van koopkracht”
  Met de huidige inflatie en absurde energieprijzen geldt dat intussen voor heel Nederland.

 5. Ton

  Bedankt Scherpschutter en JdV voor jullie realistische informatie.
  Nu snap ik eindelijk waarom er zulke lange wachtlijsten zijn in de zorg, van mensen die er zo graag zouden willen werken maar op hun beurt moeten wachten tot er eens een baan beschikbaar komt.
  Of gooi ik nu toch weer wat zaken door elkaar ?

 6. Utrechter

  @scherpschutter hoop niet dat je binnenkort opgenomen moet worden in een ziekenhuis

 7. Utrechtvoorutrecht

  @SS Dat heet marktwerking. Kunt u het beter/goedkoper, sla je slag. Op naar baggervette winsten! Overigens, zorgpersoneel heeft júist doorgewerkt. Misschien moeten we na de betaalde vakantie van 18 maanden van de horeca het bier goedkoper maken in plaats van duurder?

 8. Scherpschutter

  @Utrechter

  Dank u. Maar als dat onverhoopt wel het geval is dan verwacht ik uiteraard gewoon eersteklas service. Daar betaal ik immers voor.

  @Utrechtvoorutrecht

  Nee. Perpetuum verliesgevende organisaties die hun personeel loonsverhogingen blijven geven heet overheid of semi-overheid. Een bedrijf gaat gewoon failliet namelijk.

 9. JdV

  @Ton: uw redenatie is inderdaad die van een verwarde man/vrouw/x. Maar wel goed dat u dat zelf al constateerde.

 10. Dokter Bibber

  @Scherpschutter: UMC Utrecht maakte in 2019 (laatste beschikbare jaarrekening) 12 miljoen euro winst. Zover ik zin heb gehad om de jaren daarvoor te checken is er geen verlieslatend jaar geweest in de recente geschiedenis.

  Jij had dit ook kunnen opzoeken, maar de luie toetsenbordridder verzint gewoon zijn feiten, dat is een bekend fenomeen. Fake news verdient het om in elk geval even uit de wereld te helpen, mochten er onverhoopt lezers tussen zitten die je nog serieus nemen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).