Meer dan anderhalf uur vertraging door ongeluk op de A12 bij afrit De Meern in Utrecht Meer dan anderhalf uur vertraging door ongeluk op de A12 bij afrit De Meern in Utrecht

Meer dan anderhalf uur vertraging door ongeluk op de A12 bij afrit De Meern in Utrecht

Meer dan anderhalf uur vertraging door ongeluk op de A12 bij afrit De Meern in Utrecht
Foto: Rijkswaterstaat
Automobilisten op de A12 moeten dinsdagochtend in de richting van Utrecht rekening houden met flinke vertraging. Door een ongeluk moeten automobilisten tussen Reeuwijk en De Meern zo’n anderhalf uur in de file staan.

Automobilisten op de A12 moeten dinsdagochtend in de richting van Utrecht rekening houden met flinke vertraging. Door een ongeluk moeten automobilisten tussen Reeuwijk en De Meern zo’n anderhalf uur in de file staan.

Het ongeluk gebeurde vanochtend vroeg bij de afrit De Meern. Er moest een berger aan te pas komen om de auto’s weg te slepen. Vlak na het ongeluk werden drie rijstroken dichtgezet. Inmiddels zijn er weer drie rijstroken open, maar de opruimwerkzaamheden zijn nog bezig.

De file was rond 9.30 uur opgelopen tot ruim 17 kilometer. Automobilisten doen anderhalf uur langer over hun reis. Rijkswaterstaat verwacht dat de opruimwerkzaamheden bij De Meern rond 10.00 uur klaar zijn.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

4 Reacties

Reageren
 1. EB

  Bizar dat dit artikel alleen maar over de schade en de lange wachttijd gaat. Waar is het menselijke aspect in dit bericht? Hoe gaat het met de slachtoffers?

 2. Harm

  Misschien moet er standaard een bezem liggen in de politieauto om het weg te vegen? 2-3 rijbanen leken wel mogelijk.

 3. Sjaak

  @harm: alsof die rijbanen afgesloten zijn vanwege glas… misschien dat hulpverleners wat veilige werkruimte mogen hebben?!

 4. Koel Hoofd

  Zo druk is het nou op de weg, 1 afslag en 2 rijbanen dicht, dus slechts 2 rijbanen open net zoals dat vroeger (voor 1995?) was… en er staat een file van 17km…
  Dat is ver voorbij afslag Driebergen.
  Trein pakken of thuiswerken is overduidelijk geen optie voor heel erg veel mensen.

  Hoeveel mensen?
  Reken maar uit: 17km over gemiddeld 4 rijbanen met gemiddeld 10m per auto met gemiddeld 1.5 inzttende die al rijdend in 1.5 uur tijd voorbij trekken.
  Ook al duurde het een half uur om de troep op te ruimen.

  Dan heb je het al gauw over een slordige 25.000 mensen ? die maar één ding gemeen hebben: ze moeten over de A12 langs Utrecht en waren er anders in enkele minuten voorbij geweest.
  De NS laat het immers voor iedereen afweten.

  Het argument economische schade is een bullshit argument en slechts het gevolg van Just In Time deliveries en fast consumer goods. Dus wat voorheen tegen een minimum aan kosten in een magazijn stond omdat het niet volgende week uit de mode of out dated was, staat tegenwoordig in de file stil geld te kosten en is bij te late levering al achterhaald en wordt retour gezonden.

  @EB
  Op de foto lijkt het enkel blikschade, dus grote schrik en wat builen en schrammen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).