De Jaarbeurs in Utrecht heeft meer duidelijkheid gegeven over de reorganisatie die op stapel staat. Als gevolg van de coronacrisis moet het bedrijf ongeveer 70 personen ontslaan.
Volgens de Jaarbeurs kan het aantal ontslagen beperkt blijven omdat de afgelopen tijd een aantal vacatures niet is ingevuld. Ook werd een aantal tijdelijke contracten niet verlengd. In totaal heeft de Jaarbeurs zo’n 300 personen in dienst. “Dus 15 tot 20 procent wordt nu ontslagen”, aldus Frank Tebbe, woordvoerder bij de Jaarbeurs.
Albert Arp, CEO van Jaarbeurs: “We hebben ingrijpen zo lang mogelijk uitgesteld. Dat kon, omdat de Jaarbeurs gezond de crisis inging. We verwachten op zijn vroegst in 2023 de bedrijvigheid van voor de crisis te realiseren, zeker met de nieuwe maatregelen van het kabinet. De crisis zorgt tegelijkertijd ook voor allerlei innovaties en nieuwe kansen. Daardoor heb ik vertrouwen in de toekomst.”
Voor de medewerkers die moeten vertrekken is volgens de Jaarbeurs een principeakkoord bereikt met de vakbond.
Gekoppelde berichten

Utrechtse Jaarbeurs kondigt reorganisatie aan
De Utrechtse Jaarbeurs heeft een reorganisatie aangekondigd. Wat dit precies betekent voor het personeel is…
10 Reacties
ReagerenMisschien de hele jaarbeurs maar gelijk opdoeken? In deze tijden van corona en internet zijn beurzen niet meer levensvatbaar
Erwin, je hebt groot gelijk, de jaarbeurs heeft eigelijk nog nooit iets verdient omdat de gemeente middels vrijwel gratis erfpacht de jaarbeurs al 50 jaar subsidie geeft. Het is nu ook lekker rustig in de de, er zijn geen files ren de echte werkgevers hebben nu meer mogelijkheden om de stad te bereiken.
Maar tegelijkertijd: moeten we al deze ruimte niet benutten om dingen mogelijk te maken die we nu nodig hebben en waar de normale locaties te klein voor zijn?
@Erwin: corona gaat hopelijk weer voorbij en als je ziet hoe ontzettend veel bezoekers de Jaarbeurs trekt weet je hoe belangrijk het is, ook in tijden van internet (waar we al zo’n 25 jaar in leven) dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Heb er ooit wat mogen organiseren: het is een toptent met goede service. Wellicht wel een kans om in deze rustige tijden het ruimtegebruik te verkleinen door te stapelen en de vrijkomende grond voor veel geld te verpatsen voor de broodnodige woningbouw.
Sterkte voor iedereen bij de Jaarbeurs!
@Erwin
Consumenten beurzen zijn inderdaad wel overbodige recreatie evenementen geworden dankzij internet.
Maar zakelijke beurzen zijn echt handig, die zullen nooit verdwijnen.
Het is niet voor niets dat de Jaarbeurs op die plek wil gaan bouwen.
Erwin heeft groot gelijk. De Jaarbeurs heeft eigenlijk nog nooit winst gemaakt maar is 50 jaar op de been gebleven dankzij de vrijwel gratis gemeentelijke erfpacht van het hele terrein.
Nu de Jaarbeurs dicht zit geeft dat meer ruimte aan ondernemers die voor echte werkgelegenheid zorgen ipv van de files en verkeershinder veroorzaakt door de Jaarbeurs.
Gerard vd Vecht standbouwer
In Amsterdam is onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat voor elke €1 besteed aan of op een beurs (RAI), er €7 in de stad worden besteed. Dus als je de Jaarbeurs wilt opdoeken heeft dat mogelijk meer gevolgen waar je eerst over moet nadenken.
Internet zal menselijk contact niet vervangen, hoogstens wat gerichter maken.
De gedachte dat alle infrastructuur, om een economie draaiende te houden, direct meetbaar economisch rendabel moet zijn, gaat mank. Denk daarbij eens aan wegen en water, maar ook natuur.
De baten zijn allen indirect.
Denk voor de Jaarbeurs aan al die bezoekers die in de omgeving geld uitgeven. Een deel daarvan komt weer bij de eigenaar van de grond….., de gemeente.
Frans,dat onderzoek in Amsterdam gebruikt de Jaarbeurs ook altijd als argument .Toen de Jaarbeurs 50 jaar geleden nog op het Vredenburg stond werden de Nachtclubs Caramella en Limburgia druk bezocht.
Nu de Jaarbeurs verhuisd is naar de Croeselaan gaan de bezoekers van vakbeurzen gewoon naar huis of naar de hotels aan de rand van de stad of omgeving zoals de hotel van van der Valk.
Er zijn in heel Nederland genoeg beurs locaties die de Jaarbeurs kunnen vervangen.
Denk aan het MECC in Maastricht.de Brabanthallen in den Bosch,Gorkum ,Leeuwarden en de Ahoy.
Gerard vd Vecht. standbouwer.
Even los van of je iets tegen de Jaarbeurs hebt, dit is wel het begin van de domino’s die om beginnen te vallen. De steunmaatregelen houden langzaam maar zeker op, en bedrijven gaan nu snijden om de komende tijd door te komen.
En dit heeft verdere gevolgen, denk aan toeleveranciers en andere bedrijven die diensten leveren, gerelateerd aan de activiteiten van de Jaarbeurs.
Vrijwel alle economische indicatoren van het CBS staan inmiddels op rood, en dat is voordat we een tweede lockdown krijgen.