‘Meer kleur op grijze muren stationsgebied’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Meer kleur op grijze muren stationsgebied’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Meer kleur op grijze muren stationsgebied’

‘Meer kleur op grijze muren stationsgebied’
Archieffoto fietsenstalling - Robert Oosterbroek
De grijze muren in het stationsgebied, zoals in de grote fietsenstalling, kunnen wel een kleurtje gebruiken. Daarom doet fractievoorzitter van de PvdA in Utrecht, Rick van der Zweth een oproep aan de gemeente om te kijken of er meer ruimte is voor muurkunst.

De grijze muren in het stationsgebied, zoals in de grote fietsenstalling, kunnen wel een kleurtje gebruiken. Daarom doet fractievoorzitter van de PvdA in Utrecht, Rick van der Zweth een oproep aan de gemeente om te kijken of er meer ruimte is voor muurkunst.

Deze week wordt er door de politieke partijen en de gemeente gesproken over de begroting. Voor Van der Zweth een goed moment om een oproep te doen voor meer kleur op de grijze muren in het stationsgebied. “We hebben een mooie nieuwe Stationspleinstalling geopend, maar de stalling heeft wel veel grijze kale muren.”

Fietsers die de stalling binnenrijden komen langs een grijze wand van tientallen meters. “Dat vind ik eigenlijk zonde. Maar het is ook een uitgelezen kans om kunst in het gebied te brengen. In Utrecht stikt het van de professionele graffiti-artiesten en muurschilders. Het talent is er, dus wellicht kunnen we een oproep doen voor ideeën om zo de kale muren een opwaardering te geven.”

Hoewel de PvdA-politicus vooral het voorbeeld van de Stationspleinstalling aanhaalt vertelt hij dat ook andere muren in het gebied in aanmerking moeten komen. Van der Zweth: “De gemeente heeft een potje geld beschikbaar voor kunst in en het stationsgebied. Als het aan ons ligt kunnen de partners in het gebied gaan kijken wat voor goede ideeën er zijn en onderzoeken wat er mogelijk is. Het hoeft ook allemaal niet veel te kosten maar we kunnen die talentvolle makers in Utrecht op deze manier wel een kans bieden.”

17 Reacties

Reageren
 1. Sjonnie

  Hoera. Gelegitimeerd kliederen!!!

 2. Trol

  Weet je wat een kleurtje en opknapbeurt kan gebruiken.. .de onderwereld (perrons) een schoonmaakbeurt van de tegels is daar al te veel gevraagd.

 3. Herman

  Ja hoor, leuk even fris kleurtje er overheen. Paar maanden later is het een bende en dan….?

 4. Koel Hoofd

  Interessante foto, zou die fietser op hoge snelheid de voetganger midden op het fietspad kunnen ontwijken?
  Wanneer deze wordt afgeleid door pulpkunst aan de muur zal dat een stuk lastiger worden….

 5. Rethep

  Fijn die graffitti. Nog een afleiding om ongelukken te veroorzaken. Laat het dan vooral wat rustigs zijn, dan werkt het misschien goed.

 6. Henk

  @ Trol

  Helemaal mee eens. Wat een unheimische en onaangename verblijfsruimte daar. Wanneer worden daar in de Raad nu eens een keer vragen over gesteld?

 7. Fred

  Ik dacht ook aan hetzelfde als wat Trol zei.
  De hoogste prioriteit om eens op te knappen (of eigenlijk af te maken) is toch wel het gedeelte van het CS onder de stationshal, dat is werkelijk geen gezicht, je zou bijna denken dat je een bezoek brengt aan Chernobyl, maak dat eens een keer netjes af.
  Daarna kunnen we dan wellicht die grauwe bebouwing rond CS die er nog staat van de jaren 60/70 eens oppimpen.

 8. Inez

  Het nieuwe busstation aan de centrumzijde is ook enorm deprimerend.
  Daar zou wat kleur of een muurschildering ook niet misstaan.

 9. Joris

  Van de week ben ik uit nieuwsgierigheid eens naar beneden gelopen, naar waar de trams hun haltes krijgen en waar vroeger de streekbussen (centrumzijde) vertrokken.
  O-N-G-E-L-O-O-F-E-L-I-J-K wat een griebus zooitje. In het vroegere Oostblok zouden ze er trots op zijn geweest.

 10. MJPD

  @Inez
  “Enorm deprimerend” is toch wat u er zelf van maakt..

  “In Utrecht stikt het van de professionele graffiti-artiesten en muurschilders.”

  Laat dat “professionele” maar weg. In Utrecht stikt het vooral van no-skill taggers en fantasieloze ballonletter kliederaars. Misschien kan de fractievoorzitter daar wat meer aandacht aan besteden, door het bijvoorbeeld proactief te verwijderen op huizen en openbare objecten.

 11. Nourdy

  Deeffeed & Janisdeman? KBTR?

 12. BW

  Is die jongen van ‘FAME’ alweer vrij? Misschien kan hij iets moois maken.

 13. trol

  En dan maakt men zich druk om een grijs wandje in de stalling. De stalling is in ieder geval nog vrij licht en heeft ook veel hout. Lijkt mij totaal niet de juiste prioriteit van de PVDA meneer.

 14. Willem

  Weggegooid geld

 15. VincentDV

  Die fietsenstalling is prachtig zoals ie nu is: een kalme, schone en goedverlichte ruimte waar je je fiets kunt stallen. Wat is het toch met milennials dat iedere rustige plek moet worden verprutst tot een schreeuwerig pandemonium van ‘leuke dingen’.

  De openbare ruimte is geen festivalterrein. Het is waar alle mensen, met alle mogelijke voorkeuren, prettig – lees: ongestoord – moeten kunnen verblijven. Daarom moet deze zo neutraal mogelijk worden ingericht en niet naar de voorkeuren van een relatief kleine groep mensen die als de dood zijn dat ze zich ook maar een seconde zouden kunnen vervelen.

  Beste Rick van der Zweth, haal je fiets uit de stalling en maak een fijne tocht langs al die kleurrijke graffiti die Utrecht al heeft – als dat je ding is. En laat die stalling zelf maar met rust.

 16. Binnenstadbewoner

  Het heeft nu juist een neutrale en rustige industriële uitstraling. De verlichting is heel goed, er is altijd toezichthoudend personeel en er zijn heel veel camera’s. Een hele veilige plek.

 17. Johannes

  @VincentDV

  Hear hear. De binnenruimte van de fietsenstalling is uitermate goed geslaagd en rustgevend. Laat die mijnheer van de PvdA zijn energie anders besteden. Bijvoorbeeld in het aan de kaak stellen van die gribus aan de onderkant van het station.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).